15 Haziran 2010

Mesut Özil Manyakligi.!



Gazetelere baktim bugün, inanamadim. Bir Mesut Özil cilginligi yasaniyor. Zidane'a benzeteni mi ararsiniz efendim neden Terim bu oyuncuyu almadi isyani mi dersiniz bitmez bir Özil manyakligi basgöstermis. Oy anam oyy.. Üc ay önce sorsaniz "aman bir gurbetci" derlerdi.. bir yil önce "Bakalim Alman milli takiminda oynayacak mi" sorusu vardi..

Eger Mesut Özil, bugünkü görüldügü gibi degeri Türk basini tarafindan "zamaninda" verilseydi kesinlikle Türkiye adina oynar ve bugün ülke belki de Dünya Kupasinda mücadele ediyor olurdu. Nasil ki Almanya, cok güclü Rusya'yi Rusya'da Özil farkliligiyla yenebilmisse biz de Bosnayi onu bunu her takimi yenerdik, hep böyle yapmadik mi ? Yildiray seni götürmedi mi 2002'ye ? 2008 de seni Hamit tasimadi mi ? Ama simdi böyle bir yardim almadi ve bu yardimi alan da cok baska yerde..

Adam Bremen'de müthis performans göstermis, ses yok.. Iste öylesine bir oyuncu Mesut. Tartismasi yasandigi zaman bugün "Zidane" benzetmesi yapan Demirkol konunun Mesut oldugu Okay Karacan programinda hic izlemedigini söylüyordu.. Izlese, iki gündeme "baska türlü" zamaninda getirse bugün baska gelismez miydi ? Sadece o mu ? Bugün neden bizim takimda degil diye yazan köse yazarlari..

Bugün yazi yazanlar daha bu macla tanidi.. Bizden diyoruz ya, bizden olani daha bu macla ancak taniyabildiler. Oysa bu maca gelmeden misal David Villa, en cekindigi alman oyuncusunun Mesut Özil oldugunu söylüyordu.. Arsene Wenger, Schweinsteiger övgüsünün hemen ardindan baska kim var sorusuna bu mac öncesi Mesut Özil'i ekliyordu.. Almanya hakkinda okudugum milyonu geckin dünya kupasi öncesi rakip takim röportajlarinin neredeyse hepsinde Mesut Özil konu ediliyordu. Ve fakat benim ülkem ancak yeni ve simdi tanidi Mesut'u..

101 BUndesliga macina cikmis bir adam.. Gecen sene ligde 17 ondan önce 15 asist yapmis. Dünya Kupasi öncesi transfermarkt degeri 20 milyon euro olmus adam.. Bunlarin hepsi mactan önce vardi. U21'de Almanya sampiyonluga ulasir iken turnuvanin en göz alici futbolunu oynayan ve birbirinden deli bes asist yapmis Mesut Özil.. Turnuva baslamadan Müller,Marin,Trochowski,Podolski,Kroos gibi oyuncularin oldugu yerde yeri en garanti olan adami biz yeni tanidik..

Hamit, Yildiray sonrasi ilkti. Nuri, yasi kücük oldugundan tüm dünyanin ilgisini cekti ve rekoru kirdigi icin bir baska türlü yaklasildi, o bile unutuldu gitti.. Eger bugün Nuri Sahin Almanya Milli takimin secmis olsaydi kesinlikle Ballack sonrasi o Khedira'nin yerine bir numarali adaydi ve ancak yine mactan sonra konusacaktiniz..

Bu basinin icerisinde Gökhan Inler ne kadar ve daha da önemlisi nasil yer aldi ? Eren Derdiyok'u biz Avrupa Sampiyonasinda tanimadik mi? Serdar Tasci nasil bir oyuncudur sorsak kaci bilir ki defans konusunda bugün Alman milli takiminin yedegini ? Senin böyle bir defans oyuncusu yetistirmen simdi baslasan 10 yili var en az.. Bu gibi oyunculari özel takip etmen gerekmiyor mu ? Bir mac ile Özil'i ve muhtemelen Isvicre maci sonrasi önce Gökhan Inler'i sonra Eren'i kesfederiz..

Simdi allahtan bloglar var. Biz sizin yerinze takip ediyoruz ve siz de az cok bilgileniyorsunuz Avrupa Liglerinden, Türk oyuncularindan.. Fatih Terim kadar bu basinin da ilgisizligi ve bilgisizligi sonucu gurbetci oyunculardan diger büyük ülkeler gibi yararlanamamistir ülke. Dedigim gibi mactan cok önce Mesut'u gerektigi gibi gündeme getirebilselerdi belki cok sey cok baska olurdu..

