20 Kasım 2009

Saygi.!



Bu adam hakkinda konusur iken önce bi durun.. Durun ve gecmisine bakip neleri basardigina bir göz atin. Daha sonra anti-futbol geyiklerine baslamadan önce hangi futbolcularla neyi nasil basarmis bir daha analiz edin..

E peki renksiz futbol ? E siz elinizdeki Ronaldolarla cikip ortaligi dagitamiyorsunuz, bir adam cikip Bremenin ücüncü forveti bile olmayan yedegin yedegiyle gelip sizi yeniyor, sonra da sikayet.. Neyi bekliyoruz ? Charisteas'larla süper futbol oynatmasini mi ?

Bu karistiyas denilen adami ben canli canli cok izledim. Her seferinde tribünden direkt bi kosu eve gidip esofmanlari giyip o dönem bu yunan güzelinin oynadigi futbol klubüne yazilasim geldi. O oynuyorsa ben hayli hayli onyarim diye..

Degerlidir.. Teknik adam önemlidir. Basarinin temelinde onlarin emegi yatar. Elbette kendisinden daha iyisi karsisinda boynu bükük olmustur zira Hitzfeld her iki macta da dagitmistir Yunanistani ve play off'lara kalmistir.. Her bakimdan Hitzfeld'den büyük degildir lakin Terim'i de bi güzel kilitleyecek yetkinlige sahiptir.. Mesele teknik adamdir bu gibi cok da güclü olmayan takimlarin basarisinda..

Su saniyeden sonra bir daha bu adama oynattigi futbol yüzünden elestiri getirirsem Charisteas'i Galatasaray transfer etsin.. Böyle de büyük yemin ettim bak..

12 yorum:

aşkın dedi ki...

İşte bam teli burada..
Trilyonluk Chelsea'ye bu adamın mecburiyetten oynattığı futbolu oynatıp takdir edilen Hiddink var mesela..Ki rakip epey eksik..
Yalnız hazır bahis gündemde, yanarım şu play off maçları ilk ayağına oynamadığıma.Hem de yüklü para varken.
Eire - France (2)
Portugal - Bosnia (1)
Russia - Slovakia (1)
Hellas - Ukraine (02)

König Otto'ya güvenip rövanşa da 02 oynayacaktım ama diğerlerinin sonucunu kestiremedim.

Borges dedi ki...

Askin Hiddink ile arasinda söyle bir fark var. Hiddink, yunanistan gibi ülkelerle dahi cok iyi top oynatabilen bir hocadir ve belki de anti-rehhagelcilerin siginabilecegi bu acidan tek liman. Adamin kore ile avustralya ile oynattigi futbol ortada ama sorun su ki kupa ? Ceyrek ya da yari finallerde elenmek durumunda kaldi..

Rehhagel 100.macina cikti Yunanistanin basinda.. Bu yüzden onu herkes yunanistana oynattigi fubtol ile aniyor artik..

Güzel kuponmus bu arada:)

Kapali Ust dedi ki...

Bugün işyerinde bir kaç Yunanlı dostumla Yunanistan milli takımı ve Otto Rehagel hakkında konuştum. Eve geldiğimde konuştuklarımızı blogda yazıya dökmek istedim ancak senin postu görünce vazgeçtim tekrar olmasın diye..

"İnatçı", "Yaşlı", "Bunak" bunlar Türk basının Kalli için yazdıkları gibi görünse de esasen Rehhagel için Yunan basınında son 1 yıldır yazanların derlemesi. Ukrayna ile oynanan ve 0-0 sonuçlanan Dünya Kupası play-off ilk maç sonucunda Yunanistan basının genelinde görüşler Ukrayna'nın turu rahat geçeceği yönündeydi ve eleştriler yine Rehhagel'e yönlendirilmişti. Muhtemel olumsuz sonuçta görevden alınacağı tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyordu. Bütün bunlara rağmen ilk maç öncesi gol yememek, kazanmaktan daha önemli açıklamasını yapan Otto ne kadar haklı olduğunu ikinci maç sonunda gösterdi ve dünya kupası biletini cebine koydu.. 100 maç, bir Avrupa şampiyonluğu, göreve geldiğinden bu yana 4 kupanın 3'üne katılım bileti.. Bugun konustugum Yunanlıların tabiriyle bütün bunları "mid-level" kadroyla yaptı.. Sağda solda soruyorlar milli takımımıza kim gelsin diye? Kimi getirirler bilmem ama Charisteas'la kupa biletlerini cebine koyan veya Flerquinle, Victoria'yla kafaya oynayan, eldeki malzemeyle en iyisini yapan birisini bulsunlar, ne statükocu, ne motivasyoncu ihtiyacımız olan tam da bu örneklerdir bana göre..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Hocam Charisteas'a ben 2004'te hayran kalmıştım halbuki.

