22 Mayıs 2010

Iki Ayrinti.!



Bir Noel aksamidir.. Mourinho henüz dokuz yasindadir. Ailenin yemek saati esnasinda herkesin masada oldugu bir anda telefon gelir.. Babasi Felix Mourinho telefona istenir. Gelen haber pek ic acici degildir zira babasi Felix Mourinho, alinan kötü sonuclardan dolayi kovulmustur. Aile icin kötü bir dönemin baslangicidir ve bundan cocuk kötü etkilenir..Bu Mourinho'nun bugünkü konuma yükselmek icin ilk defa yemin ettigi zamandir.. Böyle acilar olmasa 24 saat taktik düsünecek bir tutkuya belki asla ulasamazdi..



Verdigi demecler ve oyuncular hakkindaki yorumlari, kibirli yapisi ile futbolcular arasinda tartisma konusudur ve basarisiz sonuclar da arkasindan gelir. Teknik adam ve Oyuncu kimyasi bir türlü uyusmaz.. Van Gaal derdini bir türlü anlatamiyordur Bayern Münih takiminda.. Onun istedigi oyuncularini korumak ve takim olgusunu güclendirmektir, özünde kendisine yönelik kibiri degil.. Bir gün herkesin toplanti halinde bulundugu odada egosunun olmadigini ve aslinda her seyin takim icin yaptigini anlatmak icin pantalonlarini asagi indirir.. Mini bir striptiz show yapar oyuncularina. Ve üzerine ekler: Eger ben bir oyuncuyu degistiriyorsam bunun sebebi benim egom degil takimin menfaati geregidir. Ego ? iste buyrun, burada bu sekildeyim.. Amaci bellidir eylemin ve hedefine ulasmistir.

3 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Van Gaal bunu Türkiye'de yapsa kimse "vay be hakkaten egosu yüksek adam derken hata yapmışız" demez "bu adamın çalışma izni hemen iptal edilmeli" veyahut "Van Gaal futbolculara sarktı" haberleri yapılır...:)

Borges dedi ki...

F.D: Son cümlenin abarti olmadiginin ikimiz de farkindayiz sanirim. Bu yüzden Avrupa Ülkelerindeki "iki farkli ülke" ile iki farkli kültür cok baska seyler..

varol döken dedi ki...

kimse aragones'in taşaklarını kaşımasını savunmasın bana burda!

:)))