18 Haziran 2010

Fatih Demireli.!



Fatih ile tanistigimizda Bundesliga'nin resmi sitesinde calisiyordu. Münih dogumlu bir gazeteci. Blogun basindan beri Top 11'leri aldigim web sitesi olan Spox.com'a gecti. Hatta beni de kiyisindan kösesinden bulastirmaya calisti ama pek cok nedenden mümkün degildi bu.

Spox.Com'da Türkiye Ligi icin mücadele verdi. Artik Almanyada yetisen cocuklarin ana dili Almanca ama ana ligi hala Türkiye Süper Ligi. Almanyada bu ligin daha fazla ilgi görmesi icin mücadele etti ve bir sekilde kazandi, artik o cok calistigi sitede Türkiye Süper Ligi sorumlusu da oldu..

Röportajlar yapti. Fabian Ernst, Baris Özbek ve daha niceleriyle.. Türkiye Liginden sanki La Liga,Premiere Lig gibi özetler geciyor alman halkina ve elbette alamanci genclige.. Tuhaf oluyorum hala ben o haberleri gördügümde.. Altindaki imzaya mi sasirayim yoksa Türkiye Süper Ligindeki basit bir haberin milyonlarca okuru olan bir sitede gündemde olmasina mi sasirayim ? Fatih Demireli'nin aslinda Türkiye Süper ligine yaptigi bir katkidir bu..

Sonra Besiktas bir alman teknik adamla anlasti. Bernd Schuster.. O transferi sonrasi Bundesliga.de'den kalma iliskilerini kullanip Schuster ile mail yoluyla bir röportaj yapti. Sorulari sordu, cevaplari sitede yayinladi, baska da bir sey yapmadi..

Bunu yani isini yaptigi icin bugün küfür yiyor, tehtit ediliyor ve daha da ötesi savunma yazisi icerisinde Annesinin takimi diyerek Besiktas'i yüceltmesinden gaza gelen bir grup öküz anasiyla ilgili cümle kurma pesinde.. dahasi..

..Sadece isini yaptigi ve Schuster'den aldigi cevaplari sitede yayinladigi icin Besiktas yöneticileri tarafindan calistigi isyeri asagilaniyor, kendisi de yalanci, düzenbaz bir adam oluyor. NTV spor programi olan Spor Servisi , cok dogru bir sekilde röportaji yapan adami bulup programa cikariyor, gercegi daha da netlestirmek üzere adim atiyor, olan hem Fatih'e hem de Mehmet Demirkol-Fuat Akdag ikilisine oluyor.. BU nasil bir mantiktir arkadasim ?

Burasi cok güzel.. Buradan görüyoruz biz carpikligi.. Bu kadar net bir iftira, camur ve kendi sacmaliklarini bir baska sucsuz insanin üzerine yamamaya calisan yönetim anlayisi.. Yuh diyorum..

Bu insan isini yapmis, röportaji gerceklestirmis ve dogru soruyu sormustur. Eger sorunun cevabi "üc gün önce görüstüm" olsaydi yine bir muamma cözülmüs olacakti. Mesele Fatih Demireli'nin Schuster'den röportaj alabilmesidir, icerigi her bakimdan degerlidir zaten.. Isini yaparken sizin absürdlügünüzü ortaya cikardigi icin üzerine bir sürü kepazeyi salacak kadar acimasiz nasil oluyorsunuz ?

Aksam kafanizi yastiga koydugunuzda azicik düsünün.. iftira kötüdür ve kisinin kendi kusurlarinin acisini bir baskasindan cikarma eylemi de elbet bir gün elinde patlar.. demedi demeyin..

Güzel adamdir Fatih..

18 yorum:

Osman dedi ki...

Tesekkürler bu yazi icin.
Fatih Demireli'yi cok taktir ediyorum, spox.com'da yaptiklari icin. Ilk kez bir Alman spor sitesinde TSL La Liga, Serie A ya da EPL ile ayni degerde haberlerle isleniyor sayesinde.

Ama bu yazdigindan haberim yoktu. Fena. Neden Türkiye'deki futbol medyasinda isini iyi yapanlarin pek barinamadigina dair kücük bir ipucu gibi.

Borges dedi ki...

Osman: INsan inanamiyor yahu. Basit bir röportajin iki yakasi sorunlu iken röportaji yapan insanin suclu duruma dürüslmesi, küfürler yemesi, tehtitler almasi tuhaf, garip ve kabul edilemez..

Spox de süper oldu, Türkiye Ligi ve haberleri ana basliga tasindi diger bes büyük lig gibi.. Ama iste..

varol döken dedi ki...

konuyu ayrıntısıyla takip edemesek de karıncanın misali tarafımızı belirtelim...

kendi kirini başkasının üstünden aklamaya çalışmak gerçekten ruhun artık yerin bile dibine girdiği zamandır...

Adem dedi ki...

