8 Temmuz 2010

Neden Almanya ?



Neden Almanya'yi tutuyorum ?

Cunku bir yönüyle bugün benim kardeslerim sahada. Eger iki erkek kardesimden birisi futbola sevgisinin üzerine biraz daha yetenek eklese ya da tersi belki bugün kardesim sahada olacakti, olmaz miydi ki ?

Düsünsenize, evimize Sammer geliyor, Löw telefon aciyor, kardesim hakkindaki planlarini anlatiyor, ona söz veriyoruz sonra misal Hami Mandirali U-17 icin bir telefon ettiginde de haliyle hayir diyoruz.. Ya da Fatih Terim geliyor herkesten önce, korkudan direkt her söyledigine evet diyoruz, Löw de aradiginda yok dedirtiyoruz ?

Kardesim Mesut Özil gibi bir yetenege sahip olsaydi Almanya, Serdar Tasci gibi ayagi top yapan bir defans olsaydi Türkiye icin bastirirdim ama sonuc itibari ile o ne derse o olurdu.

Cok mu ucuk bir hayal ? Degil.

Öyle veya böyle kardeslerimin kaderini paylasan Khedira'larin, Özil'lerin, Boateng'lerin Cacau'larin milli takimi yenildi bugün. Ve ben kardeslerimi cok severim, onlarin temsil edildigi takimi da tutarim.

Futboldan az biraz anlarim ben her ne kadar turnuva öncesi Sirbistani grup lideri, Gana'yi grup sonuncusu yapmak gibi muhtesem tahminlerim olsa da.. Bu yeni Almanya icin Ceyrek final basari,Yari final cok zor final imkansiz diye de görüs belirtmisligim vardir. Gana'yi yenemeyip elenseydi de cok sasirmayacaktik bir sekilde.. Futbol acisindan baktigim zaman cok baska seyleri destekliyorsunuz ve taraftarliginiz yalan oluyor cokca..

Ve fakat bugün sahada sizin "gurbetciler" dediginiz insanlarin cocuklari vardi. Bir iki degil.. Mehmet Scholl gibi alman bir anne tarafindan alman ortaminda büyütülenlerden de degil. Onun da isminden dolayi yasadigi zorluklar vardir elbet ama farkli yine de. Onbir tane Almanya adina mücadele eden oyuncunun yarisindan fazlasinin "Alman" olmadigi ve Özil,Khedira, Boateng aileleri gibi her gün siradan fasizmin terbiyesinden gecenlerin yetistirdiklerinin özünü olusturdugu bir takim.. "Pis yabancilarin" cocuklarinin Almanyasi.

Sizin gurbetciler diye adlandirdiginiz benim kisaca ailem oluyor. Ikisi erkek dört kardesim, halalar,teyzeler diye uzayip giden bir liste.

Oturduklari binanin arkasindan yer yer "Scheiss Kanake" diye hakarete ugrayanlarin cocuklarinin "Almanya" oldugu yerde onlari neden yalniz birakayim ki ? En cok da o milliyetci duygulara sahip olanlarin hakaret edip asagiladiklarini hayran hayran bakip her basarida "iyi ki varsiniz" diye gizliden kendilerini inkar etmelerini neden tutmayayim ki ben ? Daha güzel ne var yahu bu hayatta..

Belki daha güzeli herhangi bir cikar olmadan insanin kendisine irkindan bagimsiz insan olmasindan dolayi duyulan saygidir ama oraya da gelecegiz bir gün..

Birakin futbolu gectim, irka dayali birlikteligi dogdugum günden beri yadsidigim ortamda beraber yasayanlarin birlikteligini ben nasil tutmam yahu ?

Alman Politikaci bu milli takim icin ikinci birlesme diye tanimlar iken hayir biz baskayiz mi demeliýim ki ?

Sadece Nazilerin dahi Gana Milli takimini tutup alman olmadiklari icin basarisizligini kendilerine siyasi arguman olarak kullanacaklari bir ortamda biraz daha fazla onlarin basarisi icin heyecan yapmam, olagan degil midir ?

Helal olsun bu cocuklara.. Nazilere, kendi öküzlüklerine ters bir sekilde Almanya karsisinda "siyahileri" desteklemek zorunda birakti ya, yeter benim icin.

Ve tüm bunlarin disinda herkesin almanlastigi bir noktada onlar geleneklerine ters bir sekilde üc tane gencecik ofansif orta saha koyarak futbol oynamaya calistilar ya; tuzu biberiydi..

