19 Haziran 2010

Kime Bu Tavir Herr Löw ?



Kime bu havan, bu cakan Löw ?

Sirbistan karsilasmasi daha cok kötü bir teknik direktör performansi nedeniyle kaybedilmistir.

DK öncesi yapilan su analizin icerisinde henüz tek bir mac bile oynamadan sunlari dile getirdik:

"Sol bek konusunda da Van Gaal gibi Badstuber’e zorunlu kalıyorsun. Hadi onun fazla şansı yok, transfer ettiği oyuncular yeterli performans gösteremeyince eldeki stoperden bozma sol beke zorunlu olarak yöneldi. E peki sen? Ayıp yahu. Onca futbolcunun arasında aslında stoper oynamak istediğini söyleyen gencecik bir çocuğu mu oynatıyorsun? Koca Almanya’da hiç mi sol bek oynayacak isim yok? Hadi bulamadın, Lahm’ı koy. Bu inatçılık neden yahu? Lütfen! Lütfen diyorum bak!"

Badstuber aslinda özü stoper olan bir bektir. Zorunluluktan dolayi Van Gaal'in oraya koydugu bir isimdir ve fakat Bayern maclarinda dahi sürekli siritmistir. Su an Bayern Münih'in fildir fildir transfer etmek üzere aradigi bir sol bektir. Bayern München, Lahm tarafindan sezon boyu bes gol yer iken buradan yani Badstuber'in korudugu kenardan iki kati fazla -10- gol yemistir. Manchester United maclari ortada iken Krasic ile orada sorun yasatacagi asikar iken.. Ama Löw galibiyetin de getirdigi cosku ile hicbir sey yapamadi. Ki Cacau, Schweinsteiger destegini de cok fazla arttirabiir bir oyuncuyudu. Cok güzel analizler yapilmis, Schweinsteiger'in yardima geldigi anlarda Krasic etkisizlesir iken teke tek kalinca da Krasic her seferinde etkili olmustur..

Kirmizi kart sonrasi aslinda Almanya oynamaya basladi. Öncesinde ise Stankovic neredeyse adam adama Mesut Özil ile oynayarak güclü bir savunma takimini ortaya koyan Sirbistan takimi, Almanya'yi kitledi. Kendisi ileri cikmadi, oynamadi ama ayni zamanda oynatmamayi da basarmisti. Sonra o kirmizi kart..

Cok agir bir karar. Hakem rezaleti yasandi.. Misal Schweinsteiger'in cok net bir kirmizisini göremedi ama Klose'nin cok olagan bir dokunusunu sari ile degelendirip kirmiziyi cikardi.

Almanya tam da eksik kaldigi andan itibaren oynamaya basladi. Teknik adam müdahale etmese kesinlikle on kisi kalmalarina ragmen sahanin hakimi ve yüksek ithimal en kötü beraberlik ile bitecek bir mac olacakti.

Löw Özil'i forvete koydu.(hata) Onca mactir Özil seyrederim ilk defa öyle kostugunu, depar attigini gördüm ben. Haliyle bitirdi Özil'i ve yorgun olan Özil cikmak zorunda kaldi. Almanya iyi oynuyor iken oynatan adami cikarirsan yerine oynayacak adami koysan da takim oynamayabilir. Özil, Podolski'ye iki müthis asist yapti, bunlar gol olsa degeri bugün bu futbolcunun 50 milyon olmustu.. Atamadi ve Özil-Müller gibi iki yaratici oyuncunun olmadigi yerde Sirbistan daha atak, daha iyiydi ve Badstuber inanilmaz kötüydü..

Sansiziliklar (Kirmizi kart, penaltinin kacmasi,Podolskinin sutlarinin girmemesi) kadar Löw'ün hamleleri de bu maglubiyete neden olmustur. Badstuber israri, on kisi sonrasi Özil'i forvette kosturmasi, bitirmesi ve cikarmasi, daha erken üclü savunmaya girme cesaretini gösterememesi gibi pek cok neden de etkili olmustur maglubiyette..