Siz ne derseniz deyin, 21 yasinda böyle bir yetenegin sizi getirdigi turnuvada sadece "yetenegin" kendisi degil o mili takim kazaniyor genelde. Hamit Altintop ya da Yildiray Bastürk degil, Türk futbolu ivme kazanmistir Dünya Kupasi ve Avrupa Sampiyonasi basarilari sonrasi.. Simdi de evimizde göbek büyütüyoruz ama bu biraz da evinde göbek büyütenlerin spor yazari oldugu bir ülke olmamizdan kaynaklaniyor.. Isin bu ,ac otur iki mac izle, gerekirse ikinci Bundesliga.. Izlemiyorsak da atip tutmamamiz gerekir..

34 yorum:

L dedi ki...

abi mesut böyle devam ederse nedir sence almanya'nın şampiyonluk şansı. hani klişedir, her turnuvada belli bi yere gelirler, "turnuva takımı"dır denir, bu zaten var. üstüne bir de "bu mesut"la ne olur?

ayrıca dün maçı izlerken mesut yardırdıkça aklıma sen geldin, dedim borges abi şimdi nası keyifli izliyodur.

Borges dedi ki...

Enjoy the Lappap: Yeni bir takim bu. Podolski, Schweinsteiger,Lahm gibi orta yas grubunun müthis bir deneyimi olsa da yeni.. Final görür demek biraz iyimser bir yaklasim olur. Gruplardan ciktigi andan itibaren rakip takim bozmak icin oynayacak, o konuma ve duruma göre neler yapacak bilinmez, baski karsisindaki durumu keza öyle..

Ama bu takim bundan sonraki her turnuvada favori olacaktir, bunu biliyorum.. Ceyrek final sonrasi muamma, her sey olasi ama isler iyi giderse yari final sanirim olmasi gereken..

L dedi ki...

eyvallah abi, sağol cevap için.

pink dedi ki...

Abi iyi güzel hoş da ben de çok beğensem de bu sene istatistikleri Arda'yla aynı paralel de olan-10 gol/30 asist-bir oyuncunun bu kadar övülmesinin sebebi nedir?Mesut bence Arda'dan 2 gömlek üstün oyuncudur,ona lafım yok.Ama ikisinin de en güçlü noktaları oyun zekalarıyken birbirlerinden çok da aşağı kalır olmayan bu yönleri nedeniyle oluşan övgü/eleştiri farkı niye boyuttadır?Açık söyleyeyim aradaki lig farkını düşündükçe-TSL'de bu rakamları yapmak görece daha zor gibi geliyor bana-Arda'nın bu sene kafa kağıdı bazında Mesut'tan artısı dahi olduğu gözükecektir?İnsanların ülkemizde en çok önemsediği şey olan istatistik kağıdı-ki sırf o yüzden ülkemizde 6 yıldır kral olan 'KrAlex'i'görüyoruz-bu kadar iyi olan bir oyuncunun bu kadar eleştiri alması nedendir.Abi kusura bakma,konu çokca Arda paraleline kaydı.Sadece yapılan çoğu eleştirinin anlamsız olduğunu dile getirmek istemiştim.

bahtiyar dedi ki...

şaşırtıcı değil aslında, ülkedeki spor yazarlarının kaçı avrupa futbolunu takip ediyor ki? fatih terim zamanında, malik fathi için "biz onu arap sanıyorduk" demedi mi.

ülkenin en önemli futbol yorumcusu rıdvan dilmen xavi-iniesta ikilisinden öteye geçemedi, mehmet demirkol sanki farklı bir adammış gibi duruyor ama onun da çok farkı yok. belki uğur meleke biraz bunlardan ayrılır, o da medyada çok etkin bir isim değil.

bunların hepsinin ötesinde, gurbetçi futbolcular türkiye milli takımında yeterince saygı ve değer göremiyor bence. mustafa izzet, halil altıntop, yıldıray baştürk vb. oyuncular parlayınca bizim aklımıza geliyor. sen bu ülkenin evladısın diye ajitasyonla milli takıma kazandırıyoruz. bir süre yararladıktan sonra bir daha kimsenin umurunda olmuyor.

borges, nuri şahin hiç "keşke almanya milli takımını seçseydim" tarzı bir pişmanlık içeren röportaj verdi mi? sanıyorum o da türkiye'yi seçtiği için pişmandır.

