9 Mayıs 2010

Van Gaal'in Sampiyonluk Konusmasi.!



Az önce oldukca keyifli gecen Amsterdam serüveni sona erdi ve ilk defa tüm hafta sonu boyunca tek bir mac izlemeden haftayi sonlandirdik.. Gelir gelmez oynanilan maclarin gollerine bakar iken Bayern'in geleneksellesmis Belediye binasinin önünde yapilan Sampiyonlu kutlamalarinda Van Gaal'i ve o müthis konusmasini gördüm.. Kisaca cevirirsek eger:

"Ok.. öncelikle burada görüyorum ki pek cok kadin var. Ayni zamanda Anne. Sampiyon takimin antrenöründen onlara büyük bir öpücük.."

Ve.. ve.. Kimin en iyi defansi var ?

"FC BAYERN.! FC BAYERN.!

"En iyi hücüm kimde ? ?

"FC BAYERN FC BAYERN"

Ve bu yüzden biz sampiyon olduk ve sadece Münih'in degil..

Gelsenkirchen'in de..

Bremen'in de..

Hamburg'ta da..

Biz Almanya'nin en iyisiyiz ve belki de..

Avrupanin.!"
................

Bayern eyaleti Almanya'da bir kac yil önce devlet olmak istemistir, ayrilmak.. En azindan Katalanlara yakin bir özerklige de sahip olmuslardir.. kendilerine ait yasalari ve daha pek cok haklari ile.. Su konusma sonrasi sanirsin Bayern eyaleti topyekün savasa kalkip bagimsizligini kazanacak, öyle gaza getirici.. Bu adam antrenör degil General derken ne kadar dogru bir yaklasim göstermisler, simdi cok daha iyi anliyorum..

17 yorum:

felix mourinho dedi ki...

şu konuşmadan sonra "yürüyün önümüze gelen her ülkeyi alıyoruz" dese kimse hayır demezdi heralde.

Borges dedi ki...

felix mourinho: Ben de ondan korktum ve sonra Bayern eyaleti icerisinde yasadigimi hatirlayip rahatladim, ne me lazim diger eyaletleri ele gecirmeye dogru ilerler gibi geliyor buradan bakinca..

D.A dedi ki...

dinlerken içerden babam işin gücün yok bi de şimdi Hitler'i mi izliyorsun dedi:D
şaka maka ne içtiyse aynısından istiyorum ben:)

Avram dedi ki...

Benim de aklima direkt Downfall filmindeki Hitler sahneleri geldi!

bu adamin kesin bir ara Turkiyede de hocalik yapmasi lazim, oha diyorum ben boyle birsey gormedim.

dchetin dedi ki...

Türk eğitim sisteminden geçmiş birisi için buradaki şehircilik ve federatiflik pek anlaşılacak bir şey değil. Ama bu kadar gaza gelmiş Van Gaal görünce, sandım ki adam Münih'i değil, bizim Kiel'i şampiyon yaptı. Gereksiz ileri gitmiş.

Osman dedi ki...

Konusmayi canli izledim. Millet cosuyordu.

1994/95'te Ajax ile Sampiyonlar Ligini kazandiklarinda, Amsterdam'da kutlamada, halka buna benzer bisey söylemisti, tam bilemiyorum, ve kisa bir arama sonucu nette de bulamadim, ama cok net hatirliyorum:

"Dün Hollanda'nin en büyügüydük, bugün Avrupa'nin en büyügüyüz, yarin da Dünya'nin en büyügü olacagiz", ve ayni bugünkü gibi yoksek gaz dozajli bir sevinc cigligi.

O zamanlar, Alman basini cok antipatik sekilde yansitirdi Van Gaal'i "Delirmis bu adam" tarzinda.

Ki, bu konusmasini cok net hatirlamamin sebebi, kendisini bu sözler yüzünden bir türlü sevememem. Almanya'da meshur kibirli ve ukala Hollandali imajina uygundu yani bu yansitma. Ben de 13-14 yasindaymisim o zamanlar.

Simdi bence cok benzeri bir konusma yapti, ve Bavyeralilarin ruhunu oksadi. Costu resmen millet. Dedigin gibi, tam bir general. Cünkü söyledikleri dogru ve hakli. Bence bugünkü konusmanin farki, bu bir nevi takimina "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz, ileri!" konusmasidir. Hedef Madird ve Sampiyonlar Ligi, topyekün ileri, dedi adam.