Fiziği harikaydı, istikrarlıydı. Bulduğunu atıyordu. Sonra batırmış ama...

Rehagel için önemli bir ayrındı Kaiserslauten'i 2. ligde alıp o sene şampiyon yapıp. Bir sonraki sene Bundesliga'da yine şampiyon yapmış.

İnanılmaz hakikatten.

bonaventure dedi ki...

hani buna benzer fotoğraf çoktur da burada futbolcuların "bizden bir b.k olmazdı bunu sen başardın" der gibi bir havası var :)

Borges dedi ki...

Kapali Ust: Postun icimde eksik kalan taraflarini tamamlamissin ,sagolasin valla.

Extensor: Hadi sunu da itiraf edelim, bremende forma giyemiyor iken güzel performans sergilemistir lakin rakipleri ile kiyasa sokuldugunda siklet farki ortaya cikiyor.. Beyfendi, güzel bir adam ama gecen senelerde beni hem Nürnberg hem de Leverkusen de delirtti.. Bu sene de misal gladbach macinda tribünde cildirdik.. Zamaninda yine az biraz iyiydi ama bugünlerde pek iyi degil.

bonaventure: Ha ben de onu diyordum :) karuginislerle is yapiyor adam..

Bremende sanki böyle futbol oynatiyordu, burada baska sansi yok..

Frank Baumann dedi ki...

Bizim Hakan Şükür'ün yunan versiyonu sanki Charisteas. Onuz olmuyor, ama o da baze çıldırtıyor. Yine de artık miladı dolmuş bir adam bana kalırsa. Charisteas out, Amanatidis in

Bu akşam yunanlılarla ilgili bişiler karalamıştım.
http://yesilortam.blogspot.com/2009/11/yunanistan-milli-futbol-takm.html

Sinan Yılmaz dedi ki...

Kapalı Üst: Ben başından beri diyorum zaten ağabey, Kalli gelsin :)

Osman dedi ki...

rehhagel benim icin daima bremen krali kalacak! kaiserslautern ya da yunanistan hikaye!

varol döken dedi ki...

@aşkın
biz yokken gene sallamışsın hiddink'e... canın sağolsun:) amma velakin hala senin o maçı izleyip izlemediğinden veya o sırada başka bir dalgaya düşüp düşmediğinden (ne bileyim mesane sıkıştırmıştır, kız arkadaş aramıştır vs.) şüpheliyim...

hiddink, guardiola'yı ezmiştir, bu kadar basit... hiddink dünyanın en iyi 3 teknik direktöründen biridir bu da basit...

çok mu zormuş, yoo bak basit:)

van auger dedi ki...

hiddink bi tek barca maçlarında o futbolu oynattı,diğer maçlarda chelsea gayet iyi hücum yapıyordu.ki bu anlayışı sayesinde barcayı tek durduran takım oldu.her ne kadar futbol seyircisi güzel futbol istese de teknik direktör ilk önce kazanmak ister.

varol döken dedi ki...

@borges
geçen seneki chelsea-barcelona maçını eğer bulabilirsen baştan sona bir izle... yani tamam evet ben bu işleri çok takip etmiyorum, eh bilgi eksiğimizin çok olduğu yerde çok da fikir sürmüyoruz öne ama o hiddink'in muhteşem denen barcelona yı nasıl bir futbol aklıyla ezdiğini izle...

bu defans futbolu değildir abiler, gerçekten yanlış bakıyorsunuz olaya...