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Gene çok güzel bir yazı yazmışsın Borges. Bizimkiler FM scout'luğundan bile aciz. Zamanın birinde Türkiyede 20-25 tane oyuncusu olan bir menejerin bir mekanında çalıştım, aramız da iyiydi. Bir gün ona managerdan bahsettim, hatta açtım gösterdim. Ağzı açık kaldı. Sene de 2006 falandı. Bununla bi gün maç izliyoruz, yeni transfer olmuş Cangele'nin FB'ye karşı çok iyi oynadığı maç sonunda "yaw nerden bulmuşlar bbu canavarı" falan dedi. Ben de dedim ki "3 senedir öyle biri olduğunu biliyordum ben"

Erdem Karakuş dedi ki...

İnsanların bu riyarkarlığı, kolaycılığı deli ediyor. Daha önce adını bile anmazken, hiç takip etmezken, Terim'e, şuna buna sallamayı marifet sanıyor herkes. Sen nerdeydin daha önce diye sormazlar mı adama.

Arkhe dedi ki...

Fatih Terim Özil gibilerini keşfetmek ve milli takıma kazandırmak için para alıyor. Onun işi ilgisiz ve bilgisiz olmayı kaldıramaz. Basının ya da senin, benim, onun, bunun bilgisiz ve ilgisiz olması kimseyi bu hataya ortak etmez.

Bana Mesut'u tanıtacak, bilmediğim oyuncuları keşfedip önüme koyacak adam milli takımın patronudur. Bu onun görevi, basının ya da bizlerin değil.

Borges dedi ki...

Arkhe: Nasil abi ? Basinin isi ne ? Adam program yapiyor, konusu da Mesut. Futbol bilgini güzel iki adami cagiriyor, diyor ki birisi: Ben hic izlemedim. O para aliyor mu peki ? Kim neden para aliyor yahu ? Bu da "futbol"dur. bu da "is"tir. Bunun icin de para alirlar.

Falagar: Arda yanlis yerlerde geziniyor ,gezdiriliyor vesaire. Sinamsiymis, kizarkadasi,plakasiymis yuh yuh absurd elestiriler geliyor ama biraz da bu yola o kendisi girdi. Galatasaray ona "metin oktaylik" filan vermedi, bunu kendisi istedi, bunlarla ilgileniyor. O yasta kaptanlik yapmamasi gerekir. Cevat Güler'in dedigi gibi mac sonrasi, idman sonrasi gidip calisacagina takimin problemleri ile ilgileniyor. Messi ile ayni yasta, basladigi zaman her ikisinin de sutu yoktu, bugün Messi'nin var, Arda'nin öyle degilse calisma nedenidir. Kendisini gelistirmelidir..Ve bu iki konu birbirlerinden farklidir ama su kesin, Arda'nin da oyun zekasi oldukca iyidir ki sözlükte filan cok yazmisimdir zaten.


Bahtiyar: Yok öyle bir sey söylemedi ama düsünse de bunu disa vurmaz. Ben Hiddink ile beraber kendisini bulacagini biliyorum.

unknown dedi ki...

Muhtemel bir Almanya finalinde Mesut Özil (arkadaşlar arasında biz ona Hayko Özil deriz) turnuvanın oyuncusu seçilir.. Bence kimse dövünmesin bu adamı nasıl milli takımımızda oynatamayz diye çünkü zaten biz onu küçük yaşta keşfedip milli yapsaydık o Mesut bu Mesut olmazdı.. Her yaz dönemi 3 büyüklerle adı geçrdi, es keza herhangi birine de geldimi futbol hayatı biterdi.. Sürekli eleştirilir ve kıyaslanırdı. Aynı kalibrede gördüğüm Arda'ya da aynısı yapılmıyor mu.. Dürüst olalım bu ülkede futbol bilinmiyor, öğretilemiyor.. Bırakalım bari "bizim çocuklar" başka bayraklar altında olsada o madalyaları alsınlar..

Arkhe dedi ki...

Müdür ilgili basını işini yapmadığı için eleştirebilirsin. Parasının hakkını vermiyor, kötü bir gazeteci diyebilirsin. Bu adamları kovmak, mesleklerinden uzaklaştırmak lazım diyebilirsin. İşini doğru yapmadığı için o da suçludur. Ama bu başka bir konudur. Bu bir medya eleştirisidir.

Mesut Türkiye'ye kazandırılmadığı için medyayı suçlayamazsın. Ülke futbolunu yönetenlerin işi ki burada kast ettiğim sadece Fatih Terim değildir, böyle oyuncuları bulmaktır. Önemli olan medyanın bulup konu ettiği adamları milli takıma kazandırmak değil, kimsenin bilmediği yetenekleri milli takıma kazandırıp o medyaya konu edebilmektir.

