6 Temmuz 2010

Kaptanlik Krizi.!



Dün ögle saatlerinde Löw-Schweinsteiger-Neuer'den olusan grubun basin toplantisini izledim. Schweinsteiger, Ballack'in kampta bulunmasi hakkinda ne düsünüyorsunuz sorusuna cevap verirken o duyguyu hissettim ve hatta buraya da yazacaktim. Orada özellikle sunun üzerinde duruyordu ama tam olarak ifade edemediginden dolayi uzun süre kelimeleri ezdi durdu..

"Ballack kampta destek oluyor, cok güzel bir davranis ama eskisi gibi takimin icerisinde degil, takima uzak"

Sonuna bir "sükür ki böyle" diye eklemedi ama her halinden bu uzakligin dogurdugu memnuniyet anlasiliyordu.

Belki saha icerisinde Podolski Ballack'a tokat atmistir ama aslinda tartisma cok önceleri Lahm üzerinden yürüyordu. Ballack azarlamalarini kaldiramiyordu ve bunu Bierhoff ile paylasmisti. Genel kani söyleydi:

"Burada abiturunu yapmis(egitimi,bilgisi olan anlaminda), futbolunu oynayan, zekasi kit olmayan bireylere sen cocuk gibi azarlayip bagirip cagiramazsin. Bu sekilde liderlik tarzi artik olmamasi gerekir. Sahada bulunan oyuncular belirli bir saygiyi hakediyor artik.."

Gerek Schweinsteiger'in merkezdeki Ballacksiz özgürlügü, liderligi gerekse de Lahm'in kaptanlik isinden keyif almasi, eski günlere dönüs olmamasi sonucu gerekli aciklama geldi. Zamaninda "Ballack dönesiye kadar kaptan benim" diyen adam dün söyle dedi:

"Kendi özgür irademle kaptanligi kimseye vermem."

Yani demesi odur ki birisi ondan kaptanligi almadigi sürece Ballack gelse de kaptanligi ona geri vermem..

Dogru-yanlis baska da tam bu zamanda aciklanmasi mi gerekiyor bunlarin ? Mesut'undan Schweinsteiger'e kadar hepsi röportaj veriyor. Hollanda milli takimi tweeter'i bile yasaklar iken bence dogru degil bu kadar disarisi ile hasir nesir olmak.. Dünya Kupasi biter sonrasi uzun uzun bütün her sey aciklanir..

Lahm'in kaptanlik konusundaki israrini anlar, vermemesi gerektigini düsünsem de bu zamanda bu cikisini yadirgadim. Ballack da sanirim olanlar üzerine kampi terketmis..

E hadi hayirlisi diyelim.

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

ii halt etmişler
ne gerek vardı bu zamanda bu karışıklığa
bu yüzden yenilcekler isp.ya

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ayıp etmişler ama Ballack'ın onlar arasında olması da bence saçma. Çocuk değil bu adamlar. Yoksan yoksundur yahu. Beckham Ballack gibi adamların takımla birlikte olmaları yanlıştı bence

the_Q dedi ki...

konuyla alakasız ama borges keita'nın satılmasıyla ilgili bir post yazmayı düşünüyormusunuz?