Efendim maclari canli canli twitter'da yasiyoruz biz, sizi de bekleriz..

http://twitter.com/BorgesBlog

14 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

86'dan beri takip ediyorum dünya kupasını, benim hatırladığım ilk alman kırmızı kartı klose'nin.

Borges dedi ki...

32 yasina gelmis bir adamin sanirim kariyerindeki ikinci milli takimindaki ilk kirmizi karti. cok ama cok iyi niyetli, fair play ruhu olan bir oyuncudur, talihsizlik diyorum sadece.

TA dedi ki...

o kırmızı kart hakem fiyaskosudur.çok kötü bir hakem yönetti alamanya maçını.

Borges dedi ki...

TA: ki bir pozisyon var. schweinsteiger direkt kirmizi görekir. kötü bir hakemdi, dengesiz..

Unknown dedi ki...

Hadi Mesut yoruldu, yine de sahanın en etkilisydi ya, Müller dışarı alınmadan hemen önce deparın ardından iki Sırp oyuncuyu geçip tehlike yaratmıştı. Mesut ile Müller çıktıktan sonra Almanya'nın hızı kesildi. Oyuna giren Marin oyuna ısınana dek dakika zaten 85i bulmuş 10 kişi oynayan takım fizik olarak çökmüş topu ileri getiremediğinden Sırbistan pozisyon ardına pozisyon buluyordu.Bence oyundan çıkan oyuncu Podolski olmalıydı. Penaltı kaçırdığı için önemli olan nokta gözden kaçıyor. Podolski iki net pozisyonda dar açıdan şut çekti,içeride boş kaleyi bekleyen arkadaşına pas vermeyi tercih etmedi. Çıkması ve bu konuda ikaz edilmesi gerekirdi.Mesut çıkınca ve sonrasında madem Gomez de gelecek santrfor mevkiine, neden forvet arkasına Cacau girer de Kroos girmez onu da anlamış değilim.

Badstuber konusunda söylediklerinize katılıyorum. Daha önce Westermann sakatlandı yazınızın altına da post etmiştim. Bu oyuncunun cüssesi ve (düşük) hızı ben bek değilim stoperim diye bağırıyor. Bayern'de de stoper oynayınca güven verdi. Elit sınıf bir kanat oyuncusu olmayan Valencia karşısında perişan oldu ManU maçında.Inter maçında da kötüydü.

Bu mağlubiyet rahatsız edici oldu. Çünkü on kişilik Almanya ikinci yarıda Mesut ile Müller çıkana kadar her hücumunda bıçak gibi kesti Sırp savunmasını ve bence muhteşem futbol oynadılar. Bu maçla turnuvanın en iyi futbol oynayan takımı olma etiketini bence pekiştirdiler bence. Bu futboluyla Gana karşısında bir kazaya uğrarlarsa bu sadece Almanlar için değil pozitif futbol severler için de tam bir yıkım olur.

Bolat dedi ki...

abi senden alışık olmnadığımız bir yazı olmuş... sanki ömer üründül gibi.. Badstuber konusuna itirazım yok ama diğer hususlarda Türk spor medyasının vasatı gibi teknik direktörün tercihleri üzerinden olayı irdelemeye girişmişsin... yadırgadığımı söylemeliyim...

Borges dedi ki...

Bolat: Teknik direktörü tercihleri degil benimsedigi sistem dolayinda elestiriyorum.Özil forvet oynamamasi gerektini ve dolayisla depar atip degisitirilmemesi gerekliliginin üzerinde duruyorum. Ne türk medyasi yahu ?

Bolat, Ahmet Bolat degil mi ? Ben cok seye sasirdim abi, sen de sasir biraz iyidir sasirmak.. hele ki senin sasirman ne sürpriz ne de tuhaf gelir bana.

En son bi galatasaraylilar blog alemi filan bi seyler diyordun sen, orda misin hala ? Yüksek ihtimal sen hala ordasin.. Kolay gelsin sana. Benim sasirdigim kadar sasirmamissindir.. sasirmak iyidir.

Misal ben bu yoruma hic sasirmadim :)

a-town dedi ki...

