10 Mayıs 2011

Hamit ve Real Madrid.!



Bakın bu bile meseledir. Şu başlığı şu konumda iken bu şekilde attırabiliyorsa büyük futbolcudur. Lakin gerek Nuri'nin gerekse de Hamit'in bu dev kulubün ilgi alanına sokan ayrıntı Mesut'un performansı sonrası menajeri Reza Fazeli'nin işini çok iyi yapmasıdır. Başka türlü taşlar yerlerine oturmuyor. Nuri'de oturtabilirsiniz ama Hamit'de zor.Yakında Halil de şu performansına rağmen Valencia'ya filan giderse şaşırmayacağım..

Hamit Bayern'de ilk on bir'e dahi giremez iken bugün Madrid'in almak istediği oyuncu konumuna nasıl gelebilir ki ? Avrupa piyasası Atletico Madrid Valencia Bremen seviyesindedir ve fakat bir basamak yukarıya çıkarıldı. Yine de şu ayrıntılar da önemlidir.

Mesut Bremen'de oynar iken İnter ile karşılaştı Avrupa maçlarında.. Üstelik Mourinho'nun İnter'ini Bremen eler iken Mesut'un bunda payı büyüktü. Dahası maç öncesi Mourinho maç planı adına Mesut'u da Bremen'i de iyi analiz etmek durumundaydı. Bugün Arsene Wenger Hakan Şükür'ü tanır, bilir. Eurosport'da Avrupa Şampiyonası yorumlarında en ince ayrıntılarına kadar bu oyuncuyu anlattı insanlara neden ? Finaldeki rakibinin en önemli oyuncusuydu. Keza Hamit de Bayern ile finale çıktı ve Mourinho'nun belki de en önemli maçında dikkat edip analiz etmek zorunda kaldığı 10 oyuncudan birisiydi o gün.. Bunlar da önemlidir. Geremi'deki Toschak ayrıntısı gibi bir farklılık..

Madrid'e girerse çok yönlülüğü ve futbola aklını sokarak her daim faydalı olmayı başarmasıyla iyi bir yedek olur ve fakat as kadronun vazgeçilmez futbolcusu olarak onu düşünmek şu konumda çok zor. Bir ihtimal benim algılayamadığım bir Mourinho planının çok önemli oyuncusu olabilir ama bunu olduktan sonra konuşuruz. Bence Bayern seçeneği onun için daha uygun ve fakat gider de takımın vazgeçilmezi olarak beni yanıltırsa buna en çok ben sevineceğim. Hamit'i diğerlerinden ayıran oynadığı mevkinin her daim yetenek açısından en üst düzeyde birden fazla rakibi olmasıdır. Defans oyuncusu olsaydı değişirdi belki çok şey gibi.

Her şeyin dışında Nuri ya da Hamit oynamasa dahi Real Madrid'de üç Türk oyuncunun varlığı bana göre başlı başına bir devrimdir. Transfer olmasa dahi şu manşet çok şey demektir. Sosyal paylaşım sitelerinde Nuri'nin transferi sonrası yabancıların çevirdiği Türk geyiklerini hayretle okudum.. Defansa da misal Gökhan Gönül geldiği vakit dev kulubün omurgasını Türkler oluşturacak desek yeridir.. Gurur duyma konusunda abartıları anlıyorum ama arkadaşlar az bir şey midir bu ?

Almanların emeği çoktur buna kimsenin itirazı yok ama bu sonucu değiştirmiyor. olursa ÜÇ TÜRK Real Madrid'de oynuyor geyiğini de başkalaştırmıyor. Gurbetçi dediğiniz kesimin ülkeye yaptığı katkıyı da azaltmıyor.

Pek çok tez çıkarılıyor ama her şey tüm çıplaklığıyla ortadadır. Bizim 70 milyonun çok fazla üst düzey yeteneği bünyesinde taşıyor. Almanlar buna şekil verdiklerinde dünya starı da olabiliyorlar.. Kreşe giden bebeden 21 yaşında dünya futbolunun merkezine yerleşecek oyuncunun geçeceği eğitim aşamalarını anlatan Fedarasyonun kitapçığını okursanız eğer Türkiye'deki yeteneklerin neleri ıskalayıp da buraya geldiğini ve aradaki farkı görebilirsiniz..

