4 Temmuz 2010

Dunga Paradoksu.!



" Bizim her zaman galip gelmemiz gerekir. Bunu yapsak dahi yine de insanlar tatmin olmaz zira ayni zamanda Spektakular bir oyun ortaya koymamiz gerekir.. Ve fakat bunu da basarsaniz insanlari yine memnun edemezsiniz zira yenerken ve spektakular bir oyun ortaya koyarken 7-8 gol atmamiz gerekir. Tüm bunlari yaptiginiz vakit aldiginiz tepki ise sudur..

rakip cok zayifti.."

14 yorum:

aydın dedi ki...

Hadi ordan!
Umuyorum ki bunu samimiyetle değil savunma psikolojisiyle söylemiştir aksi taktirde son 16 yıldır futbolu geçtim Brezilya milli takımını takip etmiyor demektir.

benden bu kadar dedi ki...

oOo dunga reis oOo

atıp tutma aydın kardes :P

TA dedi ki...

dunga seni ancak mourinho ve ferguson gibi dahiler anlar.diğerlerinin kapasitesi yetmez.

TA dedi ki...

dungayı hep takdir etmişimdir.1 yıl önce 2-0 dan 3-2 yapıp konfedarasyon kupasını aldığında oynattığı mükemmel oyunu dünya kupasında yine yakın seviyede oynattı.
tebrik ediyorum seni dunga.skor fetişizmcilerine kulaklarını tıka.zira manuda fergi usta ilk yıllarında da skor alamadı ama skor fetişimzcilerini dinlemeden bildiği doğru yoldan gitti.ve geldiği nokta ortada.

Sinan Yılmaz dedi ki...

klubeyi ilk yarı Hollanda'yı ezerken yumrukluyordu. Neden acaba diyordum. Müthiş sakin bir adamdı ya...

Bu arada Aydın. 16 senedir Brezilya izliyorum hiç bu adamın ki kadar kötü Brezilya kadrosu görmedim.
Ön liberosu Panathinaikos'lu, oyun kurucusu Galatasaray'lı Brezilya!

TA dedi ki...

dungayı defansif oynattığı ile suçluyorlar.oysa maçlarda en organize ve en fazla posiyona giren takımların başında geliyordu.ölüm grubundan zorlanmadan çıktı.birçok takımın defansını (hatta ispanyanında) çok yıpratan şiliyi çok rahat geçti.hollandayı ilk yarı boyunca sahadan sildi.şansız iki duran top ile elenince hemen defansif oynatıyor gibi salakça yorumlar ortaya atıldı.mesela ispanya paraguay maçında ilk 60 dakika kaç organize pozisyon üretebildi.bazı futbol kara cahillerinin dediği gibi dunganın brezilyası defansif değildir.defansif olsa brezilya o kadar çok pozisyona giremezdi.ayrıca rakibine pozisyon vermeden pozisyona girmekte çok zor bir sistemdir.mesela şili ofansif oynayıp pozisyona giriyor.birçok kötü olarak gördüğümüz takımda ofansif düzen içinde birşeyler yapabilirdi.bu abartılacak bir başarı öyküsü değil.total futbol hiç değil.ancak total hücum denilebilir.asıl total futbol defansla hücumu aynı orantıda kusursuz yapabilmektir.yoksa her takım total defans yada total hücum oynayabilir(şili ve yunanistan).farkı yaratan brezilya gibi total defans yaparken total hücumuda yapabilmektir. total futbol budur.
o duran toplar gol olmasa şimdilerde bu skor yorumcuları kupanın bir numaralı favorisi ilan edeceklerdi brezilyayı.harika takım oyunu oynuyor olacaktı.skorcular barcanın arsenali ezdiği gibi eğer ispanyada alamanyayı ezerse(ki muhtemeldir) alamanyayı çok ofansif oynattı diye löwü suçlayacaklardır.böyle skor salaklığı vardır çoğu futbolseverde.doğru futbol ile skorlar paralel olmayabilir.bunun farkında olmak lazım.

aydın dedi ki...

Hakikaten atıp tutmuşum çünkü bahsettiğim sürecin yarısında futbolcu olduğunu unuttum :(((
Ne yaptılar kendisine acaba, 94 kupasının dönüşünde ''olmaz olsun böyle şampiyonluk'' diyip kafasını mı yardılar..

brk dedi ki...

iyide sen zayıf rakiplere de 7-8 tane atamadın ki demezler mi adama. hoş ben desem nolcak sesim duyulmaz ama kovmuşlar glaiba dunga'yı zaten :)

unknown dedi ki...

