23 Mart 2010

Vazgecilmezgilller.!



Takimlarda bazi oyuncular vardir ki vazgecilmezdir. Onlardan iki tanesini suraya alalim dedik..

Bilenler bilir, cok ama gercekten cok sevdigim bir oyuncudur Stefan Kiessling. Nürnberg takimindan bu yana inandigim bir yetenektir ve Hakan Sükür'ün futboldan kopmasi sonrasi onun yerine gelebilecek en uygun ismin hep bu oldugunu dile getirmisimdir. Ondan daha golcü, daha yeteneklidir bir bakima ve onun gibi sakatlanmaz, onun gibi pres gücü inanilmazdir..Savascidir ve yine onun gibi bir takimin oyun felsefesinin ne olacagini tek basina belirleyebilecek kadar önemlidir takimi icin.. Cok ama cok önemlidir. Dortmund macinin 46.dakikasinda henüz mac 0-0 berabere gider iken oyundan sakatlik nedeniyle cikmak durumunda kaldi ve haliyle Leverkusen dagildi.. Son 4 sezondur ilk defa böyle bir sey gerceklesti.

Bu sezon bu maca kadar olan sürede 27 macin 27'sinde de sahada ilkonbir baslayip mücadele etmistir. Gecen sezon Stefan Kiessling 34 Bundesliga macinin 34'ünde de oynamistir. Bir önceki sezon ise gördügü kirmizi karttan dolayi oynayamadigi iki macin disinda kalan bütün maclarda sahada olup ilkonbir yüzü görmüstür. Ondan önceki sezon ise hem kirmizi karti hem de 6 sari karttan dolayi oynayamadigi üc macin disinda kalan bütün maclarda oynamis,yani toplamda Bayer Leverkusen formasi altinda muhtemel 129 Bundesliga macinin 124'ünde forma giymistir tipki 6 sezon boyunca tek bir mac kacirmadan oynabilen Hakan Sükür gibi..

Saglam transfer dedigin böyle bir adamdir benim icin zira sakatlik, oynamama, takima katki yapmama gibi ihtimaller yoktur ve sistem ise zaten onun kendisidir. O varsa arkada bir ofansif oyuncu daha fazla oynamasina sebebiyet verir, o varsa rakip takim elini kolunu sallayarak hucuma cikamaz, o varsa kafa, pas,asist, sut her sekilde gol de vardir ve o gecen macin 46.dakikasindan itibaren oldugu gibi yoksa 3-0'lik net bir yenilgi de vardir.. Bundesliganin gol krali cok talihsiz bir zamanda sakatlansa da Schalke'yi pas gecip Frankfurt'uma karsi sahada olacagi söyleniyor.. Bekliyoruz..



Cok ama gercekten takimi icin Stefan Kiessling gibi inanilmaz önemli bir oyuncudur Dortmund'un kaptani Sebastian Kehl. Lakin Kiessling nasil sakatlanmiyorsa bu adam da sakatlanmadan duramiyor.. Sakatliklardan dolayi artik futbolu birakacak demistim ama yine bilmem kacinci kez dönmeyi basarmistir takimina ve bu sezonun ilk macini da gecen derbinin son dakikalarinda oyuna girerek oynamistir. O maci saymazsak Kehl'in oynayacagini gördükten sonra her Dortmund macina yenilmez etiketini de yerlestirmisimdir ben.. Elbette özellikle teknik adam Klopp'un yüksek formu da son üc macin galibiyetle bitirilmesinde etki ediyor ama bu galibiyet serisinde Kehl'in dönüsünün de payi bir hayli fazladir.

Gecen sene yine sakatliklar sonrasi ligin 19. haftasinda Bayern Münih macini son dakikalarinda forma giydi ve takim zaten yeniliyordu, gecen derbide oldugu gibi 7 dakika icerisinde engelleyemedi. Ve fakat Klopp'un Dortmund'u gecen sezon Kehl sonrasi yaptigi 11 macin sadece birisini kaybetmistir. Inanilmaz bir seri yakalayip lige kötü baslayip iyi bir yerde bitirmistir. Kehl geldigi andan itibaren bu serinin yakalanayacagini hepimiz biliyorduk.. Nürnberg'i, Bochum'u ve simdi de Leverkusen'e ikinci yenilgilerini tattirdilar zira bu adam aynen Leverkusen'in Kiessling'i gibi takimi icin vazgecilmez bir oyuncudur, cok ama cok etkili, sonucu belirleyen takimin havasini tamamen degistiren bir defansif orta sahadir.. Su sakatligi olmasaydi ve sezon basindan bu yana forma giyebilseydi kesinlikle Dortmund bugün Sampiyonlugun en güclü adayiydi.. Bu sene de gecen sene oldugu gibi ancak son maclara yetisebildi.. Bundan sonra sakatlanmazsa Dortmund'un Sampiyonlar Ligi bileti almasi cok da zor degil..

7 yorum:

the_Q dedi ki...

çok güzel bi yazı olmuş borges döndüğün için mutlu oldum,özlemişiz.kehl de iyi futbolcu ama leverkusen maçında tomas hajnal ı çok beğendim.tam bir maestro gibi geldi bana fakat önceden çok dikkat etmediğim için senin bu futbolcu hakkındaki yorumunu merak ettim.ayrıca barrios da iyi futbolcu=)

Borges dedi ki...

the_Q: Hajnal'i Karlsruhe'de oynar iken buraya cokca konuk ettik ki yanilmiyorsam blogun genc yetenekler kisminda da Dortmund öncesinde islenmistir.

Bu kucuk macar oyuncu'nun öldürücü paslari vardir araya.. Güzel bir ofansif orta sahadir. Daha genis bir özetini yakinda geceriz..

the_Q dedi ki...

çok teşekkür ederim.

outlaw dedi ki...

hosgeldin borges,

bir daha öyle tatile falan gitme!

winters dedi ki...

takip edemediğim için soruyorum...

Kehl'in milli takım durumu nedir? Fiziğiyle ve tarzıyla bana hep Alman milli formasını düşünüdüren bir adam.

pozisyonda çok iyi adamların olması? sistem? sakatlıklar?

Borges dedi ki...

Winters: 2002,2004,2006 hepsinde kadroda bulunmustur ama daha fazlasina hep sakatliklari engel olmustur. Bu sene ortasinda doktorlardan umudunu kesmis, futbolu birakmaktan bahsediyordu ama yine döndü.

delorean dedi ki...

Milli takım dediniz de Löw bu yaz Hummels'i kadroya almassa çok haksızlık etmiş olacak.Geçen hazırlık maçında da Huth'u çağırdı onun yerine.Hiç gerek yok bence.Hummels tam bir modern stoper.Kesinlikle takıma seviye atlatır.Orta sahada da oynar yeri geldiğinde. 3.kaleci olarak da Weidenfeller olabilir son maçlardaki performansını devam ettirirse.