Borges dedi ki...

Arkhe: Ben de diyorum ki haklisin, asil sorun zaten orada ve onu da yazdik cizdik hep. Fakat Nuri Sahin mücadelesi biraz da basinin onu gündeme getirmesiyle baski olusmamis midir ? Simdi Terim gitti, Hiddink var ? Sonra bir baskasi gelecek.. Iyi calisan, kafasi iyi isleyen bir basin olursa isler daha kolaylasir. Baski daha artar.. Gökhan INler'in hikayesini ben neden Alman web sitesinden ögreniyorum ki ?Fenerbahce'e geldigini, Türk Milli takimindan ikinci kez teklif almadigini vesaire.. Bunlar basinn isi, ilgi alaka istiyor biraz. Basin ilgi gösterecek ki halk da tepki verecek, dogru isler icin yönlendirecek gerekirse..

illimitatovaggio dedi ki...

mesut özil'in türk milli takımıyla ilgili babasının yaptığı girişimler de var sanırım eski gazete yapraklarında. o konuda da doğru bir şekilde bizi bilgilendirirsen sevinirim açıkçası.

bir de; arda nın oyun zekasının mesut'un oyun zekasının yanından bile geçemeyeceğini düşünüyorum. arda bekler yarım saat düşünür, sonra karar verir. ama onun yarım saatte verdiği kararın en az 2 katı daha doğrusunu mesut yarım saniyede verir. ha, arda zekidir; ama kime göre? 1 saatte, arda nın verdiği kararın 5'te biri kadar doğru kararı bile "veremeyen" kalas türk topçulardan daha zekidir. olay bu.

selamlar

Borges dedi ki...

Milan Baros: Neden bunu yapiyoruz ki ? Arda'yi Messi ile Arda'yi Mesut ile.. Arda yetenekli bir futbolcu. O bu su farketmez. Elestiri noktasi daha baska yeteneklere sahip olmasi degil kendisine calisarak daha farkli yetenekler kazandirmamasi üzerine olmasi gerekir. Belki Arda, Mesut gibi kizarkadasini onunu bununu bu kadar gündeme getirmeyen baska bir ülkede hayatini yasasa isler degisecek ? Bu temel egizimi alsa cok daha baska olacak.. Belki ona birileri calismasi gerektigini söyleyecek.. Ama lütfen anlamsiz kiyaslar yapip kendi degerimizi düsürmeyelim. Mesut da dar alanda o calimlari yapamaz filan felan... Ortada iste her sey. Mesut 20 Arda da 15,5 milyon euro.Mesut 88 li Arda da 87 li. Tamam yani, iki yetenek olarak bakin olaya..

Sunu kiyaslayin: Mesut'un kendisinden 7 yas büyük Piyasa bir kizarkadasi var. Acaba Tr de olsa basina neler gelirdi ? Burada konu daha cok kosullarin farkliligidir.

Diger konuyu isledim ben bu blogda cokca kez.. Oglum u21 de degil A milli takimda oynamalidir diye mektup yazilmisti zamaninda..

tatangaburak dedi ki...

abi ben mesut özil olayında herhangi bir ilgilenilmemişlik olduğunu zannetmiyorum. serdar taşcı, gökhan inler, eren derdiyok için farklı olabilir ama bu mesut için böyle değildir, kendisi almanya'da oynamak istemiştir diye düşünüyorum.

nitekim erman toroğlu'nun bugünkü yazısı da aynı paralelde düşüncemle.

Borges dedi ki...

tatangaburak: Bak simdi, bu Toroglu yorumudur:

"Sonra Mesut’un babası Mustafa Özil’le bir kez daha konuştum telefonda. Babası menajeri gibiydi ve kesin cümleler kullanmıyordu. Suçlamalar yapıyordu. O zaman anladım ki, baba-oğulun niyetleri Türkiye değil."

Nedir kirginlik ? Ayni zamanda Terim gibi bir adam Özil'e gidecek, henüz milli olmamis oyuncularinin babasi Terim'i kabul etmeyecek midir ? Löw ariyor da, gidiyor da, Sammer evlerine gidip ikna ediyor da Terim neden Toroglu gibi pek cok bakimdan sorunlu bur adami tayin ediyor ?

Git abi evine.. Ayni sey ÖMer Toprak icin söz konusu, böyle sacmalik mi olur ?

