2 Şubat 2010

Ortaya Karisik.!



Lazio'ya gitti Hitzlsperger.. Pek cok kisinin düsündügü sudur: Dogru karar, yanlis klup. Zira bu adam asíri sagciliga, azinliklarin dislanmasina karsi sürekli mücadele eder iken gittigi klup ise bu acidan oldukca namlidir ama baska sansi da yoktu sanirim. Kendisine nedeni soruldugunda ise klup ile böyle bir politikanin iliskisini biliyorum ama ben yoluma her seye ragmen ayni sekilde devam etmek istiyorum. Yine asiri saga karsi olup azinliklarin haklari konusunda mücadele etmeye devam edecegim..

Yazik oldu böyle bir adama.. Cok seyi güzeldi belki ama sutlari.. Muazzam bir sut teknigine sahip idi..



Simdi Almanyada tartisma konusu Thurk ve Kuranyi'nin milli takima secilmesi gerektigi.. Thurk'u Mainz'den bilirdik, cok iyiydi aslinda birinci Bundesligada.. Mainz'in o dönem birinci Bundesligada tutunmasinda emegi büyüktü ve hic beklenmedik bir sekilde ikinci Bundesligada benim memleketime yolu düstü. Simdi Luhukay ile tepeye oynuyor ama o zamanlar ikinci Bundesligada kalma savasi veriyordu ve ben cok sasirmistim zira bundesliganin birincisinde dahi hafif de olsa bir yildiz konumu var iken böyle bir secim.. Derken sakatliktir sudur budur 33 yasinda kendisine geldi ve 19 macta 19 gol.. Durdurulamiyor adam ve hocasi da kendisin durduramadi Dünya Kupasina Thurk'un da gitmesi gerektigini söyledi.. Oha derim ben. Kiessling gibi bir adamin dahi gidip gitmeyecegini bilemedigimiz noktada Thurk ?

Kuranyi ise zaten milli olmus idi. Besinci forvet olmayi kendisine yediremeyip milli macin devre arasinda stadi terketmesiyle milli takim kapilarini kendisine kapatti.. Hos o olay olmasa da su Magath öncesi formuyla kendi takiminin dahi ilkonbirinde oynamasi süpheliydi. Simdi onu yildiz yapan hocasi Magath ile cosmus durumda.. Ben yine de götürmezdim ama Löw bilir tabi en iyisini..



Bremen'i tek bir adam yakti resmen.. sol beki tunuslu Aymen Abdennour.. O kanadi adam ikinci yari cikasiya kadar bitirdi resmen.. Keza Wiese ama cok keyifli bir macti isin dogrusu. Leverkusen müthis oynuyor ve onlara ikincilik yetmeyecektir, yillarin ikincisinin tek bir hedefi var: Sampiyonluk.. Renato da geliyor yavas yavas.. Robben gollerin disinda müthis oynuyor. Hafta boyunca onu nasil durduracagini düsünüp durdu Tuchel ama bunun imkani yoktu, bu gibi adamlari sadece sakatlik durdurur.. Hallac pamugu gibi dagitti sag kanattan.. Ribery'den bile daha etkili bir oyuncudur benim icin ama o sakatlik..

Iki önemli detay: Leverkusen macinda Kiessling'in yaptigi baski ve gelen gol... Frankfurt'un yine kendi kalesine atarak evinde puan alamadigi macin bir ani.. Maik Franz rakibe kaydi, sinirini ve istegini gösterdi. Tam o anda canli bahis olsaydi Frankfurt'un gol atacagina bahse girerdim zira bu olay tüm takimi, seyirciyi atesledi ve gol de geldi zaten.. Bu gibi oyuncular saha icerisinde o kadar önemlidir ki.. Yenik götürdügü macta gole olan inanci, Hagi'nin kaybetmeye tahammülü olmamasi gibi.. Kazanmayi sadece sinirli olusuyla degil yetenegiyle de istedigini bir sekilde göstermeleri, agresiflikleri.. Toplamda 48.kendi kalesine golü atarak tüm bundesliga rekorlarini alt üst ettiler.. Ne diyim ?

Träsch.. Hitzslperger'i gönderen adamdir, feci formda ama Dortmund da iyiydi aslinda.. Ve fakat Ziegler Weidenfeller'i aratmayacak performans ile sahnede olunca.. Bu sene olmasa da Schalke seneye kesin sampiyon, yazin bunu buraya.. Bunjaku da 9 gole ulasti. Nürnberg'in gollerinin yarisindan fazlasi bu adama ait iken Hecking, yakin arkadasi Slomka'yi evinde dagitti. Her ikisi de yeni geldi takimin basina ama birisi elini cabuk tutmus olacak.. Bayern'in Brenosu da listede..


Cemal Nalga.. Bild haber yapmis, Alba diyor Euro Lig kalitesinde filan felan.. Resmi ve haberi görünce utandim yine birden.. O absürd röportajindan sonra hakkinda iyi düsüncelerim yok.. Mis gibi oynuyor basketbolunu ve olan elbette Galatasarayin ahlakina, kendisine olmustur..

