13 Mayıs 2010

15 Mayis 1910.!














100.Yil kutlamalari resmi olarak dogum günü olarak addedilen 15 Mayis günü Glazer'e karsi tepki olarak kurulan FC United of Manchester klubu ile All Star St.Pauli arasinda yapilacak mac ile baslayacaktir.. 18 Mayis günü keza kardes klup olan Celtic Glaskow ile ikinci mac yine Millerntor'da.. Bu sene sezon acilisina kadar konserler ve cesitli etkinlikler düzenleyecek olan St.Pauli yeniden Bundesligaya dönüsün verdigi cosku ile beraber tüm yaz boyunca hareketli günler gecirecektir..

Klasiklesmis cikis tüneli görüntüleri AC/DC' Hells Bells esliginde..




Maci sunan spikerin de üzerinde durdugu gibi bu atmosfer baska yerde yok.. BU stadin icerisinde olanlar bu seviyede maclara cikan baska bir klubün icerisinde bulunamaz.. VIP yok, localar yok.. Banka müdürü de sokaktaki dinlenci de yan yana.. Insanlarin "insan" olmalarinin disinda bir degerlendirmeye tabi tutulmadigi, ayrimciligin hicbir sekilde yasanmadigi bu güzel atmosferi henüz bozulmadan gidip yerinde görmek herkese bir gün nasip-kismet olmasi dilegiyle..

100.Yilin Kutlu Olsun St.Pauli.!

2 yorum:

il Capitano dedi ki...

Son paragraf ne güzel olmuş be abi.Allah hepimize nasip etsin orda maç izlemeyi,o insanlarla kucaklaşmayı,beraber sevinip beraber üzülmeyi.

100. yılı kutlu olsun St.Pauli'nin ve bu tip kulüplerin artmasını dileyelim.

seanpenn dedi ki...

- babam komünizme hipnoz olmadan da ulaşabileceğimizi düşünüyor..
- neresi orası?
- (gülerek) orası bir yer değil, komünizm bir toplumsal düzen.. herkesin ihtiyaç duyduğunu eşitçe elde edebildiği bir düzen..
- güzel yermiş!
st pauli taraftarı bi yerindende olsa yakalamış ihtiyaç duyulanın eşitçe elde edilebileceği düzeni.

not:alınteri değil,ekşisözlükten damon adlı yazarın entrysinden copy paste.