Terim'in karizmasi cok büyüktür. Konustugu gazeteci bir daha hakkinda olumsuz yazi yazamiyor neredeyse. Gitseydi Almanya'ya bugün Özil bizdeydi, Erman olayi geyik.

Daha dün Terim babasini sucluyordu, Schalkeli yönetici gibi "bizimle pazarlik yapilmaz" diyordu.. Milli dava geyikleri.

Gecelim bunlari, o zamanlar kucumsuyordu, isim vermeden elestiriyordu terim.Yok mektup yazmislar, yok istekleri varmis v.s..

Can dedi ki...

Abi her şeyi ile sonuna kadar haklı bir yazı. Artık Mesut beni ilgilendirmiyor da(milli takım anlamında, futbol anlamında değil)Nuri Şahin konusunda içim acıyor. Gecenin bir yarısı u17 maçlarını seyretmek için kalkma sebebimdi Nuri. Ve bahsettiğin yeri almıştı belki Almanya'yı tercih etse. Milli Takım da oyuncunun gelişiminde etkilidir, güven kazandırır, ufuk açar. 16 yaşından beri en üst seviyede oynayan oyuncuyu zamanı var diye kadroya çağırmayan, oynatmayan adamların yönettiği milli takımı seçmeyen Mesut da, sadece kendi adına değil bizim adımıza da doğrusunu yapmıştır; ilk maçlar tamamlanırken Galatasaray'lı oyuncular dışında dikkatle izlediğimiz ilk adam, turnuvanın en keyif veren futbolunu oynadı. Biz de onu seyredebildik.

Hiçbir emeğimiz olmayan bir insanın üzerinden bu kadar yaygara koparmayı anlamlı bulmuyorum zaten. Hür irade söz konusudur ve tercihini yapmıştır Mesut. Ben futbolsever olarak üzerindeki formadan ziyade, oynadığı topa bakarım.

Osman dedi ki...

borges, uzun bir yazi yazdim,
yolla dedigimde google "wir konntren ihre anforderung nicht bearbeiten" dedi. kayboldu mu yazi yoksa?!

Borges dedi ki...

Osman: Sanirim gugilin sonsuzluguna.. :(

Osman dedi ki...

Borgescim, ikinci kez yazayim, icimde kaldi bu cünkü.

90larin son yillarinda ben kendim Bavyera Eyaleti’nin kendi yas grubumda en yüksek ligde kalecilik yapan tek Türk’tüm. Nürnberg’te bankacilik filan yapan bir eleman, bir sekilde TFF ile iliskiye girmis, Milli Takim Secmeleri Secmesi (!) gibi bir sey ayarliyordu, Kuzey Bavyera icin. Öyle Futbolcu bir gecmisi yok. Neyse, bir tanidigi beni tavsiye etmis. Bende Nürnberg disindan, ama en yüksek ligte oynayan tek oyuncu olarak katildim secmelere. Benim oynadigim lig’de oynayan sadece bir eleman daha vardi, ki kendisi Genclerbirligi’nde filan antremanlara cikmis (Ilhan Cavcav o dönem sahsen gelir, secmelerde mac izlerdi buralarda).

Nürnbergli’lerin hepsi kanka modundaydi zaten. Bir yavanlik, ciddiyetsizlik hakimdi ortama. Maca ciktik, ilk devreyi ben oynadim kalede, sonra bir daha da aranmadim, ben de pek ilgilenmedim. Sebebine gelince: Düsünün, bize Milli Takim secmesi diye TFF logolu cantalar tasiyan adamlar gelmis, futbolu ilerletecegiz diye ahkam kesiyorlar, sonra macta antrenmanligimizi yapan „Amca“ ise, biz sahaya cikarken „Hadi aslanlarim, kosun bakalim“ diye gaz veriyor, ve hafif isinma hareketi yapmadan, „Milli olabilme ihtimali bulunan“ genc futbolcular ilk is olarak yesil sahada okkali bir depar atiyorlar.

Bu kadar futbol bilgisi fukarasi ortaminda ben mesafeli durdum, kimseyle de sohbet baslatmadim, ortamin ciddiyetine inanmadim diyelim. Kendimi bizim kulübe verdim yine.

Ha, simdi sorarsaniz bana, „O zaman bugün neden futbolcu degilsin, bilader?“ diye, derim ki, sans, ve biraz da boyumuz kisa kaldi malesef, kendimizi okula verdik.

