27 Mart 2011

11 Miroslav Klose.!



9 Haziran 1978 Polonya doğumlu. Bu yüzyılın Pizarro'nun(133) ardından 120 gol ile Bundesligada en çok gol atmış futbolcusu. 107. milli maçında 61.gole ulaşarak genel listede Gerd Müller'in ardından ikinci sıraya yerleşti. Keza 14 golle dünya kupalarında da en çok gol atmış ikinci futbolcu. Pek çok rekor var.. Kırdıkça kırıyor.

İyi bir atlet ve yetenekli lakin başka şansı var mıydı? Polonya doğumlu olsa da babası Alman profesyonel futbolcu Josef Klose iken annesi Polanyalı milli hentbolcu. Daha ne oLsun ?

Rekorları kırar iken şunu aklınızdan çıkarmayın. Bu adam 19 yaşında iken maragonzluğa çırak olarka giriş yapıp çalışmaya başlamıştı bile.. 19 yaşında Christiano Ronaldo ya da Messi kaç gol sığdırmıştır sizce ? Klose'nin o dönemde futboldan umudu yok denecek kadar azdı. 20 yaşında FC Homburg takımında beşinci ligin de aşağında top oynuyordu.. 21'de Kaiseslautern takımının amatörüne geçiş yapıyor ve bugünkü konumu aslında tamamen onun karakterinin bir getirisidir. Kendi şansını kendisi bakın nasıl yaratıyor.

Olaf Marschall forması ile tribünde bekliyor ve dönemin efsane teknik adamı Rehhagel'e gidip bir kez olsun A takımı ile idman yapma şansının olup olmadığını soruyor ona. 22 yaşında bir şekilde profesyonel olup bir kaç kez sonradan oyuna giriyor ama 1978 doğumlu oyuncu tam anlamıyla 2000/01 sezonunda Lokvenc ile müthiş bir ikili olup coşuyor. O sezon ligde 16 gol atar iken gol kralı Amouroso'nun sadece iki gol gerisinde kalıyor. Bremen'de Schaaf'ın eline düşünce de belki de kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor Klasnic'li kadroyla. O dönem Bremen'i son saniyede bugünkü kaleci Wiese'nin yakması sonucu Juventus'a elenmeseydi belki çok daha başka olacaktı onun yola devam edişi..

"Ben oyuncularla ya da teknik adam ile konuşur iken "siz" derim. Onlar "sen" diye hitap etmemi söylemedikçe bu şekilde saygı duyarım. Bayern'e ilk geldiğimde "Herr Kahn" diyordum..

Başka bir adam değil midir sizce ?

Kırılma noktası vardır aslında. Bayern'de performansı düşmüş, kadroya giremiyor ve onun sonucu milli takıma da Finlandiya maçı öncesi düşünülmüyordu. Yalnız adam öyle çalışıyor, öyle idman yapıyor ki Löw onu kadroya almaktan başka çarem kalmamıştı diyor ve çıktığı maçta çok önemli iki gol atarak tekrardan geri dönüş yapıyor, o gün bugündür de milli takımın akla düşen ilk forveti oluyor.

Ballack Frings'e saygı istedi, yedek kalamaz dedi, onca emeği var dedi. Klose, Schneider gibiler başka türlü saygıyı hak ediyor diye pası çaktı o malum tartışmada. Peki Klose ne dedi ?

"Bir oyuncu yedek kalıyorsa yapması gereken tek şey daha fazla çalışmak, çalışmak.."

Hamit'in röportajında da Klose ayrıntısına dikkat ettiniz mi ?

Umarım bir Türk kulubü onu ülkeye getirir. Atacağı gollerden ziyade karakteri nedeniyle bir ya da iki yıl muazzam bir katkı sağlar. Umudum çok olmasa da yine de bekliyorum bir şekilde..

6 yorum:

ibrahim dedi ki...

patron müsadenle "yazsana lan!" demek istiyorum sana...

ne bundesliga ne CL,
her gün girip bakıyoruz,
hala karsimizda miroslav klose.

Borges dedi ki...

İbrahim: Usta şimdilik böyle ama hafaya tamamdır ve daha da güzel olacaktır çok şey..Biraz daha zaman;)

UnIn dedi ki...

Tam da "abi nerdesin sen yaa?" demek üzre yorum penceresini açtım ki; "yazsana lan!"ı patlatmış bi' insan!
İyi madem bekleriz.

Gokay Coskun dedi ki...

Yemin ediyorum nefret ettim Miroslav Klose'den...

mustafa.sayan dedi ki...

Klosa sevmioruz seni artık defol şu ekrandan...

Gokay Coskun dedi ki...

Ulan bir aydir kocaman Miroslav Klose yaziyor orada, adam tutmus "Klosa" yazmis...