17 Haziran 2010

Motivasyon Üzerine Arjantin.!



Yine onun takimi yendi. O yine kazandi.. Arjantin'in Güney Kore karsisinda attigi birinci gole dikkat etmek gerek.. Tevez'in golüdür o. Orta sahada aldi, kendisine cekip verkaca girip ileriye gitti, kaybetti ve iste burasi önemlidir; Pesinden kostu.. köseye kadar takip etti, saldirdi, iki kisi arasindan alip faulu kazandirdi. Kaybedilmis top yeniden kazanildi ama nasil ? Tevez..

Bu golün taktigi yok, bu golün yaraticisi motivasyon.. Bu adamin ihtiyaci olan aynen Fatih Terim'de oldugu gibi kendi Sabrileri, Emreleridir. Baska türlü sansi yok zaten.. Neden kendi yolundan gitmesini anlayamiyorsunuz ki ?

Belki hadi sizin hatrinizi kirmayayim, daha iyi bir teknik direktör olsa, daha iyi "taktisyen" olsa Zanetti ve Cambiasso cok daha islevsel olabilir ama bizzat Motivator bir teknik adamin dehset basarilar yasattigi bir ülkede Maradona'yi ve o kenardaki Terimden beter duygusal tepkisini anlayamiyorsak biraz da biz aynada baska seyler görmüsüz demektir.

Maradona, Dünyanin en iyi teknik direktörüyüm demiyor ve fakat basarili olabilirim dedi ve olacaktir da.. Ben, kac bin km öteden onun heyecanini ve isminin getirdigi o arzuyu hissediyorsam saha icerisini düsünün.. Üstelik cok da kötü degisiklikler, taktik varyasyonlar da yapmiyor gördümüz üzere.

En sacma adami da kadroya alsa kriter olarak baktigi nokta onun Hiddink gibi oyuncuyu yüzde onbes daha fazla iyi yapabilecegi karakteridir. Dünya Kupasi öncesi Arjantin'in sansinin baskidan ve elestirilerden dolayi daha fazla oldugunu söylemistim. Ben bunu Avrupa Sampiyonasi icin de dile getirmistim. Maradona, Fatih Terim gibi karakterleri elestiriler besler, en iyi oldugu özelliginin aciga cikmasini saglar.. Galatasaray ikinci dönem Terim zamaninin en büyük eksikligi de elestiri, baskisizlik, kabuledilmislik idi derdim.. Bu Arjantin medyasi, baskisi ve dünya üzerinde dönen Maradona teknik adam degildir nedeniyle en azindan beklenilenden cok daha iyi futbol oynayacagini düsünmüstüm ve oynuyor da..

10 yorum:

sozcelyk dedi ki...

higuain ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu

madride kazandırdığı maç sayısı alexin fenerbahçeye kazandırdığı maç sayısını ikiye katlar , etkisiz gibi görünür ama pozisyon bulduğunda en iyi şekilde değerlendirir.

dünyanın en şanslı oyuncusu olduğunu düşünüyorum realde ronaldo arjantinde messi servis yapıyor bir de aguero tevez kendisine yardımcı olduğunda hemen ilk maçta üçledi.

115 ten fazla sabredildiğinde beklentileri karşılıyormuş :)

...

maradona euro2008 deki fatih terimin 2010 dünya şampiyonası karşılığıdır yüzde yüz katılıyorum, biz de o zaman yıldıray , toraman neden alınmadı tartışmasını yapıyorduk şimdi de 3 kişiden 4 ü zanetti nerde cambiasso nerde diyor.

Borges dedi ki...

sozcelykk: Skor odakli yazmiyorum genelde. 3 gol de atsa ve sezon ici dedigin gibi muhtesem bir performans gösterse de ilk mac kötüydü, ikinci maca da kötü basladi. bundan sonra üc tane atmasi bu düsüncelerimi degistirmiyor. Milito'nun da sezon ici yaptiklarina bakarsak isler degisebilir ayni sekilde..

sozcelyk dedi ki...

higuain sempatizanı olduğum için milito ısınmaya gittiğinde pek hoşnut olmadım :)

yoksa dediğiniz gibi arjantin ileri ucu 105 dakika kötü oynama hakkına sahip değil

kenarda şampiyonlar ligi şampiyonu ve uefa avrupa ligi şampiyonu forvetleri formda ve hazır bekliyor.

Borges dedi ki...

Sozcelykk: tarafim ben, o yüzden Higuain'i, madridli Higuaini seviyorum su an cok :))

ummagumma dedi ki...

Zaten 86'da kupayı kazandıklarında, üzerlerinde şimdikinden çok daha fazla, inanılmaz bir baskı varmış.86'daki kupa öncesi futbolcuların hepsi ağız birliği etmişcesine röportajlarında ''dünya kupasını kazanamazsak arjantin'e dönemeyiz, bizi linç ederler,öldürürler'' demişler.neyse şimdilik başarılar dileyelim onlara.inşallah yunanistan'a fark atarlar da güney kore çıkar gruptan.

ummagumma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
varol döken dedi ki...

bu baskı genelde latin kanı ve akdenizli ülkelerde işe yarıyor ama:)

bak domenech'e:)

arjantin tutmadığımdan tarafım ben de, maradona sempatizanı da değilim ama düşmanı hiç değilim... maçları izleyemedim yapamam pek tabi, tek dileğim karşımıza çıkmanız borges... o zaman görürüz hanyayı maradonayı...

biz kim miyiz?

portakal, orada kal!

xander dedi ki...

tevez in motivasyonla sağa sola saldırdığını top kazandığını düşünmüyorum zaten adamın yapısı öyle izlediğim her maçında bu tip işler yapıyor.
tamam motivasyon önemli unsur ama cambiasso nun neden alınmadığını açıklamıyor maalesef aynı şekilde zanetti nin.
maradona belki dediğiniz gibi elindeki tek şeyin motivasyon olduğunu biliyor ve bunun üzerinden yoluna devam ediyor ama şu kadro sadece motivasyonla başarabileceği işlerden daha fazlasını iyi bir taktisyenle kazanabilir.

Borges dedi ki...

xander: Acikliyor. Önde tutacak oyuncu, önde oyun kurmak istiyor. Geride defansif aksiyonlarin cok önemli defansif orta sahasini degil veron gibi ileriyi konumlandiracak adam ariyor.

Yapisi "tevez" olanlar daha önceliklidir belki, demek istedigim onun farki olmasi gerekir. Sonuclardan ziyade elestirileim, konusalim..

xander dedi ki...

Borges:mutlaka kendince haklı olduğu noktalar vardır.
100 teknik adama 23 kişilik arjantin kadrosu seç desen 99 u cambiasso yu alır almayanda maradona işte :)
dediğin gibi belki cambiasso da istediği o önceliği göremedi.
izleyelim görelim yapacak bi şey yok.