Toplarsak sunu diyebilirim: O yillarda „milli gaz“ ile TFF’yi secen cok genc vardi. Arti, Almanya ancak 2000 ve 2004 EURO facialarindan sonra göcmen kökenli futbolculari da DFB’ye baglama projesine giristi. Bence bunda ayrica 2002’de Türkiye’nin bir cok Almanya kökenli futbolcularla Dünya Ücüncüsü olmasinda bir pay var.

85-86 dogumlulardan sonra bir kirilma noktasi var bence Almanyali Türklerde. Sembolik seyler ve tavirlarla Türklüklerini gösterselerde, sahsi menfaat söz konusu olunca, daha pragmatif düsünüyorlar. Nuri bu konuda bir istisna.

Hamit ve Halil, Tayfunlar, Tayfurlar, Ümitler, Ilhanlar, Yildiraylar’in son temsilcisi. Artik sadece „Milli Gaz“ ile gelecek vaad eden, ve kendilerini samimi sekilde „Türk“ gören bir genci TFF icin kazanamazsiniz. TFF’nin kendisi de ciddiyetini onlara göstermelidir. Bir yandan 90li yillarin bence en büyük Alman Futbolcusu Matthias Sammer evine geliyor ise, öte yandan da Türk Futbolunun en büyük kabzimali telefon ediyor ise sana, secim pek de zor olmuyor.

Ilk yazim biraz farkliydi, ama yine de demek istedigim böyle bir seydi...

Borges dedi ki...

Osman: Anlatmaya calistigim budur. Artik kisi kendi cikarina göre bir milli takim sececek. Öyle farkli kosullar olusuyor ki bir tarafta yildiz olabilecek iken diger tarafta bir daha cagrilmama ihtimal ivar. Bunun disinda henüz "yildiz" olmadan, tavlanmasi cok kolay oldugu zamanda önceden görüp gerekli ilgiyi göstermeyen kaybeder. Bizdeki mantik "onlar bize gelecek, onlar bizi isteyecek ,sececek, burasi milli takim".

bu is böyle yürümüyor, yürümez de. Kimler hangi takimlarda nasil oynuyor bakmalari gerekir. Sadece gurbetciler icin bir tim olusturmali, bu insanlarla iletisime "yildiz" olmadan gecilmeli.. zira sonrasinda Almanya karsisinda sansi cok fazla olmuyor, olmadigi icin oyuncuya kizilacagi yerde öncesinde ise el atmak cok daha mantiklidir derim.

Anlattiklarin da oldukca ilginc.. her bakimdan.

Del Piero dedi ki...

Çok güzel yazı. Eline sağlık. Bu bizim zihniyet ile alakalı, sadece futbolda değil her alanda birşeyi yitirdikten sonra hayıflanırız. İşe gereken ehemmiyeti vermiyoruz ve buna paralel işin aktörüne gereken saygıyı göstermiyoruz. Şu işe bak mesut'u fatih terim kaale almıyor Erman toruğlu'na söylüyor, bu ne ya Allah aşkına. Bir yandan tümden seferber olarak sana gelenler bir yandan da vatan millet sakarya nutuklarıyla "biz kimseye gitmeyiz onlar gelsin" demeçleriyle yaklaşmalar.
Dediğim gibi bizim ülkede hiç birşey profesonelce yapılmıyor, işe alırken dayı amca hatırıyla alırız, iş yaparken "he gurban olim sen yaparsın, aslansın kaplansın" demeçleriyle iş yaparız, askere giderken "vatan için ölmeye gideriz" deriz basit bir askeri techizatı, siperi göz ardı ederiz. E şimdi tepeden tırnağa bu zihniyette olan Mesutları da kaybeder başka şeyleri de kaybeder.

illimitatovaggio dedi ki...

yanlış anlaşıldım galiba.

ben arda-mesut kıyasına girmedim. sadece yanlış bilinen bazı gerçekler hakkında yorum yaptım. arda çok yeteneklidir ama mental olarak gerekli altyapıyı alamadığından örneğin mesut gibi stratejik bir adam olamaz. (acele yazıyorum kelimeler doğru yansıtmayabilir düşüncemi, siz anlamaya çalışın artık) kıyas, medya baskısı bunlarla ilgili hiçbir yorum yapmadım.

anıl demirtaş dedi ki...

merhaba abi.konuyla alakasız olacak ama senin yazılarını okumak buyuk keyıftı..lig radyoda sesını duymak daha buyuk bı keyıf oldu.senden bı ricam war. sevgili ali ece'ye lütfen ilet flyıng dutchman ıle senın sesını aynı anda duymamı saglasın:)).karsılıklı muhabbetınızı de cok merak edıyorum. saygılar :))

aksilaz dedi ki...

