15 Haziran 2010

Ballacksizlik.!



Kaptanlik tarzini cok sevmem,kisilik ya da futbol olarak beni aman aman büyüleyen bir isim olmamistir. Galatasaray'in Hakan Sükür, Arda konusunda yaptigi manipülasyonu, farkli görmeyi Almanya, Ballack'a yapar. Yeteneklidir ama asla Almanlarin piyasaya sundugu kadar büyük bir futbolcu degildir. Caresizlikten, uluslararasi yildizlarinin eskisi kadar olmadigi bir dönemde zorunluluktan büyüttüler. Bu büyütmeyi/carpitmayi öyle güzel görüyorsunuz ki.. Ondan bahseder iken ya da haberlerin iceriginde ve aslinda her yerde.. Ayni sekilde bu yetenekli dünya capinda futbolcu yoklugunda ilk vurgunu Deisler'e yaptilar ve cocuk kaldiramadi.. Onun yoklugunda kurtarici rolünü Ballack'a verdiler.. Bu güc, bu karizma ve cok sey Almanlarin onu sunumuyla ilintilidir daha cok..

Ama olan oldu iste.. O güc ve sonrasinda edindigi karizma ile beraber muhtesem maclar oynamasa da cok güclü bir lider oldu. Her seyi kendisine bagladi. En zor maclarda herkesin gözü oradaydi. Almanya kaptanini ya da yerine koyamayacagi ölcüde büyük bir yetenegi degil daha cok liderini kaybetti.. Saha ici gücünü..

4-0 güzel bir sonuc ve iyi bir zafer ama Ballack'in yoklugu adina bir yorum icin cok erken.. Cunku Ballack size ölüm-kalim maclarinda lazim olacaktir. Bu genc kadro bakalim ceyrek finalde, yari finalde, her adimin kupanin kendisi olacagi durumda sinirlerini kontrol edip "yenecegiz" hissi ile oynayabilecek midir ? Henüz "Ballacksizlik" test edilmemistir.

Erken yorumlar yapiliyor burada ve benim icin asil sinav Gana macinda veya üst turdaki ölüm-kalim maclarinda verilecektir ve burada takimin gösterecegi reaksiyonu görmeden konusmak cok dogru degil. Lahm tipi lider oyuncuyu severim ve artik olmasi gerekenin de biraz bu Lahm tarzi demokratik yönetim bicimi oldugunu düsünürüm ve fakat öncesinde buna bir hazirlanma süreci gerektigine inaniyorum.. Simdilik bekleyelim ve görelim..

1 yorum:

seanpenn dedi ki...

leverkusen şl 2. almanya d.k 2. almanya a.ş 2 chelsea şl 2.
iyiki bu dünya kupasında yok.
numarasında hayır yokki kendinde olsun.