18 Haziran 2010

Almanya- Sirbistan Maci Öncesi.!



Kadrolar bu sekilde ama ufak bir degisiklik olabilir Almanya tarafinda. Klose yerine Cacau gelebilir ve bu bana göre de mantikli bir degisimdir.

Sirbistan, Gana karsisinda etkili olamadi zira Gana'nin ofansif ve defansif orta sahalari hem ofansif hem defansif role bürünerek kenarlarda Sirbistan'dan her zaman bir fazla adam bulundurabildiler.. Löw'ün mutlak suretle Krasic-Jovanovic kenarlarini kapatmasi gerekir. Cacau, Klose'nin aksine gezgin bir forvet rolünde ve geriye gelerek orta sahayi güclendirebilir, Almanlarin kenarlara daha fazla adam ile savunma yapmasina yardimci olabilir..

Keza yine Cacau, önde Klose'den daha fazla kombinasyonu vaat ediyor size.. Klose'nin etkili oldugu kafa toplarinin da Subotic-Vidic arasinda cok da ise yaramayacagini düsünürseniz makul bir degisikliktir aslinda.. Ama Klose oynar ve yine de cakar kafayi o baska..

Vicid-Subotic hazirlik karsilasmasinda cok kötü bir uyum gösterdiler. Gole götüren yerlesim hatalari söz konusuydu lakin böyle ölüm kalim macinda hata yapacaklarini düsünmüyorum ve Sirbistan'in güclü tarafinin burasi oldugunun altini cizelim..

Sirbistan ilk macta uzun toplarla oynayarak cok büyük bir hata yapmisti. Bu Zigic'in varligini kötü bir sekilde kullanimiydi. Aslinda her sey Zigic'in defansi kendisine baglamasi ve kenarlara daha fazla özgürlük kazandiridip etkili kilmasi üzerine kurulmustu. Gana hem Zigic'i savunur iken kenarlarini da Asamoah-Boateng ikilisinin orta saha ile birlesip iki yönlü oynamasi nedeniyle adam fazlaligina kavusup fizik üstünlüklerini de kullanarak etkisiz kildi. Ne icerisi bosaldi ne de kenarlar bos kaldi.. Antic'in bir B planinin da olmamasi uzun toplara zorunlu kildi Sirbistan'i.. Ben bugün islerse durdurulmasi cok zor olan kenarlari(A planini) bir kez daha deneyeceklerini düsünüyorum..

Almanya ise Özil'in yaraticiligina, Müller'in dinamizmine ve Schweinsteiger'in liderligine güveniyor. Friedrich-Mertesacker ve Schweinsteiger - Khedira uyumlarinin aslinda tam olarak nasil oldugunu test edecekleri mactir.. Gollü biter diyorum, her iki takim da kazanmaya yakin ama son saniye sürprizi olmazsa beraberlik olmaz gibi zira Sirbistan mutlak suretle galibiyet icin cikacaktir bu maca..

6 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ayrıca o bir Dünya Kupası kralı :)

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ama Klose oynar ve yine de cakar kafayi o baska.."
Evet, Klose'nin kafa golleri hava hakimiyetinden başka gol koklamasından zaten. Benim kadar boyu var adamın 1.82 falan. Onu izlemeye bayılıyorum şahsen. Cacau falan izlemek istemem onun yerine.

aks111 dedi ki...

Bu sırbistan delirtti beni ya :).Adamlara taktik vericem şimdi :).Şimdi arkadaşlar defansın önünde stankovic oynamaz hadi oynadı diyelim her aldığı topu şişirmesini istemeyin bari.Tam anlamadım amaçlarını ama herhalde zigic indircek pantelic vurcak gibi bi anlayış vardı.Yani illa havadan oynucaksan oynatma pantelici.4-5-1 yap kacarı koy ön liberoya stankovici at zigic in arkasına böyle oynayın ya fıstık gibi takım aciz bi takıma dönüştü gana karşısında.hadi illa 4-4-2 oynucaz diyosanızda havadan oynamayın en etkili adamlar kenarda stankovice uzun top oynatcağınıza sürekli kanatlara yollayın topları.

Borges dedi ki...

extensor: Senin kadar seviyorum ben Klose'yi. Umarim oynadigi zaman gol atar ve benim istedigim onun 15 golü gecmesi, rekor kirmasi, ölümsüz olmasi. 11 simdilik.. 5 gol daha atar umarim:)

aks11: Cok yanlis bir sey o, uzun top indir v.s. Tehlikeli kanat adami var, yerden ve o bölgeyi etkili bir sekilde kullanmak. Kenarlara yardima gidecek bir sekilde v.s. Burada Gana karsisinda oldugu igib ezilmeyecek ve "futbol" oynacaklardir kesinlikle..

Ganada oynadilar kanatlara ama Krasic hep 3 kisi arasinda kaldi, 3 fizikli eleman.. Defansindan adam cikarmadan o adam fazlaligina eristiler, kimse tagmin etmiyordu bunu..

il Capitano dedi ki...

hakemin saçmalaması yüzünden kırmızı kart gördü,15 golü falan da göremeyecek maalesef :s

sozcelyk dedi ki...

her maçta min 10 şut çekmesini istediğim podolski bu maçta beni hayattan soğuttu

en efektif oyuncuları krasic üzerinden oynaması neredeyse kesin olan krasice badstuberin engel olamaması da ayrı bir problem