Dunga'nın kadrosu göz kamaştırıcı olmasada takım oyununu en iyi oynayan 2 ekipten biriydi bence brezilya.. Hollandayı geçmeleri halinde İspanya'yı da rahat geçerlerdi ve finale çıkarlardı.. Ama işte bu futbol.. İlk yarı Dunga'nın camları yumruklamasının sebebi maçın japon hakemiydi, her yere düşen oyuncuya faul verdi.. Hollandalılar hakemin bu durumunu çabuk farkedip sürekli yere attılar kendilerini ve skorda da geri düşen oyuncular psikolojik patlama yaşadılar ve saçmaladılar.. ayrıca yukarda da extensor saçmalamış.. Ön liberosu pana. oynuyo diye kötü takım mı oldu? Yada senin tabirinle oyun kurucusu türkiyede oynuyo diye ki elano oyun kurucu oynamadı hiçbir zaman.. Brezilya sistem takımıydı ve sistemine uymayan oyuncular alınmadı.. adı ronaldinho da olsa milanda da olsa...

Pan Monroe dedi ki...

Brezilya futbolunun son 10 yılda yetiştirdiği en önemli iki yaratıcı oyuncusundan ikisinin de bir önceki kupadaki, artı geçtiğimiz sezonki performansları içler acısı. (Kaka-Ronaldinho).Özellikle Kaka kesinlikle bir D.K oyuncusu değil, çünkü fazla avrupalı.İki oyuncu arasında her zaman Kaka'yı önde tutsam da dünya kupasında Ronaldinho'nun daha faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi şimdi bunu böyle söylemek kolay.

Yaklaşık 25 senedir Branco-R.Carlos ikilisiyle büyük bir gücü olan sol kulvarı tamamen sıradanlaşmış, hatta ortalamaya bile ulaşamıyor.

Bana göre çok eleştirilen, ve her ne kadar yetenek konusunda seleflerinin göz kamaştırıcılığına ulaşmasa da Luis Fabiano en "özel" oyuncusu Brezilya'nın. Ve o eski ruhtan tek kalan kırıntı benim gözümde.

En parlak ve fit oyuncuları iki sağbek olan, ve bunları da bu yüzden beraber oynatan bir hocadan bahsediyoruz. Bence Dunga iyi bir iş çıkarmıştır. "Brezilya ruhunu yoketti" diyen arkadaşlar, o ruha sahip adam var mı diye sormalılar bence, ki yok. E bu şartlarda yaratılan takım idealdir.

aydın dedi ki...

@TA
Bir yerde market açmak karlı bir işse ve herkes market açmışsa senin de market açman yanlış ve riskli olur, akıllıca davranıp toptancı olursan hem köşeyi döner hem de onca market varken iflas etme riskinden kurtulursun.
Avatar yaptığın Ferguson akıllı davrandı Ronaldo'yu kullandı onun insanüstü performansıyla kazandı.
Maksimum 7 maçlık turnuvada başına duran top kazası gelmesini istemiyorsan onun da önlemini alacaksın.Birkaç post aşağıda da yazdım Brezilya 94 ve 2002'de de defansifti, maçları uyuturdu, vasat skorlar alırdı ama birileri duruma el koyardı.2 şampiyonluğun ikisi de öyle laylaylom rahat bir şekilde gelmedi yani.
Her tercihin azı karar çoğu zarar.

mre dedi ki...

Dunga bizim medyayı anlatmış. 3 büyükler'e bakış açısı aynen budur bizim maç yorumcularının.

TA dedi ki...

şunuda eklemek lazım.ne diyorlar 4 defans var önlerinde g.silva ve melo. haliyle çok defansif gözüküyor kağıt üzerinde.ama öyle değil tabi.iki bek bastos ve maicon her zaman hücuma destek verirler.hücumcudurlar.duran topların hepsinde juan ve lucio ileriye giderler.hücuma fazla katkı vermeyen melo-silva ve iki stoper lucio-juan (zaten hiçbir stoperden bu beklenmez). haliyle kadroyu çok defansif bulmuyorum.
berezilya 4 defans + 2 ön libero değil, 2 defans ve 2 ön libero ile oynamıştır.

gökmavi dedi ki...

Bu ceviriyi bugün, iste, karsimda oturan Brezilya'liya bir de ben cevirdim. Hastirsin mealine gelecek bir hareket yapti. Vurmayin, elciye zeval olmaz.