5 Nisan 2009

Wolfsburg - Bayern Münih: 5-1



Nietzsche, kendisinin aglatildigi o müthis Yalom kurgusunda kendisiyle gereginden fazla ilgilenmis doktora soruyordu:

".. sizi motive eden sey nedir " *

Belli ki bir seylerin olagan olmadiginin farkindaydi. Bir sabah kahvaltisi ile Lou Salome tarafindan tav edilmis doktorun gizli motivasyonunun farkina varmisti ya da..

Doktor Breuer ise biraz sacmalayip isim bu benim diye bitiriyordu,".. hastalari tedavi etmek.."

"Biraz fazla basit! Her ikimiz de biliyoruz ki insan motivasyonu cok daha karmasiktir ve ayni zamanda ilkeldir. Tekrar soruyorum, nedir motivasyonunuz ?

Biz de Magath'a ve hatta Grafite'ye soruyoruz, nedir abi sizin motivasyonunuz ?

Magath, gecen iki güzel yilin ardindan birazcik tökezleyince Hitzfeld aski ile yanip tutusan bavyera güzelinin kendisini kovmasina saglam bir selam cakma heyecani ile dolup tasiyordu belki ya da Grafite, yillarca cöp satarak evini gecindirip cocuguna ekmek götürebildigi yerden yukari dogru tirmandigi icin digerlerine göre asagi baktiginda ucurum cok daha büyüktü, yükseklik korkusu da vardi belki.. bilemiyoruz ama su kesindir ki bu adamlarin motivasyonu cok baska..

Baska acidan Bayern'den bir sekilde kovulan yetenekli teknik adamlarin intikamlari da inanilmaz aci oluyor. Misal bir de Rehagel vardir ki inanilmazi basarip Bayern'e tokati cakmistir, simdi de sira Magath'a gelmis ve o da malaasef sirasini salmamistir efendim..

*uzun yoldan geldim, maclari yarim yamalak seyredebildim. Ve gerizekalilara hitaben bildirmek isterim ki yukaridaki tirnak icerisindeki yerler Nietzsche Agladiginda kitabi, sayfa 136 14. basim Aysun babacan cevirisi vs.vs.. Biraz dinleneyim gelecegim "dostum".. Beyaz kic... uyku..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ne ya hocam biz bu adamlara karsimi oynayacaz. simdiden 2012 avrupa kupasi icin calisilmalara baslansin gitti cunku 2010