11 Mayıs 2011

Durmuyorlar.!



Birazdan dalacağım konunun dışında iyi yakalamışlar. 'E hadi merhaba diyeyim' bari tavrı var Ronaldo'da ve inanırım ki onca kıyas sonrası Messi de bundan farklı bakmıyordur en önemli rakibine..

Ve fakat arkadaşlar bunlar dünyanın en iyi iki futbolcusudur.

Ronaldo bu sene Real Madrid forması ile çıktığı 52 maçta 49 gol 14 asist yapmıştır.

Messi ise 53 maçta 52 gol 28 asist..

Rakamlara bakar mısınız ?

Bizim basında Türkiye Süper liginde iki maçta iki gol atan adamı bunlarla kıyaslıyorlar. Bir anda ne var ki fark filan diyoruz..

En üst düzeyde her sene 60'a yakın maç ki milli maçları, arkadaşlık maçlarını filan saymıyorum ve bir o kadar da gol.. Durmuyorlar.. Sürekli atıyorlar sürekli oynuyorlar..

Rica ediyorum şu iki ismi anar iken azıcık özen gösterin, saygısızlık etmeyin. Ligimizde iki golü atana bu isimleri vermeyin 'Sen Messi'den daha iyi olacaksın' gibi zırvalarla uğraştırmayın. Sonra o geleceğin yıldızı bir anda kendisini neredeyse bu isimlerle eşit görüp gelişimine ket vuracak kibire kavuşuyor.

Diyelim ki bu yeteneğe sahip bir genç oyuncumuz yeşerdi memleketimizde.. Yetenek başka geride bıraktığı maçların hatırı attığı gollerin adedi başka.. Bizim ülkemizde bu yaşlarda üst düzey liglerin içerisinde bu denli gol atan oyuncu çıkması için şimdilik bir on beş yıl beklememiz gerekiyor. Mesele doğrunun ne olduğu değil o genç futbolcuları kuluplerimiz kadar basın da doğru bir şekilde yönlendiremiyor maalasef. Sahip çıkmak adına telefonda görüştüğünüz iki oyuncuyu abarta abarta yoldan çıkarıyorsunuz..

Ayıp ediyorsunuz.. Hem bu iki insanın başardıklarına hem de geleceğin potansiyelli genç oyuncularına..

Sözüm Messi ve Ronaldo'ya: Bi durun artık yaaa.. sıfat kalmadı kelimeler tükendi, bi durun artık..

6 yorum:

livornatel dedi ki...

ikiside gerçekten olağanüstü futbolcu.
ronaldo real formasıyla 62.maçında 63.golünü atmış.
maç başına 1gol.
gol krallığı listesinde hep 4-5aday ve 20-30gol oluyor diğer ülkelerde..
kupalar falan hariç.
biz ise senede 15-16gol adamı muhteşem golcü ilan ediyoruz.
gitgide geriliyoruz gibi.

pelezinho dedi ki...

peki hocam sana bir soru sormak istiyorum.ilerleyen yaşlarda sence hangisi daha iyi olur?yada şöyle sorayım yaşın ilerlemesi ile hız,fizik güç gibi kavramların yavaş yavaş azalmaya başladığını düşünürsek sence hangisi bize eskisi gibi gelmez ve onu beğenmemeye başlarız?

Borges dedi ki...

Pelezinho: Çok iyi bir soru..

Eskiden yaş ilerledikçe Messi'nin hızını kaybedeceği için Ronaldo'nun avantaj sağlayacağını düşünürdüm ama Messi'nin gelişimini farklı yola sokmasıyla fikrim değişti zira; Messi çok iyi bir çalımcı olduğu kadar çok iyi bir pasör. 36 yaşında dahi etkili olabilecek görüş alanına ve pasörlüğe sahip. Artık her yerden golü de atabiliyor, şutları sert değil teknik..

Dolayısla ben Messi'nin daha uzun yıllar bu formunu koruyacağını ve Ronaldo'nun ise daha erken..

Ama hayat bu belli olmaz:)

pelezinho dedi ki...

hocam ilk başlarda bende böyle düşünüyordumki doğru olan bu.mesela gigs,totti,del piero bugün hala futbol zekaları ile yıldız.lakin ronaldo'nunda fizik gücü uzun yıllar gider gibime geliyor.çünkü kendisine çok iyi bakan,antrenmanını aksatmadan yapan çok profesyonel birisi.bunu bende değil onu daha iyi tanıyan valdano,ferguson söylüyor.yani Messi fizik olarak 30-31 yaş gibi düşerse ronaldo 32-33 gibi düşer geliyor bana.ayrıca hocam ben ronaldo'nun da iyi bir oyun görüşü olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz bu konuda?

Borges dedi ki...

pelezinho: Ronaldo oyun görüşünü algılayabileceğimiz kadar maalasef dışarıya pas vermediğinden bilemeyeceğim. Benim için bu tartışmasız Messi'dir.

Devil dedi ki...

Herşeyin yanıtını zaman gösterir. Bize de beklemek kalır. Inşallah Messiyi Ronaldoyu 30-33 yaşlarında görmek nasip olur hepimize :-)