Borges, Almanya'nın standart penaltıcısı Podolski mi? Eğer öyleyse neden öyle yüzde ellilik bir penaltı attı? Benim bildiğim Almanlar penaltıyı doksana ya da tavana asar, kaleciye şans vermez. biz böyle gördük 90 da 96 da falan. Alman milli takımı penaltı mı kaçırır ya?! Podolski en iyi penaltıcı olsa bile o maçın gidişinde atması yanlıştı ve ben geldiği anda kaçıracağını düşündüm. Çünkü 5 dakika içinde 2 kötü şut çekmişti, şutu gününde değildi ve penaltıya çok sabırsızca geldi, hemen vurayım da gol olsun der gibiydi. Şahsen Müller ya da Schweinsteiger gibi daha soğukkanlı bir oyuncunun atmasını beklerdim.

Borges dedi ki...

a-town: Almanlarin penalticisi Podolski'dir. Dogrudur, 28 yildir Dünya Kupasinda penalti kacirmamis bir milettir Almanlar. Ve yine dogrudur o macta sut sansizliginina sahip olan ve sanirim bunu kirmak icin topun basina gecen Podolski atmamaliydi, bir önceki hazirlik macinda iki tane penaltiyi gole ceviren Schweinsteiger topun basina gecmeliydi.. kötü gününde olan futbolcu atmamalidir penalti.

Bolat dedi ki...

cemaatleşmiş bir blog aleminden sözediyordum. bu konuda düşüncelerim değişmedi evet. seni de pekçok konuda eleştirilesi ve kendime uzak bulduğumu söyleyebilirim. ama aynı zamanda buraya gelip, hocam x hususunda aldığın övgüleri hakediyorsun çünkü o hususta çok emek veriyorsun dediğimi de hatırlıyorum. ki bunlar aynı döneme denk gelen şeyler. hepsi birbirinden ayrı şeyler.

bir şeyi kötüyse bir insanın benim için o şeyi kötüdür, onunla bağlantılı veya değil herşeyi kötü olarak değerlendirme tutumu içerisinde olmam. ben burda okuduğum yazılarda kolay kolay bir teknik direktöre filanca oyuncunun oyundan çıkartılıp bir diğerinin alınması örneklerinden eleştiri yapıldığını görmüyordum. Bahsettiğim de buydu.

Borges dedi ki...

Bolat: Macin kirilma ani "bana göre" kirmizi karttan da öte Löwün sonrasinda yaptigi hamlelerdir. O hamle yapasiya kadar 10 kisi de olsalar oynuyorlardi, pozisyonlar boldu. Oynatani cikardi, oynayacagi koydu ama oynatan olmadigi icin kaldilar öylece. Özil forvet mi oynar ? neden elestirmeyeyim ben bunu ? bunun neresi tuhaf ? Badstuber elestirisi de ilk maclar oynanmadan cok cok önce yapildi, gec yayinlandigi icin alinti yaptim.

Bunun disinda GAlatasarayli fenerbahceli filan geyigine ben hic girmiyorum burada da girilmiyor genelde.

Ve ben kesinlikle seninle cok ama cok farkli bakiyorum futbola, sasirman cok olasidir. Bambaska dünyalar.. burada düsman, dost, kamplasma su bu yok, futbol var.

Bolat dedi ki...

çok önemli değil ama 'cemaatleşmiş bir futbol blog alemi' diye birşey attığımda ortaya -açık konuşmak gerekirse- eleştirmeye çalıştığım ve kastettiğim bloglar arasında aklıma ilk gelenlerden değildi burası.

kutay dedi ki...

abi sen bundesliga'yı ezbere biliyorsun, sence badstuber yerine kim olmalı peki? mesela jansen falan nasıldı bu sene, sakat falan mı? daha önce sol bek oynayan oydu yanlıs hatırlamıyorsam..?

Borges dedi ki...

Jansen sakat idi, kendisine ne kadar geldi bilinmiyor. Lahm'in oraya gecmesi en iyi ihtimaldi ama simdi artik kanat degisimi ne kadar dogru olur bilmiyoruz..

Dolayisla Hamburg'un sol beki Denis Aogo en iyi cözüm gibi duruyor.