Fatih Cok sevdigim bir arkadasimdir. Gerek insan olarak, gerek bir medya mensubu olarak. bir kac gundur gundemi takip edemiyordum. neler olmus oyle yahu? Kepazelik bunun adi. İsbilmez besiktas yonetici bozmalarinin kepazeligi. Bir degil, bin degil. Fatih kardesim bu adamlarin kendilerince kulp taktigi insanlara bakinca ne kadar degerli biri oldugunu kendisi de anlayacaktir. Kendisinin bir de blogu var: Objektifanatik.blogspot.com takip etmekte fayda var.

Antidoto dedi ki...

Biz yıllardır kapalı altta ikamet eden Beşiktaşlılar bu yönetimin yediği bokların hepsinin tek tek farkındayız. Doğru gazetecilik yapan, doğru soruları soran ve bu üçkağıtçıların ipliğini pazara çıkaran abimizin-kardeşimizin de her daim arkasındayız. Beşiktaş'a kızmasın o, biz varız...

Asphalt Monkey dedi ki...

Su haberi okuyup sasirmayan eminim benim gibi onlarca insan vardir. Cünkü bunlar o derece normal oldu artik Türk futbolunda. Her takim sonuna kadar batmis durumda. Bir yandan Lincoln ile ilgili yazilarda verdigin örnekler, diger yandan Daum'a yapilan tehditler (sözlesmeyi yapan sen degil misin kardesim, simdi niye yan cizip koca kulübü cocuk oyuncagi yaptiyorsun) ve iste bizim meshur baskan Demirören. Parayi veren düdügü calar, ondan sonra da astigim astik kestigim kestik.

Borges dedi ki...

Fatih Demireli'nin kesinlikle takimlarla sorunu yok. Yer yer röportaj yapmak istediginde önüne konulan kosullari gördügü zaman takim ayirtetmeksizin düzene sikayet ediyor, burada BAyern'in yapmadigi istiyor oradakiler.. tuhafliklar ve daha niceleri. Mesele takim degil düzendir biraz da..Kolay bir sekiilde iftira atabilirsiniz, kimse size hakkin sormaz.. Soran da Mehmet Demirkol,Fuat Akdag gibi suclu pozisyonuna düsürülür..

Kartal Bafiler dedi ki...

İnsan kendi başkanı hiç konuşmasın hep sussun ister mi ?

Ben istiyorum.

varol döken dedi ki...

insan kendi başkanı hatta ali koç dışında bütün yönetimi bırak susmayı bir tatil köyüne yerleşsin ve bir daha hiç adını sanını duymayalım ister mi?

ben istiyorum!

xander dedi ki...

o gün programa bağlanan yönetici yüzünden şimdi ntvspor yanlı yayın yapmakla suçlanıyor.2 ay önce yeter artık git diyenler q7 transferi için havaalanına gidiyor.bu dediğim diğer takımlar için de geçerli.sezon içinde işleri eline yüzüne bulaştıran yönetim havaalanı transferi yaparak aklanıyor.

cokyasa dedi ki...

madem mail yoluyla yapmış röportajı ortaya sersin belgelerini.inandırıcı gelmedi pek.

Borges dedi ki...

cokyasa: Arkadasim acikladi. Isteyene göndereyim dedi. Elindedir mail yoluyla yaptigi röportaj. Madem yalan, Schuster aciklasin, yalan desin, yok böyle bir sey desin..

cokyasa dedi ki...

zaten schuster imza töreninde bir hafta önce ilk defa görüştük dedi.

Borges dedi ki...

cokyasa: Ben onu duymadim. Eger bu röportaj yok diyorsa schuster o zaman F.Demireli elindeki maili ortaya serer.. Aksama bu konu hakkinda onunla da görüsürüm.

fd dedi ki...

En basta sevgili Borges'e bu samimi yazisi icin sonsuz tesekkür ediyorum. Gercek bir dosttan cok güzel sözler okudum.

Röportaja gelince; acikcasi konu gereksiz bir sekilde uzadı. Bir röportajin tek belgesi yayinlandigi organdir; Bernd Schuster röportajinda da en önemli belge Spox.com'daki yayinlanan röportajdir. Bunun disinda, hukuki bir sorun olmadigi sürece, baska belgelerin sunuldugu görülmemistir.

Röportajin dogruluguna inanmamakta herkes serbesttir, birsey diyemem ve saygi duyarim. Ama hem Spox.com adina, hemde kendim adina üzülürüm.

Destek cikan ve cikmayan herkese tesekkürler.

Fatih Demireli

outlaw dedi ki...

fd ya da borges,

ropörtajin linkini verebilir misiniz?

kabataş dedi ki...

@fd

alığı karıştır sonra iş fazla uzadı de ne güzel dünya.

kabataş dedi ki...

http://www.ajansspor.com/video/v/20100616/schuster_imzayi_atti.html

burada schuster bir hafta diyor.