Cok cok tesekkürler Löw,Özil,Khedira,Boateng,Podolski..




Ortalamanin etkilendigi yerde gerekirse Almanya'nin golüne sevinmeyen, yenilmesini isteyen Nazilerin haber olusu.. Özil'in golüne sevindim diyemedi NPD basin sözcüsü. Konusma özgürlügü yok diyerek de sorulara cevap vermekten kacindi, Özil'in golü attigi yerde sessizlik hakimdi, diger tarafin aksine..

7 yorum:

pink dedi ki...

Abi Mesut'un golüne sevinmeyen adam videodaki Klaus Beier mi?Genelleme yapmak ve yanlış anlaşılmak istemem ancak,tam da faşist tipi varmış adamda =).

Unknown dedi ki...

Selam kardeşim,
Bir altyapı projemiz var .Sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu için bir altyapı futbol okulu açacağız,maddi kaynaklarımız şimdiden hazır gibi.Senin Almanya daki birikim ve deneyimlerinden yararlanmak isteriz.7-8 yaş grubu çocuklar ve 12 yaşında biz bu çocukları sosyal hizmetler amatör takımına teslim edeceğiz ama hedefimiz bu çocukların emsallerinden fizik,taktik ,kondisyon olarak çok ileride olması.Bunun için her türlü fedakarlığı yapmaya da hazırız çünkü onların ileride iyi bir takıma gitmesi hayatlarının kurtulması anlamına gelecek.

Almanya daki altyapı organizasyonlarından takip ettiğin varsa bize beslenme,antrenman vs olarak verebileceğin tavsiyeler varsa ve bizimle paylaşırsan sevinirim.İlgilenir ve mail adresini paylaşırsan ayrıntılı olarak projemizi anlatabilirim.
Saygılarımla

Adam dedi ki...

Almanya için bu kadarının bile büyük başarı düşünüyorum. Bence Euro 2012'nin en büyük favorisi şimdiden.

Kabul etmek gerekir ki bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlar uzun süre kendi kabuklarının dışına çıkmadı. Alman milliyetçilerini haklı çıkaran noktalardan bir tanesi de, özellikle Türklerin bu konservatif tutumu. Artık bu jenerasyonla birlikte görülüyor ki, Alman toplumu ile kaynaşma yeni yeni gerçekleşmeye başladı. Mesut ve diğerlerini bu yüzden Almanya ve orada yaşayan Türkler için model olarak görüyorum.

Anoz dedi ki...

Güzel yazi olmus yine devrimderken ;)

Bak bu konuda isvicredede aynisi yasaniyor. Evet artik Alman ve isvicre milli takimlari yabanci asillilardan olusuyor ve gayet iyi oynuyorlar, bunu bende destekliyorum. Yinede taa futbolcu olana kadar adami adam yerine koymuyorlar ya, iste orasi beni ve isvicredeki arkadaslarimi maf ediyor. Sokaklarda bir olay oldumu, bir sirb, türk, afrikalimiydi 50 kere ülkesinin adini verirler, Türk cocugu yapti diye... Haberler olsun, Gazete olsun! Lakin adam futbolcu oldumu bir anda Alman, isvicreli olur... Hatta tercihi asil milli takim icin olursa yine irkci ve nazi duyguilari böbürlenir! Burda hem Petric hem Rakitic Hirvat milli takim icin oyniycam dediginde, sagcilar inanilmaz baski yapmisti!

Herneyse, bu konular yinede basit aslinda! Zaten nazilere irkcilara kanmamak lazim! Herkez kendini nereye agit his ediyorsa orda oynasin derim. Isin karier ve profesyonel yönden bakilacaksa, kesinlikle alman milli takimi secerim orda sansim olsa (örnegin Özil), cünkü piyasa orda! adamlar her katildigi sampiyonada hemen hemen yari finallere kadar gidiyorlar!

Borges dedi ki...

Tolga: Bu gibi durumlar icin mail verilmistir yukarida aslinda.

devrimderki@gmail.com'dan lütfen ulasin.

vts dedi ki...

yazıyı Burcu Esmersoy okudu az evvel canlı yayında.
Almancılar candır :)

Borges dedi ki...

vts: Aha ? Link filan var mi ki? Yazinin okunduguna mi sevineyim Burcu Esmersoy'un okuduguna mi bilemedim:)