Bu takimda Mithat Demirel var. Yillardir alman basketbol ligini hic izlemem ama bu adami kardesim gibi tanirim, onu da anlamam.. Ilgici cekici bir arkadas. Iste bu araci olmus, önce onun yaninda dinlenmis ve sonra onun vasitasiyla bu takima gelmis. Hayirli olur olmaz mi ilgilenmiyorum, sadece her ismi gectiginde utaniyorum..


Ilginc bir karakter Van Gaal.. Bir adamin basarili olmasi ya da herhangi bir konuda yetenekli olmasi bir yana kosullara göre bir degerlendirme yapip uygunlugu ise cok baska. Misal Türk Milli takimi icin en güzel isim budur arkadas.. Türk basinina verilebilecek ne güzel ceza/ödül Van Gaal'dir. Bu kültür icerisinde cok basarili olmasi bir yana katkisi da cok fazla olacaktir, bize göre bicilmis bir kaftandir.. Basarisiz da olsa sevdigim bir yani var..

Van Nistelrooy icin alinmamasi gerekir demis. Zira rekabete uygun olmayan yapisindan bahsetmis ve eger rekabeti kabul edebilseydi Madrid'de kalmasi gerektigi konusunda görüs belirtmis efendim.. Hamburg'da onunla rekabet edecek golcü kimdir sorusu da sorulmalidir ama es gecilmis.. Bunun disinda Ribery iyilesse dahi yedek oturtuyor ki Robben de uzun süre Joker konumunda takima katilmis.. En basindan söyledi ama bunu.. Robben sakatligi 4 haftadir ama benim yönetimim altinda takima girmesi ise iki üc hafta daha uzar, ben böyleyim diyor.. Simdi Ribery oynamak istiyor ama kolay kolay bozmuyor oldukca zor bir sekilde oturttugu kadroyu.. Müller'ine de kiyamiyor. Baska acidan Ribery'nin eskisinden bile daha iyi oldugunu, Bayernde kalmasi gerektigini cunku onun cok iyi bir antrenörü oldugunu garip gelecek ama kendisi söylüyor..

Güzel bir karakter, cok isterdim Türkiyede herhangi bir klubü olmadi milli takimi calistirsin.. Hincal ile takissin bi.. Saglam ayarlari vardir, saglam.. Bekliyorum ben onu..

8 yorum:

floridian dedi ki...

Hitzlsperger hangi gezegende yasiyormus ki... bilmeyen mi var Lazio'nun bu ozelligini..
enteresan.
sifirdan yargilamak istemem, kendisini cok tanimiyorum.. amma biz aliskiniz boyle paranin/sohretin degistirdigi karakterlere..

aksilaz dedi ki...

Hyypia bu formuyla devam ederse şampiyonu Leverkusen.

Nuri yine çok iyi yönetti takımını. O ortalarına o kadar hasretiz ki burada.

Schalke'nin oyunu o kadar gösterişli değil ancak inanılmaz bir bütünlük var takımda. Seneye tecrübeli bir kaç isim ile bu işi kotarabilirler.

Borges dedi ki...

Ruchankaya: Yanlis mi yazdim diye söyle bir baktim da.. BIlmedigini söylemiyor, buna ragmen devam edecegini belirtiyor. Bir daha bakayim ama ben yanlis ifade etmis olabilirim.

aksilaz: Takim olarak cok iyiler.. Hyppiä mi Kiessling mi Barnetta mi Kroos mu Vidak mi Derdiyok Adler ´filan önemli degil. Galatasaray gibi iyi bir kusak yakaladilar taa skibbe döneminden bu yana beraberler. Sonuca gerektigi gibi yansimiyor sadece, bu sene onu yansitma derdindeler..

Schalke'nin oyununda inanilmaz bir mücadele var :)

Fuzzy Logic dedi ki...

Borges bende pek haz almiyorum ama bu hafta kalede Weidenfeller yoktu, 2-3 hafta daha sakat diye biliyorum. O frikigi Ziegler aldi. Valla Weidenfeller bile yemezdi onu :)

Borges dedi ki...

Fuzzy Logic: Dogru yahu, kafa kalmamis, on saat da üzerinde durdular Eski Bursali'nin. Düzelttim hemen..

Fuzzy Logic dedi ki...

bilmiyordum, sen yazinca baktim. Hakkaten ne aramis bu herif bursada yahu :)

floridian dedi ki...

pardon borges, gece vakti yanlis okumusum. :/

ama yorumun ikinci kismi gecerliligini kaybetmiyor. demek ki soz konusu para olunca Lazio'ya gitmek celiski olmuyormus.

Adsız dedi ki...

blogunu gezerken gordum baya gec oldu ama sunu soylıyım sana Lazio yu az asagı yukarı bılıyorsundur bana göre bir efsane yok sagmıs yok solmus dıye bakmam ben olsam italyanın koklu takımıdır her zaman basa oynamıstır 99 2000 de suan nasıl barca populate si varsa ozamanda lazio vardı ayrıca artık fasızan etkısı kalmadı cok sayıda sıyahı oyuncusu var ve ben 2 3 sene icinde tekrar şaha kalkacaklarını dusunuyorum stutgarta oynasan sana lazio dan teklıf gelse bence sende kabul ederdın. he oynamadan güzel bir gol attı son macında gıttı e gıderdı tabı onu yollayıp hernanesı aldılar ve lıgde cok guzel bır ıvme yakaladılar bence lazio icin cok gereksızdı italya icin cok sıradan biriydi