5 Temmuz 2010

Trochowski , Kroos ya da Cacau ?



Turnuvanin bence tartismasiz en iyi cikis yapan oyuncusu genc yetenek Thomas Müller, Ispanya karsisinda cezali. Simdi sorun, onun yerine Löw'ün kimi oynatacagidir ?

Trochowski,Kroos ya da Cacau ?

Cacau'nun sakatligini henüz atlatamamis olmasi bir yana Podolski-Cacau gibi iki forveti kenarlara koyacak kadar Löw'ün cesur olacagini en azindan Ispanya karsisinda ben düsünmüyorum. Yüksek ihtimal Ispanya'nin pas trafigini bozmak adina daha fazla hareketlilik saglayacak Trochowski sahada olacaktir ya da bir diger güclü aday Toni Kroos.. Bu iki secimin aslinda bir baska ifadesi daha var.

Trochowski, hizli, cok iyi sutlari olan, teknigi ortalamanin üzerinde bir oyuncu olmasinin yaninda turnuva öncesi Müller yerine ortanin saginda oynamasi beklenilen oyuncuydu. Hazirlik karsilasmalarinda sergiledigi kötü performans ve Müller'in müthis cikisi onu klubeye civiledi. Öyle ki Müller oynamayacak olsa dahi hemen akla gelen secenek olmasi yerine Kroos ile arasinda müthis bir rekabet yasanacaktir.

Trochoski'nin genel performansi bir yana üzerinde durulmasi gereken nokta Klose-Özil-Lahm üclüsüyle ne sekilde anlastigi, birbirlerini ne kadar tamamladigi konusudur. Özellikle bu bek-ic-forvet kombinasyonunda sorun yasadi. Kroos bu bölgede denenmedi hic lakin Trochowski tam bu anlamda soru isareti zira uyum bir sekilde gerceklesmemisti. Lakin..

..rakibin Ispanya olmasi nedeniyle defansif acidan daha cok kosan, pas trafigini kilitlenmesine daha fazla yardimci olacagi düsünülen oyuncu olarak öne cikiyor lakin hucum acisindan Kroos'un gerisinde kaliyor. Cok iyi bir sutör olmasi ve fakat rakibi Kroos'un Bundesliga sezonu icerisinde uzaktan attigi müthis jenerik goller de ona bu konuda avantaj saglayamiyor. Keza diger ofansif özellikleri acisindan Kroos daha iyi bir secenek gibi duruyor.

Trochowski'nin Kroos'a göre önemli avantaji daha cok kontra futboluna cok daha yatkin olan hizidir. Ispanya'nin eskisine göre cok da iyi olmayan hakimiyetini kabul edip oyunu geride karsilamayi düsünürse Löw, Trochowski secimi oldukca anlamli olacaktir bu acidan. Ve fakat Ispanya ile basa bas bir mücadele edecegim dediginiz vakit Kroos kendisini bir adim daha öne cikariyor her acidan..

Her ne kadar Bayern-Leverkusen-Milli takim gecmisinde hic sag kenarda oynamamis olasa da benim gönlüm Kroos'dan yana.. Ilk Bundesliga macini canli canli izlemis bir insan olarak futboluna ve ilk macinda insiyatif alisina olan hayranligim nedeniyle Kroos'un bu isi kotarabilecegini dusunuyorum ve fakat geriden hizli cikis ve daha fazla defansif anlayis acisindan Trochowski'nin bir adim daha önde oldugunu da kabul etmek gerekir..

Cacau ise Podolski'nin gecen maclardaki üst düzey savunma gayreti nedeniyle kadraja giriyor. Dahasi Özil ile aslinda herkesten daha iyi anlasabilir, dörtlü saha ici degisimine cesitlilik katabilir. Üstelik her ikisinden de bitirici vurusu daha iyidir. Bu acidan Müller'e en yakin aday aslinda Cacau'dur da diyebiliriz. Ve fakat rakip Ispanya oldugundan daha baska kriterler de giriyor. Böyle bir rakibe karsi, rakipten bagimsiz kendi oyununuzu oynamak istemeniz teoride kahramanca lakin pratikte rezil bir sonucu olabilir..

20 yorum:

Parma Maniac dedi ki...

Bence Trochowski ama muhtemelen Cacau tercihi gelecektir Löw'den..

aksilaz dedi ki...

Löw Müller'in yerine Trochowski'yi oynatacaktır. Bunun sinyallerini verdi son maçta.

Mesut Almanya'yı tercih ederken keşke bi öneri sunsaydık Alman federasyonuna. Kiessling'ide biz vatandaşlığımıza geçirseymişiz keşke. Forma şansı bulamayacak maalesef. Alman milli takımının sistemine uymuyor ancak bizim için bulunmaz hint kumaşı niteliğinde.

Borges dedi ki...