Ve Almanlar da memnun. Artik 15 yil önceki gibi kibirli ve ukala degil, güclü, yol gösteren ve güvenilir biri olarak yansitiliyor.

Bugünün 14 yasindakileri ile zamaninda ben, en azindan Almanya'da Van Gaal'i ayni seyleri demesine ragmen cok farkli taniyoruz...

outlaw dedi ki...

borges,

siz almanya'dan ayrilirken biz de sizden ayrilsak, bagimsiz olamayacaksak en azindan almanya'ya bagli olarak kalsak bence ayrilmanizda hic sorun yok... hatta avusturya'yla falan da birlesebilirsiniz, o da sorun olmaz...

EarlyAdopter dedi ki...

Tuyleri diken diken eden bir konusma.
Biraz hosgorulu bakmak lazim olaylara. Sampiyon olmus adam diger kulvarlarda da ilerliyor, o konusmasin da kim konussun :)

varol döken dedi ki...

mülkiyet hırsızlıktır...

güç ve iktidarın o güce ve iktidara asla sahip olamayacakların üstünde hüküm sürdüğü bu düzende zaten güçlüyken bir de bunu belirtilmesi midemi bulandırıyor benim... hele ki böyle ağzından salyalar saçarak, o an etrafındaki herkesi unutup güç ve iktidarın en çirkin öznesi olarak... öyle iğrendim ki kafatasçı ifadesinden, arkadaki futbolcuların ona olan sevgisiz bakışından ve o anneleri öpüşünden tarafsız bir gözle izleyeceğim maçta taraf oldum...

mourinho'nun kibiri en azından estetik bir kibir...

Borges dedi ki...

Varol: Acikca söylemek gerekirse "Ben en iyisiyim" demek ile "benim takimim en iyisi" demek arasinda cok büyük estetik farklar görmüyorum ki bu adam sezon boyunca 5-6 tane ölüm-kalim, ya hep ya hic maclari oynadi ve bunun sonucunda bu kibir, olagan diyorum ben.. Rahatsiz eden "gelsenkirchen" "bremen" "hamburg" diye takimlari karistirmasi, hos degil rahatsiz edici.. Mourinho'nunki de bundan cok farkli degil ve insanlara "bakin bu adamdaki kibir Terim ile yarisir" derken ne demek istedigimi anlatabilmisimdir biraz..

Biraz tanisaniz "ben ders almam, ders veririm" muhabbetini cok büyütmezsiniz derim ben.

mondo trasho dedi ki...

bende de direkt hitler etkisi yarattı. van gaal kendi "kavgam" kitabının satırlarını yazmaya başlamış sanki.

EmrE dedi ki...

Trapattoni'nin konuşması daha efsaneydi :)) Cidden bu Bayern'e gelen yabancı t. direktörler niye Almanca'yı böyle sapık gibi konuşuyor ?? Yarın öbür Terim de gitse, düşünemiyorum. Düşündüm de inanılmaz olurmuş!! Ha bu arada Forza Mourinho. Adam küfür etse yakışıyor. Kaldı ki bizim B. Uygun, Y. Vural gibi hödük hödük konuşmuyor. Sivri dilli ama zeki laflar ediyor. Ben bir kere çapsız konuştuğunu duymadım. Kral krallll !!

Erdem dedi ki...

Kalabalığı çok iyi yönetmiş.

felix mourinho dedi ki...

bence hitler meselesi almanca'dan kaynaklanıyor. nasıl kaba bir dil olarak görüyorsak, topluluğa hitap edip gaza getireni de hitler yapıyoruz :D bence hafif alkol de almış van gaal abimiz.

konuşma sonrası ettiği dans yani zıplaması bence konuşmanın en önemli ayrıntısı. o dans bitiriyor ya beni :D

Unknown dedi ki...

Tiksindim.

Arsène Wenger diyorum.

TA dedi ki...

komedi yau. cem yılmaz halt etmiş van gaalin yanında.şabanoğlu şaban ile burhan altıntop karışımı olmuş.türkiyede siyasete atılsa başarılı olur.biraz cem uzan tarzı var gibi:)
ne içmiş acaba?adamın bütün sakinliği hikayeymiş meğersem.morinho'yada aynı şeyden içirmek lazım:)

Unknown dedi ki...

ne bayern i severim,ne de bu adamı.tüylerim diken diken oldu.
fc bayern deyişi filan,kesinlikle chp nin basına gecmeli,bu hitabet yeteneğiyle