19 Kasım 2009

Enke Maci.!



Rusya ve Irlanda fanatigi olarak cok önemli maclari birakip Enke hatrina oturup bu maci seyrettim. Hali hazirda diger maclarin ayrintilarini her yerden okursunuz.. Bunun yaninda son günlerde yasanilanlarin üzerimde varolan kaybin üzüntüsünün disinda cok baska etkileri oldu. Bunu sonraya birakalim ve fildisi sahili ile olan macin önemli resimlerini suraya koyalim..



O da bugün sahada yerini aldi. Futbolcularin Enke'ye yazdigi harika bir mektup var, cevirebilirsek suraya koymak isteriz.. Enke'ye kizmadan daha cok neden biz sana yardim edemedik icerikli bir veda.. Cok güzeldi..



Ben zaten bu takimi cok severdim.. Her zaman cok iyi futbol oynamalarina ragmen hakettiklerine ulasamayan olarak nitelerdik.. Bunun yaninda diger acidan da bakinca cok güzel geldiler..



Kaptanlik pazubandi inceligi..



Keza seyircileri de sahadaki güzelliklerin tamamlayicisi konumundaydi..



Herkesin gözü yukarida bir yerde..



Bu maci izliyor mudur acaba yukaridan ?



Izliyorsa eger bu gece atilan podolski golleri onun icindir..



Mac Almanlar icin normal hayata dönüs yoluydu. Iki takim da cok iyi oynamadi lakin fildisinin penaltilari verilmedi ve bunun yani sira Kiessling'in düsürülüsü de cok da net olmayan bir penalti kararidir. Hakem kararlari lehine degildi.. Mac bitti derken Podolski sahneye cikti ki belki de böyle güzel baslayan maca en yakisan skor elde edilmis oldu. Keita sonradan girdigi macta klasini az biraz göstermistir ki asisti de olabilirdi.. Young Boys'da oynayan Doumbia'yi bekledik ki attigi güzel gol ile kendisini gösterdi. Isvicre Ligi erken basladigi icin sene basinda cokca kez izleme sansi bulmustuk.. Gelecegin güzel adamlarindan.. Su resim ise macin diger bir ilginc noktasi. Siz farkinda degilsiniz belki ama su an Eboue gol atmis durumdadir.. Daha dogrusu golde az biraz payi olmus zira önünde seken topa abanan Neuer'in hedefi olmus, burdan seken top da kaleye gidip gol olmustur..

Bunun disinda Kiessling cok güzel olmasa da gayet kendisini gösteren bir performans ortaya koymus, güzel bir mac cikarmistir. Özil'in sik pasini güzel bir vurusla kaleciye nisanlamasa belki cok daha keyifli olabilirdi. Kimseyi su konumda performansindan dolayi elestiremezsiniz ama Lahm gercekten kötüydü.. O hem Enke'nin zamansiz ölümünü hem de kendi yarattigi depremin etkisini henüz atlatamamis..



Bu adam bu yasinda 69 milli maca cikip 37.golünü atmistir. Milli takim Podolskisi ile klüp takimi podolskisi arasinda fark cok fazla..

4 yorum:

Schumy dedi ki...

Podolski Enke'ye çok benziyor. Ona her baktığımda sanki onu görüyorum. Suratları aynı gibi sanki...

varol döken dedi ki...

bütün bunlar aslında hayatın devamı ve biz yaşadığımız için şükretme duygusu... evet üzülüyoruz ben bile burada üzülüyorken, elbette ne kadar üzülmüşlerdir ama yine de, bu sürekli yukarı bakma, elleriyle göğü işaret etme, bu ezbere döngü...

enke başka bir adam portresi çizmedi mi? belki de o yüzden öldürmedi mi kendini? çizdiği başka portre artık kendine yabancılaştığı için... içindeki yabancıya doğru koştu enke bence kızına koştuğu kadar...

böyle üst üste herkesin gökyüzüne baktığı fotoları görünce aklıma geldi işte... sevmiyorum bu ezberleri... kürekle atılan topraklar gibi...

Borges dedi ki...

Varol, herkes ayni seviyede degil. Ayni yerde de degil. Bir sekilde anmak, hatirlamak isteyen insanlar kendi mesrebince bir seyler yapiyor. O an gercekten onun onlari izledigi düsüncesi hakimdi.. Ister istemez bunlar refleksif olarak gerceklesiyor..

Aslinda ezber bozan yaklasim takimin ona yazdigi mektubun icerisindeydi.. O kadar güzeldi ki.. Biz sana neden yardim edemedik diyorlardi.. Bugün anliyoruz ki sen bizimle beraber olmana ragmen kendini sürekli yalniz hissettin ve biz sana yardim edemedik, neden?

Bizler kötüydük.. iki gün sonra mac oynamayacak kadar kötüydük ve hepimiz bir arada oturup sessizce seni düsündük, yalnizligini, cektigin acilari ve bunlari bizden kaciran bu ortamin kosullarini..

diye devam eden süper yaklasim.. Burasi gerekeni bence yapmistir, güzeldir bunlar.. bence yani .

varol döken dedi ki...

sen yazınca değişiyor bizim de bakışımız, yaklaşımımız... seviyoruz öğrenmeyi, bilgiden çok bilginin içini dolduran bu insani görüyü...

iyi ki varsın diyerek kapatalım biz de hafta içini...