Üstad,
Mesut çok iyi bir futbolcu. İyiki bizde oynamamış. Yoksa Nuri gibi yedek olabilirdi mazallah. Nuri çok pişman olmuştur. Eminim Almanya kadrosunda bulunur ve süre alırdı bu dünya kupasında.

Birde konuyla alakasız yorumum var :
Bugün 5. gün D.K. da Fatih Terimli bi Türkiye tüm dünyaya ilaç gibi gelirdi bu heyecansız turnuvada. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?

Borges dedi ki...

Milan Baros: biraz da üstlerdeki yorumlarla beraber.. Burada konu mesut Özil. Arda ile yakindan uzaktan ilgisi yok.. Onu ayirmak istedim ama sizi de anliyorum.

Anil Demirtas:Aha bir izleyici daha. Memnun oldum valla. Yakinda o da olur insallah:)

Borges dedi ki...

Aksilaz: Olmaz mi yahu, acaip renk katardik hem de.. ne diyeyim ki ben ?

gökmavi dedi ki...

Konuyla ilgili olarak aceto'nun sitesinden bir link vereyim de tam olsun:
http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/03/mesut-ozil-ozel-roportaj.html

TA dedi ki...

borges milli takımın başarısını yada başarısızlığını gurbetçi oyunculara bağlaman bana saçma geldi açıkcası.70 milyonluk nüfusu genç ve yetenekli bir ülke türkiye.sadece alt yapı eğitmen eksikliği var.alamanya düz alaman futbolundan kurtulmak için başka yerlerden oyuncu devşirebilir.fransa sömürgelerinden devşirebilir.ama türkiyenin gurbetçi oyuncu devşirmeye ihtiyacı olmaması lazım.asıl sorun gurbetçi oyuncu devşirince yada aurelio milli olunca var demektir türk futbolunda.genç ve büyük nüfus,teknik anlamda yeteneğe kapalı değiller.dediğim gibi sorun eğitmen ve alt yapı sorunu.yoksa sırtını gurbetçilere dayarsan geçici çözümler bulmuş olursun.hazıra konmuş olursun bir bakıma.dışarıdan destekle elde edilmiş başarıda başarının türk futboluna yazılmasını saçma buluyorum.istatistikler belki yazar ama haticeye bakmak daha mantıklı.

seanpenn dedi ki...

blog olayı futbolsevere ilaç gibi geldi.amma velakin görsel medyada twit denen zımbırtıya verilen değer bloglara verilmiyor 2-3 resim gösteriyorlar olay bitiyor.arada gündemi meşgul eden transferler hakkında yazılan blog yazılarına yer veriliyor.mesut u izlerkende enjoy the lappap ın dediği gibi aklımıza tabiki borges geliyor.maalesef daha birçok topçuda da gelecek.bu çocuklardan da blog okuyan az sayıda insan haberdar olacak.
Türkiye nin tek spor kanalı artık gösterdiğiniz resimler bu blog sahiplerini ve okuyucularını kesmiyor.spor bloglarına ait bi program şart.

Borges dedi ki...

TA: 90 milyonluk Almanya, tüm dünya ve avrupa kupalarinin neredeyse hepsine katilim göstermis ALmanya nin ihtiyaci oluyor da senin neden olmasin ?

Ayni zamanda Hamit olmazsa Yildiray olmazsa bu basarilar da belki olmayacakti. Oraya baglamiyorum ama bir unsur sonucta. Rusya co iyiydi, Mesut yardimi olmazsa belki evinde yenecekti Almanya yi filan felan.

Yardim almak iyidir, Senin pas yapan defansi cikarman icin bekleyecegin süre az buz degil. Almanya da Ispanya da sampiyon olur iken almistir hep..Senna ile onla bunla

Adsız dedi ki...

Mesut almanya milli takımının vitrininde piyasasını tavan yaptırdıktan sonra almanyada yaşan gurbetçi oyuncuya türk milli takımı formasını giydirmek daha da zorlaşır önlerinde artık mesut gibi bir idolleri var.Bize ancak Barış Özbek gibi şansını deneyip olmayınca aslında isterim ben Türk milli takımında oynamayı diyen oyunculara kalacaktır.

Bizim nufusumuz genç istesek bizden alası çıkar biraz avuntu gibi geliyor o zaman hani abi.

