9 Kasım 2010

Dortmund ve Şampiyonluk.!



Hoeness, Van Gaal'ı eleştirdiği yerde Mainz hakkında konuşuyordu. Çok başarılı bir sezon geçirdiklerini söyler iken şampiyon olmalarının çok uzak ihtimal olduğunu ama ligi ilk beş içerisinde bitirebileceklerini söylüyordu. Dahası eğer Mainz bu şekilde şampiyon olursa kendilerinin bir şeyleri yanlış yaptığının kanıtı olacağından filan... Görüntü Mainz'in şampiyonluğuna müsait değildi işin özeti..

Ben aynı şekilde bugün Dortmund'un bugünkü görüntüsünün karşılığının şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Daha başka bir sıfat pek çok güzelliğe ayıp etmektir.. Bu takım..

190 gol girişimi ile ligin şu an zirvesinde. Bugüne kadar takımın girdiği 2644 ikili mücadele ile keza yine zirvede. Yedikleri 111 gol pozisyonu ile keza en azı, en iyisi.. Attıkları golden yediklerine kadar her yerde zirvede.. Sadece topa sahip olma konusunda Bayern'e geçilmiş durumdalar ki bunun da artık günümüz futbolunda ne kadar 'artı' değer olduğu tartışılıyor..

Bu formunu sürdürdüğü sürece bu takımdan başkası şampiyon olmamalıdır.. Yazık olur..!

1 yorum:

floridian dedi ki...

lig uzun maraton diye bosuna demiyorlar ama borges. senin gozlerin de muhakkak ne ilk yari sampiyonlari gormsutur bu kadar disiplinli ve basarili sekilde ilerleyen.
deplasmanda 6-0'lik seri bile yeri geldiginde sexon boyu surecek fiziksel ve mental dayaniklilik yaninda onemsiz kalabiliyor bazen.

ama su ana bakinca hak ediyorlar mi, ediyorlar...