Parma: Cacau henüz fit degil, maca yetisecegi dahi süpheli. Daha cok Trochowski ve Kroos üzerinde duruluyor gibi, yani benim algiladigim hava bu sekilde ama son ana kadar belirlenecek olan taktige göre bir secim yapacak gibi geliyor bana.

Aksilaz: Skoru garanti altina aldigi icin biraz deneme yapma sansi buldu ama posta ekleyemedigim bir de Khedira durumu var. Sakatligi var gibi. Khedira olur da oynamazsa Kroos onun yerine oynayacaktir ve o zaman Trochowski sanirim tek secenk olarak kalacak gibi..

Alper Öcal dedi ki...

Löw'ü bilmem ama ben olsam Marko Marin'i oynatırdım.

Borges dedi ki...

Alper: Marin'in tek kusuru tek basina kahramanliga kalkismasi. Dörtlü kombinasyon yerine tekli zafer sarkilarini söylemesi. Su konumda bence Marin sonradan girip takima canlilik kazandirip ve hatta kahraman dahi olabilecek performansi gösterebilir ama ilkonbirde büyük bir sürpriz olmazsa "bence" baslamaz..

Sheed dedi ki...

ben almanya'nın ispanya'ya karşı bugüne kadar oynadığından başka bi şey oynaması gerekmediğini düşünüyorum, hele de villa-xavi-iniesta önünde torres dizilişinde ısrar edecekse del bosque.. bu bağlamda da müller'in ikamesinin kroos olduğunu düşünüyorum.. trochowski biraz daha farklı bi oyuncu tipi ve o akıcı hücuma zaman zaman sekte vurabilir..

sarı kart anında ilk olarak kroos aklıma gelmeyince, schweini'yi öne çıkarıp ön liberoya başka bi alternatif bulmak aklıma gelmişti fakat orada löw'ün eli çok güçlü sayılmaz, kroos gibi biri gözüme çarpmadı.. zaten schweinsteiger de bu görevin üstesinden beklemediğim kadar iyi geldi.. van gaal'e saygılar..

umarım kroos başlar..

flyingdupe dedi ki...

Benim gönlüm de kroos dan yana.hatta kupada kroos un çıkış yapacağını düşünüyordum ben müller gibi,ki müller in böyle bir patlama yapacağını hic düşünmemiştim. Oynarsa benzeri bir çıkışin kroosdan geleceğini düşünmüdüm diyorum ama almanya fena yanıltti beni yıldızlarından oynadığı topa kadar.iyi anlamda tabi.

Borges dedi ki...

Onur: Bu gibi cikislari belirleyen unsur sezon ici performans ile baglantili.

Müller Sampiyonlar Ligi finali oynadi. Kroos gitmeyip de Leverkusen'e Van Gaal'in takiminda önemli bir role sahip olsaydi belki her sey cok baska gelisirdi..

Hepsinin temelinde ben Van Gaal'i de yerlestiriyorum Löw'ün akici-dinamik futbol felsefesinin yaninda..

flyingdupe dedi ki...

doğrudur, sezon içi performans açısından bakılacaksa olaya Müller in çıkışı cok da mantıklı duruyor dediğiniz gibi Van Gaal faktörüylede. benim Kroos ile beklentim tamamiyle yeteneğe bağlı bir beklentiydi, içgüdüsel belkide. Kroos un futbolunu seviyorum, farklı meziyetleri var gibi geliyor bana her izlediğimde ve doğrusu oynarsa hala kumaşının kalitesini gösterebilir diye düşünüyorum kupada. yanılıyorum belkide Kroos hakkında, sonuçta sadece tv den izlediğim maçlara göre yorum yapıyorum Bundesligadaki ve futbolcu simsarı olmadığımda düşünülürse boşa bir beklentide olabilir.
almanya enteresan takım, şu kupada izlemek için en cok can attığım adamların ikisi Ballack ve Adler idi, ikiside yok ,izlerken keyif aldığım bir diğer futbol emekcisi Kiebling oynamıyor, onların yerine Schweinsteiger (garanti yanlış yazdım :) ) ve Müller coşturuyor bizi izlerken.

BuRaK dedi ki...

trochowski yada kroos ortaya, şvayni sağa, Müller in yerine

Borges dedi ki...

Burak: Schweinsteiger'in sag kenarda oynama ihtimali yoktur.

BuRaK dedi ki...

neden ?

Bayernde eskiden solda sagda oynuyordu. euro2008 de ilk turdan sonra takım ortada rolfes-hitzlsperger önde podolski-Ballack-schweinsteiger santraforda klose değilmiydi? neye dayanarak ihtimal yok diyorsun. adam defalarca kanat oynamış.ihtimal yol

Borges dedi ki...

BUrak: Sanirim fazla takip etmiyorsunuz ama Schweinsteiger merkezde dünya yildizi ve turnuvanin en önemli oyuncusu olma yolunda ilerliyor. Siz muhtesem giden binanin temelini cökertme eyleminden bahsediyorsunuz. Zaten yanlislikla sakatlansa, ceza asla o bölgede oynayacak oyuncu builamaz iken tutup da Schweinsteiger i tekrardan kenara kimse koymaz böyle bir ihtimal de hicbir sekilde yok zaten..