Hasbel kader 2 ligde bir takımın alt yapı antrönörünü dinlemiştim geçen sene 15 günde 1000'yakın oyuncu denedik farklı olan bir tane oyuncu yok hepsi düz,hızlı,sıradan ne teknik var ne ayak bileklerine hakim olan biri var yetenekli nerdeyse sıfır demişti.ligdeki 18 takımın nerdeyse tamamımı stadyumdan canlı seyrettim özellikle anadolu anadolu kluplerinde vay be iyi oyuncu seyir zevki var oyunun diyeceğim yerli oyuncu sayısı toplasam 5 etmez bizim süper ligimizde!.Artık anadolu klupleri istanbul kluplerine oyuncu ihraç edemez hale geldi.
dossantosu ilk defa gecen sene amerika elemelerinde seyretmiştim gecenin 2 sinde oynadığı oyun uykumu açtı adam bize geldi kuyruğuna teneke bağladık yolladık adamı ilk maçında yine tvden yutkunarak seyrediriyoruz.Her şeyin en iyisini biz bilmiyoruz abi bununda farkına varalım biraz.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

nuri yaklasik olarak bes yildan beri milli takimimizin kadrosunda bu surec icerisinde ne gobek baglamis, muzmin sakat emreyi ne de tek ozelligi top kesmek olan aurelioyu kesebilmistir. nuri son bes yilda bu ulkenin aurelio yerine devamli ilk 11 inde forma giymis olsaydi ne kazanirdik ne kaybederdik? zamaninda mehmet scholl turk milli takimini secseydi ilk hatasinda yerin dibine sokmazmiydi yuce bilgili turk medyasi. 2002 dunya kupasindaki en iyi oyuncumuz yildiray, yillardan beri sakat kac futbol federasyonu gorevlisi arayip sordu hatrini, medya da bir kisi onun uzerine yazi yazdimi, roportaj gerceklestirdimi, gercek degerinin ne oldugunu gosterdimi, ben inanmiyorumki yurt disindan devsirdigimiz adamlar milli takim kamplarinda bizim yerli oyuncular kadar itibar goruyor, en fazla arda umit karanin otobus diyemedigi icin cok dalga gectiklerini soyluyor.sahte milliyetciligimizi kendi evlatlarimiza bile gosteriyoruz, eger turkiyede dogmadiysan vatan hainisin zaten, milli takim cagrilmadin diye en buyuk satiscisin, davet edilmeden kampa gelip ozel izinle antremana cikmalisin, bir hoca dusununki turkiyenin en buyuk yeteneginin evine gidip sohbet etmeye useniyor, belkide korkuyor, kabzimanlari araci ediyor o da tenezzul edip telefon aciyor.
mesut bugun bizim milli takimda oynasa ben inanmiyorumki ilk 11 oynayabilecegini, arkasindaki medya gucuyle arda ne yapar eder o formayi giydirtmezdi mesuta.. ebn mesut maclara cikmadan once ellerini iki yana acip dua okumasini seviyorum, gol kacirdiktan sonra amina koam demesini bayiliyoorum, spikerin turkish nationality german player dediginde gogsum kabariyor, bir mesut almanya milli takimiyla bir kupa kaldirdiginda gurur duyucam ve herkese onun asliinda gercek bir turk oldugunu anlaticam...

Adem dedi ki...

Pardon ama Mesut için tane tane inciler dizen Hıncal Uluç'u kaçınız ciddîye aldınız? Fatih Terim'e "senin işin caka satmak değil, gerekirse her türlü fedakarlığı yapıp o çocuğu millî takıma kazandırmak" dediğinde kaç kişi ciddîye aldı Hıncal Uluç'u?

Ayrıca siz medyanın kolay kolay Terim'in istemediği, ya da onu zor durumda bırakabilecek bir şeyi yazabileceğini mi sanıyorsunuz? yapmayın! gerçekçi olun. Bunu yapabilecek iki kişi vardı. Biri Hıncal, diğeri Mehmet, birisi yaptı, diğeri farkına varamadı. Basın %50 görevini yerine getirdi yani. Peki Teknik Ekip?????? İşi, sadece ve sadece bu olan insanlar?

Ruhunu öldüren egosuyla, her şeyi ben bilirim, kimsenin görmediğini ben görürüm tavırlarıyla Fatih Terim bugün dünya kupasını üstüne büyükçe bir ayna monte edilmiş televizyon karşısına seyrediyor. Mesut'sa ona bakıyor tepelerden. Ders almayı bilmiyorsan, vermesini bilirler. Bu söz ünlü alman düşünür Hadiiyi Dersler'e ait.

Ezberle Herr Terim.