5 Şubat 2010

Andreas Möller..!!



Möller hayranligi tam hatirlayamasam da 87-88 yillarinda baslamistir.Hani o Okocha'nin Kahn'a attigi muhtesem golün oldugu dönemde.. Derken bir Dortmund bir Frankfurt sonra Juventus filan diye gitti.. Kirilgan yapisi olmasa cok daha yukarilarda olabilirdi ama yine de basardiklari yenilir yutulur degil.. Sampiyonluklardan Sampiyonlar ligi kupasina ve hatta Juventus ile 93 UEFa kupasi kaldirmasina kadar her seyi basardi. Benim an ve an seyrettigim Frankfurt döneminde kaldirdigi bir kupa olmamasina ragmen Stepanovic'in o Frankfurtu inanilmaz iyi top oynardi filan.. Gittigi her yerde -Schalke haric belki- basarili olmustur ve su fotoya gelirsek..

96' Avrupa Sampiyonasinda penaltilara kaldi Ingiltere ve Almanya.. Yari final macinin sonunda belirleyici olan penaltiyi Möller gole cevirince finale kalmanin sarhoslugundan olsa gerek Ingilizlerin oldugu tribünlere giderek Paul Gascoigne'i taklit edercesine su pozu verdi.. Sonradan ne yaptigimi ben de bilmiyordum ve hatta bakip ettigim zaman kendimden utaniyorum filan da demistir ama güzel bir pozdur kesinlikle..

7 yorum:

Oğuz Öztürk dedi ki...

:) Güzel poz

Başkanson dedi ki...

ben gerçek bir moller hastasıyım.
alman futbol tarihinin bence en iyi orta sahasıdır (evet 70leri izleyemedim yaş itibariyle ama moller in kimden aşağı kalır yanı var ???)

dünya kupası, avrupa kupası ş ligi uefa kupası kazanmış ve hepsinde de kazanan kadronun "kazandıran topçuları" sınıfında yer almıştır.
yani çok önemli topçudur.
bendeki moller hastalığı çok feci...
hiç başlamiyim şimdi :D

Borges dedi ki...

Aha benden bir tane daha :) Eyw Baskanson..)

Biraz korkakti Möller. Sakatlanmaktan feci korkardi ve bu varolan yetenegini bazen belirli bir seviyede tutardi. Kimileri öyle der ama en iyi orta saha demek biraz haksizlik olur digerlerine.. Loddar da iyi bir on numaraydi ama o misal para ugruna amerikaya gidince devre arasi Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugunu göremedi :) Bunun disinda seksenli, doksanli yillarda daha iyisi yok sanirim basari acisindan..

flyingdupe dedi ki...

dünyanın en etkileyici gol sevinci bana kalırsa, hatta benim aklıma kazınmış, unutmadığım tek gol sevincidir bu.

Her Yol Roma dedi ki...

Borges, tarih konusunda yanlışın var sanki. Okocha 73 ya da 74'lü olmalı??

Borges dedi ki...

Her Yol Roma:Olabilir, hafizaya dayali yaziyoruz ki kontrol edecek vakit de yok genelde.

Simdi baktim.. 92 ocak ayinda Frankfurt'a geliyor Okocha.. 92 Haziraninda da Frankfurt'dan Juventus'a gidiyor Möller.. ikisinin kesisimi yarim sezon. Simdi aslinda o muhtesem golün tarihine de bakariz tam o yarim sezona mi denk düsmüs diye mi.. fakat iste kabaca bu dönemlerdir benim bahsettigim..

Dejan dedi ki...

Möller'i ben de severdim ama esas favorim Hassler'di o dönemde. Karlsruhe'yi tek başına taşırdı hep. Scott Booth ve Kiriakov vardı sanırım bir de o Karlsruhe'de.

Gol sevincine gelince gayet estetik ama Möller hep futbolun efendi adamı olduğundan utanması normal. :)