16 Ocak 2010

Robbi.!



Robert Enke'nin ölümünün ardindan neredeyse iki ay gecti. Benim aklima arada bir hatta iki üc gelir aslinda.. Insan bir sekilde kendisini kötü hisseder, durduk yere keyfinizi kacirtacak düsünceler icerisine dalarsiniz.. Bu kadar uzaktan böyle oluyorsak ailesinin ya da sevenlerinin durumu nasildir bilinmez.. Simdi karisi iki ay sonra koluna dövme yaptirmis. Benim hosuma giden tarafi ise onun takma ismi olan "Robbi" nin oraya kazinmis olmasidir.. Artik bu dünyada olmayan, intihar etmis bir insandan ziyade sürekli yaninizda olan güzelligin hatirlatilmasi gibi.. Robbi.. Ölümün o soguk imgesine karsilik alayci bir yaklasim. Fena degil sanki..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Unutmamak da cesaret ister, aynı sevebilmek gibi...

Borges dedi ki...

hedehödee: katiliyorum kesinlikle. burada unutmak istememe eylemi bence yeterince cesur bir karar..

kutay dedi ki...

şöyle bır sey de var aslında saınırım,
sen enke'nın olayından sonra bır yazı yazmıstın. orada dovmelerın (isim halinde olanların) vucutta olması gereken yerı hakkında bır yorumda bulunmustun.. benım aklıma o yazı geldi.. her gun hatta her an onu gormek çok yaralar...

Borges dedi ki...

kutay: Enke, kendisini sucluyordu. Sürekli olarak kendisinin de sorumlu oldugunu düsündügü bir ölümü belleklerden hic cikarmamak tehlikeli olabilir lakin karisi burada onun arkasindan vakif kurup onu yasatma ve onun gibiler adina da kucuk bir mücadele vermeye kararlidir.