Her şeyin dışında Hamit'in şu manşet başarısı dahi koşulları göz önüne aldığınızda aslında Mesut'dan da Nuri'den de daha büyük bir başarı olduğunu algılayabilirsiniz..

Helal oLsun.!

6 yorum:

franz dedi ki...

Bu transferde mutlaka ki Fazeli'nin payı büyüktür fakat aslında Madrid için de birçok açıdan faydalı bir transfer olacaktır. Hamit'in as kadro için istenen bir oyuncu olmadığı malum fakat bonservisi elinde, ŞL, Avrupa Şampiyonası tecrübeleri olan, Türk'leri üçleyerek ya da Alman'ları dörtleyerek (artık ne derseniz) hepsinin verimini arttırabilecek, Ramos'u göbeğe çektiğinde yeteneği kıt Arbeloa'dan daha çok katkı sağlayabilecek, gerektiğinde sağ/sol kanatlarda, istenirse tamamen Türk/Alman ortadaki üçlüde rahatlıkla kullanılabilecek bir oyuncu. Ayrıca Ronaldo'nun olmadığı maçlarda -Gerçi kendisi pek maç kaçıran bir oyuncu değil ama- kaleyi karşıdan gören uzak mesafeli serbest vuruşlar için de bir alternatif olabilir. Tüm bu şartlar bir araya geldiğinde bana gayet mantıklı bir transfer gibi geliyor. Umarım Mesut'un açtığı yolu daha da genişletirler hep beraber. Nuri'nin de, Hamit'in de (inşallah) yolu açık olsun.

Borges dedi ki...

franz: Burada sorun şu. Aslında Bayern ile Real arasında çok derin büyük farklar yoktur hedefler konusunda ve hatta yeni sistem içerisinde kadro yapısı itibari ile de.. Hamit burada neyse orada da o olacaktır ama sorun şu ki Hamit yedekliği istemiyor. As futbolcusu olup futbol oynamak istiyor hedefi bu. Şimdi böyle iken bugün Mesut'dan Nuri'ye kadar kimsenin yeri garanti değil iken.. Hamit bu riski alır mı ?

Buradaki rolüne orada devam eder mi ? Etmek ister mi..

Yoksa toplamda karlı bir transfer olur zira mutlaka en önemli zamanda en önemli boşluğu doldurabilecek zekaya ve beceriye sahip..

franz dedi ki...

Uzun zamandır banko oynayamıyor, doğru söylüyorsun. O yüzden eğer Madrid'i seçmezse anlarım ama burada Hamit'in aklını çelebilecek farklar şunlar olabilir: Mourinho ile çalışma fırsatı ve belki de 100 yılın takımı olmaya doğru ilerleyen Barca'ya kafa tutma şansı. Bayern'deki monotonluktan o heyecana kaçabilir belki. Zaten Madrid olmazsa başka herhangi bir takıma da yedek kalmak için gideceğini sanmıyorum. Bilmiyorum ama mutlaka Almanya'dan isteyeni çıkar ya da en kötü ihtimal İstanbul'a gelir.

Borges dedi ki...

Franz: İsteyeni çoktur. Bayern Real Barça ve Man U gibi bir kaç takım hariç her yerde de banko oynar ama ona tam da bu teklif gelirse ne yapacağını ben de bilemiyorum. Dediğin gibi.. Bakarsın her şey çok başka olur..

Osman dedi ki...

Ben Alman forumlarinda su gözlemi yapiyorum, Reza Fazeli'ye antipatik yaklasiyor Alman futbolseverler, paragöz vs diye.

Hic bizim gibi yaklasan yok olaya.

Tamam, menajerlerin imaji genel olarak cok iyi sayilmaz, ama benim de aklimdan gecen su, bu adamin Iranli olmasi ayriyeten kil ediyor Almanlari :)

g7mor dedi ki...

selamlar,
evet hamit yedek kalmak istemiyor ama real için bu isteğini erteleyebilir:)
izlemeyi en çok sevdiğim beş oyuncudan üçünün real'e gitmesi benim için ilginç bir olay. diğer ikisi santa cruz ve halil.
@osman ben almanlar iranlıları sever sanıyordum, ali daei, mahdavikia, hashemian, karimi bundesliga'nın üst düzey takımlarında oynadığı için.