Adam merkezde her seyin sebebi konumunda, ne diyorsunuz yahu ? Deli olmasi gerekir bir teknik adamin onu oraya yerlestirebilmesi icin..

BuRaK dedi ki...

sana tavsiyem tanımadığın insanlarhakkında çok bilmiş yorumlar yapma. ben zaten almancıyım.almanyayı da alman ligini de aralıksız takip ediyorum.aç sözlüğü gör.ilk müller, kroos entrylerini kim yazmış.orda göreceğn kişi benim

kendin diyorsun kroos sağda oynamadı diye. oysa bastian defalarca onadı. trochowski ortada onun işini yapar. kroos yada cacau yerine schweinstigger sağda daha iyi.
görüşümü yazmışım kendimce sense tanmadığın birisine atıp tutuyorsun. aynı şeyi isviçre-ispanya maçından sonra da yaşadık hatırladınmı.
bana görüşünü yaz. ithamda bulunma

Borges dedi ki...

Burak: Peki, haklisiniz.

Itham gereksiz, o da dogru. Schweinsteiger orada oynayabilir diyorsunuz.

E tamam. Katilmiyorum ama sizinki kadar benimki de bir görüs sonucta, belki siz haklisiniz ?

Ama bir de beni dinleyin.

Schweinsteiger hem Bayern de hem Alman milli takiminda yeri doldurulmaz bir konumdadir. Onu oradan kaydirmak gibi bir fikir dahi tehlikelidir. Isterse sagda marin oynasin.. Schweinsteiger merkez rolünde dünyanin en iyileri arasinda.

Bunu da bilmislik olarak filan söylemiyorum cunku basinin her kösesinde yaziyor zaten.

Löw, Scweini'yi merkezden alip saga ya da sola koyamaz. Intihar iel esanlamlidir bu.

Dediginiz dogru, orada oynayabilir, buna katiliyorum ama zaten Khedira yi bile zor oturtular oraya, Schweinsteiger'i sizce cekip alabilirler mi ?

Trochowski de sag kenar olarak geldi Alman milli takimina. Normalde müller'in yerine oynayacakti, merkez filan degil orasini da oynayabilir olsa da.

BuRaK dedi ki...

tamam böyle konuş. eyvallah.futbol bu. herkesin kendince görüşü var.doğru-yanlış mesele değil.sen sürekli karşındakileri bilmemekle-izlememekle itham ediyorsun.isviçre ve hitzfeld konuşmamızı hatırladın mı? fikrimi söyledim.sen se aynı tavrı gösterdin sonra tamam anlaştık
dedin. noldu isviçreye.3 maç 1 gol hondurasla bile ki en zayıf takımdır 0-0 .

Lincoln için türkiye'ye gelmez mümkün değil dedin ben gelir yazdım.4 ay sonra gs'ye
geldi.

Dediginiz dogru, yanlış mesele değil. kimse her zaman haklı olamaz.ama tavırlarınız sinir bozucu olabiliyor..
herneyse benim 11'im Schweinsteiger'i sağa trochowskiyi ortaya.yada schweinsteiger ortada marcell jansen sağa.
marcell jansen demişken euro2008deki polonya(2-0) maçını hatırla.

BuRaK dedi ki...

pardon jansen değil. clemens fritz(polonya maçı)
fritz kadroda mı?

Borges dedi ki...

Burak: Yok fritz kadroda degil, 2008 de kadrodaydi.

Tamamdir,anlastik o zaman. Tavirlar konusunda dikkat etmek gerekir, icerigi ne olursa olsun kalp kirmadan olmasi gerekir zira futbol, herkes haklidir. Bu yüzden bu konuda hak veriyorum ben size.

bu isin bileni, bilimsel anlamda dogrusu yok dediginiz gibi. Fikir sonucta..

BuRaK dedi ki...

kalp kirma yok. futbol için kimseyle takışmaya-kırmaya değmez. ama aynı şeyi üstüste 2. defa yapınca sinirlendim.mesele bu.. ben almanyayı tutuyorum.hem takımı hem ligi izliyorum.sen izlemiyorsun
takip etmiyorsun diyorsun. biraz komik oldun.. aynını sana ben yapsam sende aynı tepkiyi vermezmisin ?

alper dedi ki...

takımda bir oyuncunun eksikliği söz konusu.normal bir hoca o oyuncunun yerine birini tercih eder ve işleyen makineyi bozmaz.bir mevki için 2-3 futbolcunun mevkiinde oynanma yapmaz.ama daum vari bir hamle yapılacak ise daum vari bir akıla sahip se BURAK ın dediği gibi olur.ben gibi standart düşünen biri ise trochowski sağda oynar.