25 Haziran 2010

Ballack Leverkusen'e Geri Döndü.!



33 Yasinda artik.. Avrupanin devleri ona en fazla bir yillik bir kontrat öneriyorlar ve istedigi iki ve hatta üc-dört yillik kontratlari alabilecegi yer Bundesliga. Buraya geri dönüs cok mantikliydi.. Ballack icin iyi bir secim.. 2 yillik bir kontrat imzalamis.

Leverkusen ise inatla tecrübesizlik sorununu asmaya calisiyor. Defansina yerlestirdigi 36 yasindaki Hyppia oradaki sorunlari bir nebze olsun cözdü. Lakin saha ici lidere, son ceyrek diliminde ayakta tutacak güclü bir kisilige ihtiyaci vardi. Saha disinda tecrübeli bir hoca gelse de elinden cok bir sey gelemedi. Topmöller, Skibbe,Labbadia da oldugu gibi Heynckes de engelleyemedi son düzlükte takimin kötüye dogru gitmesini. Simdi Ballack bu acidan nokta atisidir, daha iyisi olamazdi..

Her ne kadar bütün final maclarini kazanamayan olarak tarihe gecse de o Winner bir oyuncudur. Herkesin elinin ayaginin dolastigi yerde ayakta kalan bir o olur. Attigi gollerin tanimi genelde "galibiyet golü" niteligindedir. Futboluyla ve kisiligi ile genc takimi ayakta tutmak icin muhtesem bir atilim..

Yalniz Leverkusen de cok genc degil artik. Ballack abiliginin ne kadar tutacagini bilemezsiniz. Kucuk bir risk de vardir bu acidan..

Fransa ve pek cok takimda görüldü ki dünyanin en iyi kadrolarini da olustursaniz takim ici disiplin, takim ici uyum cok sey demektir. Biz bunu Galatasarayin abilerinin gittigi günden beri cok iyi görüyoruz, bizim takimda yok öyle bir sey.. Leverkusen uyumlu ama direncsiz bir kadroya sahip idi. Simdi direncini arttirdi, uyumunu da korursa seneye yine basa oynar ama son ceyrekte ayakta da kalir..

9 yorum:

aksilaz dedi ki...

Leverkusen şampiyonluk için Ballack gibi takıma direk katkı sağlayacak 3-4 oyuncu daha alması lazım. Çok güzel transfer çok.

Borges dedi ki...

aksilaz: kadro saglam aslinda, uyum da var ama acik bir "lideri" yok. Ballack tam da bu takimin liderlerinin olusmaya basladigi dönemde geldi ama onun ismi cok büyük, bir sorun cikarmazsa Vidal ile iyi bir ikili olur geride. Bir de bu adamin golleri cok mac kazandirir, Leverkusenin tam da aradigi bir oyuncuydu. 99-02 arasi zaten burada cosmustu, tekrardan kendisi cosamasa da takimi costurabilir, nokta atisi bana göre.

TA dedi ki...

borges skibbeden haberler yok mu yau.ne planlıyor gelecek sezonla ilgili.yine ilk 10 için mi oynayacak takımı?

TA dedi ki...

vidali devler leverkusene yedirmezler herhalde.harika performas sergiliyor dünya kupasında.

Borges dedi ki...

TA: Burada gündem Dünya Kupasi. BAyern de Schalke de diger takimlarin haberleri de cok gündemde degil ki vakit de yok zaten, üc mac izliyoruz genelde.

Lakin Skibbe en son Twente teklifi karsisinda kesinlikle buradayim, yapacak islerim var dedi, o gün bugündür sessiz. Halil Altintop icin tatile gitmeden önce konustu, kalmasini istedi. bu da ondan aldigim son haber. Seneye biraz daha "kendi" takimi olacak ve bu sefer hedef 46 puan degil, Avrupa Kuapsi olacaktir diye dusunuyorum. Gekas geldi, USA dan aldiklari defansif orta saha sürekli ilkonbirde.. Bakalim, olursa verecegiz buradan her haberini.

flyingdupe dedi ki...

Ballack bana futbolun romantiklerinden birisi gibi gelmiştir hep. yani o winner havası, liderlik tipi falan. şu turnuvada izleyemediğim için en çok üzüldüğüm adamdır.
her devirde lazım bu tip adamlar.

BuRaK dedi ki...

iyi olmuş..

isviçre forvetlerinden ne haber:)
3 maç 1 gol

TA dedi ki...

konu dışı.

borges teknik adam olsan hangi oyuncuyu tercih edersin ve neden?

Alexis Sanchez mi? C.Ronaldo mu?

benim tercihim Alexis Sanchez olur.
ronaldo ile kıyasladığımda ronaldodan tek eksiğinin uzaktan şutları olduğunu söyleyebilirim.diğer özelliklerde hep önde bir oyuncu.

Borges dedi ki...

TA: Christiano Ronaldo abi. Bunun pek cok nedeni vardir. Sonuc itibari ile tecrübe, karsi tarafa verdigi etki, yetenegi, frikikleri, mac kurtarislari ve daha cok sey.. Alexis henüz isin basinda-cok begeniyorum onu- ama CR ile kiyas yapabielcek konumda henüz degil. bu sekilde gelip de cikisi yarim kalan ben elli tane futbolcu sayarim sana..