5 Şubat 2010

Barrios & Valdez.!



Hayatimda keyif aldigim en güzel seylerden birisi de futbolcu röportajidir. Kahn'in ve Deisler'in kitaplarini okuyorum ayni zamanda ama inanin bana bu daha cok keyifli. Özellikle benim gibi futbolun icerisinde varolan bir karenin futbolcunun yasaminin bir bütünün parcasi olarak gören ve bunu ancak bütüne hakim oldugun zaman dogru bir sekilde anlamladirabilecegine inanan birisi icin bu röportajlar cok degerli.. Keza soruyu soran oldukca önemli oluyor bu durumda.. Valdez ve Barrios keyifli bir sekilde röportaj vermis Spox'e.. Öyle ki Barrios golleri atiyor ,sen kiskanmiyor musun tavrina kadar ilerliyor muhabbet..

Dortmund'un Hoffenheim galibiyeti sonrasi burada kucuk bir analizine girismistik.. Sakatliklardan sonra orta sahanin genclesmesi sonucu tecrübesi azalan ve fakat direnci artan takim galibiyet serisine basladi.. Ikisi de sürekli kosmak zorunda olduklarindan bahsediyor, mücadeleden.. Klopp'un en cok üzerinde durdugu konu budur ki galibiyetler de daha cok orta saha presinin rakibe yaptirdigi hatalarin degerlendirilmesi sonucu gelmistir hep.. Kapilan toplari hazirliksiz bir sekilde yakaladigi rakibe Nuri Sahin vasitasiyla bu ikili vuruyor..

Dortmund takiminda her mac sonrasi oyunculara mail ile mac esnasinda yaptigi isabetli paslardan kazandigi ikili mücadele oranina kadar her türlü istatistik gönderiliyor.. Eger ki mac sonu toplamda Dortmund rakibinden daha az kosmussa Klopp deliriyor diye üzerinde duruyor iki futbolcu da.. Bu Dortmund'un basarisinin en önemli sirri.. Sürekli kosmak ve rakibi hataya baglamak..

Barrios, Dortmund'a gelmeden önce Hamburg ve Bremen'in de kendisi ile ilgilendigini ama Klopp'un cabasiyla secimini bu yönde kullandigini belirtir iken ömrü hayatinda bu kadar kosmadigini ama yine de seciminden pismanlik duymadigini zira her maci 80 bin kisinin önünde oynayip gol atmanin cok baska bir sey oldugundan bahsediyor..

21 yasindaki genc kaptanlari Nuri Sahin soruldugda ise kaptanligin bugünkü futbol icerisinde yas ile ilgisi olmadigindan dem vurup 16 yasinda kendisini ispatlamis bir oyuncu oldugunun altini ciziyorlar.. Mükemmel bir orta saha sefi oldugunun üzerinde durulur iken soguk kanli olusunun ve cok cabuk bir sekilde karar verme yetisi onu siradisi bir orta saha sefi yaptiginin da altini ciziyorlar..

Velhasil güzel bir ikili olma yolunda ilerliyorlar lakin Zidane geldigi vakit Valdez hala ilkonbir cikabilir mi orasi muammadir.. Barrios ise kendisini Bundesligada ilk haftalardaki kötü görünümünün ardindan ispatlamistir kesinlikle..

2 yorum:

aks111 dedi ki...

Stutgart yenilgisi çok ağır olmuş ya.Ben maçı izlemedim 1-1 den son 15 dk da filan 4-1 olmuş ilginç gerçekten.Bu arada Nuri hakkında söyledikleri gerçekten güzel.Kaptan olması da ayrı güzel.Artık Milli takımımızında değişmesi olsa.Tabi önce Milli takımı çalıştırcak birini bulmak lazım :).

delorean dedi ki...

Stuttgart maçı 4-1'lik bir maç değil zaten.Oluyo arada işte.Ayrıca Valdez kimseyle iyi ikili olamaz çünkü futbolcu olarak görmüyorum kendisini.Dortmund'a tek hayrı dokunduğu maç geçen haftaki Hamburg maçı.Eh o kadar da olsun.