7 Kasım 2010

Ordan Burdan!



Bitmişti Gekas.. İkinci ligde dahi alıcısı yoktu aslında.! Skibbe istedi önce alamadı ve Berlin kaptı.. Peşine düştü, Halil'e rağmen onu tekrardan olabilecek en uygun fiyata takıma kazandırdı ve bugün Almanya'nın en efektif golcüsü konumunda.. 11 golle ligin gol kralı. Cezasahası içi golcüsü ve bu sezon çok etkili..

Ama her şey işte biraz da bu resim..



Maçtan önce.. Çocuklarıyla beraber Schalke trübünlerine eğildi. O eğildi, tribünler eğildi ve karşılıklı sevgi-saygı gösterileri ki çok güzeldi.. Schalke sonradan açıkladı ki maaşının tamamını St.Pauli ödüyor. St.Pauli'de yıllığı 500 bin eurodan fazla futbolcu yoktur. Asomah hem klubü hem de futbol oynamak adına bir fedakarlık yaptı aslında.. Pek çokları onun ileride klubün içerisinde görev alacağına kesin gözüyle bakıyor..



..her an bir başka klube transfer olabilirsiniz.. Taraftarlar da artık geçmişe göre daha anlayışlı oluyor bu konuda ve mesele bir yerden bir yere gider iken böyle güzel hatırlanacak seviyede iz bırakıp bırakmadığınızdır.. (Her şey için teşekkürler Asa;) )



Cisse.. 25 yaşında sengalli futbolcu Gekas'ın ardından gol krallığında ikinci sırada. Fransa ikinci liginden Metz'den geldi.. Tam parladığı ve tekliflerin olduğu yerde sözleşmesini 2014'e kadar uzattı. Etkili bir golcü ve çok iyi bir başlangıç yaptı..

Freiburg'a karşı özel bir ilgim vardır. Tüm kadroyu toplasanız Schweinsteiger parası etmez ama başında öyle güzel bir teknik adam var ki.. Robin Dutt.. Geçen sene 6-0 yenildiği Bremen maçı sonrası ZDF'e konuk olmuştu ve şöyle diyordu:

'Ben futbol oynatmak istiyorum ve bunun karşılığı bazen bu gibi sonuçlar da olabilir yalnız hedefimiz olan güzel ve ofansif futbol anlayışından vazgeçmeyeceğim'..

Taktisyen bir hoca ve yenilse de yense de Freiburg her daim futbol oynamak ister.. Cisse de takip ediliyor tarafımızdan..



30 milyona transfer edildiğinde üzerine basa basa 'değer' dedim. Bu oyuncu bu fiyatı eder.. Almanya'da iki golcüye bu fiyatı veririm ben: Dzeko ve Gomez..

Hafta içi hattrick yaptı Şampiyonlar liginde ve hafta sonu yine golünü attı bir önceki haftada olduğu gibi..

Şu eleştirildiği ve oynamadığı sezonda dahi 18 maçta 12 golü var ki sadece bu maçların 13'ünde ilk onbir başladı. Toplamda oynadığı 160 Bundesliga maçında 78 gol ve 26 asisti bulunuyor. Geçen sezon Bayern çıkışa onun golleriyle geçmişti bir bakıma ve sakatlığı sonrası kendisine gelememe durumu yaşandı.. Başka bir ifade ile sakatlığı esnasında formda olan forvetleri kesemedi..

Büyük golcüdür ama biraz da şansızdır..



Prison Break dizindeki elemana hem fiziksel hem de akıl olarak benzerliği var. Bazen kadro dengesi çok çok önemlidir. Hem Bayern'de hem de Hamburg'da bu dengesizlik sorun yaşatmıştır. Bayern'in geçen sene çıkışa geçmesindeki önemli ayrıntılardan bir tanesi de Luca Toni'nin gönderilme kararı verilmesidir.. Gerekirse bedavaya.. Zira o dengesizlik sonucu takım içi uyumsuzluk öyle bir seviyeye geliyor ki takımdaşlığı sağlamak çok zor oluyor. Her şeyin fazlası zarar derken rekabet konusu da bunların arasındadır aslında.. Nistelrooy'un sakatlığı onu biraz daha oyunun içerisine soktu ve Hoffenheim karşısında galibiyete kafasını sokarak ulaştı takımı..

Çok zekidir ve korkutucudur aslında..



Umalım ki bu gol ve bu destek de onu yeniden doğurur ve Hamburg'u tepeye oynatır..



Tartışılmaya başlanmıştı. Şöyle ki burada böyle kariyeri olan bir futbolcu gol atsa da atamasa da oyuncunun niteliğini tartışmaya açmazlar. Daha çok sorun nerede diye soruluyordu ve Magath saha içi rolünü daha doğru yapması gerekir derken Huntelaar bana uzak kalıyor diyordu.. Ona forvet arkası serbest rol verilirken Magath buna biraz sınır getirdi ve o da forvete eklemlenince doğru yerde iki gol birden buldu.. Bu açıdan hem Huntelaar hem de Magath haklı çıkmış oldu.

Biraz Jurado'nun biraz da entegrasyon sorunu yaşayan Uchida nedeniyle sezon başından bu yana sağ bek sorununun Uchida'nın takıma alışmasıyla çözen Schalke kısmen kolay bir galibiyet aldı ama oynadıkları futbol hala soru işaretleri barındırıyor. Takım henüz sistemini bulabilmiş değil ama tahminin 4-3-1-2 oynayacakları yönündedir.. Hem Jurado'nun çift forvetli sistemde defansif zaafiyeti giderecektir hem de Raul kaleye yakın durup gollerine devam edecektir.. Bekleyelim ve görelim.!

4 yorum:

alperensaylar dedi ki...

aslında almanya'nın son yıllarda geçirdiği değişimin en büyük nedenlerinden biri de bu bahsettiğin yeni teknik direktörler. eskilere de saygım büyük tabi rehagel, hitzfeld, magath vs. ama başta canımız kanımız:) klopp, sonra tuchel ve diğerleri...

bunlarla ilgili de şöyle detaylı bir yazı beklesek fazla mı yüzsüzlük yapmış oluruz :)

Unknown dedi ki...

Borges eline sağlık. Mainz'in bundan sonra gidişatı nasıl olur? Zirvede yarışan takım olmayı sürdürebilirler mi?

Unknown dedi ki...

Gekas'ın bu formunu kıskanmamak elde değil gerçekten, daha dün Leverkusen'de istenmeyen adamdı yanlış hatırlamıyorsam bazen bir futbolcu bir hocayla bu şekilde çıkışlar yapabiliyor.

arnawut dedi ki...

bir çırpıda okudum, çok güzel yazıyorsun abi, hayranınız:)

ve hala... Skibbe gitmemeliydi... hehe