21 Ağustos 2011

Bayern Münih - Hamburg 5-0.!




Size bu hafta Misli.Com'a yaptığım maç yorumundan bir paragraf sunayım.

"Kadroları, taktik dizilimleri hepsini bir kenara bırakın. Hamburg her koşulda zorluk çıkartmış ve her zaman beraberlik en büyük ihtimal olmuştur bu büyük duelloda ve fakat bugün biraz başka.
Ben Bayern'in Hamburg'a fark atacağını düşünüyorum."

Dahası.. İki fark Bremen, İki fark Hoffenheim iki fark Bayern verip de Braunschweig üst olur diyerek muhteşem kuponumu da ziyan ettim. Braunscweig beklediğimin aksine rezil bir oyun ortaya koysa da Paulus Kumbela öküzünün kaçırdığı penaltı da tuzu biberi oldu.

Hamburg'un ilk maçında dedik ki ön dörtlü sorunlu. Gidecekti sakattı şuydu buydu derken oradan geriye kalan Gökhan Töre oldu. Daha ligin üçüncü maçında çok başka bir formasyona dönmek zorunda kaldı Michael Oennning.. 4-2-3-1'den iki asli mevkisi forvet olmayan 19 yaşındaki genç çocukları sahaya sürdü oldukça defansif 4-4-2'sinin içerisinde..

Dörtlü defansı bir yana bırakın. Orta dörtlü Rincon-Jansen-Jarolim-Westerman.. Rincon defansif orta saha. Westerman aslında stoper. Jansen de sol bek.. Keza Jarolim de defansif orta saha. Hedef ikili dörtlü set kurmak ve yakaladığı toplarla sprinter olmayan ve fakat genç iki oyuncuyla sonuca gitmek.. Çok net bir korku ve onun yarattığı son derece gereksiz bir defansif oyun anlayışı.

Bayern'de ise Zürih kadrosundan üç isim değişmişti. İlk golü atan eski HSV'lu VAn Buyten nedense stopere çok yakıştıramadığım Boateng yerine oyuna dahil olur iken Gustavo yerine Timoschuk ve farkı yaratan değişiklik ise Kroos yerine oynatılan Thomas Müller.. Buraya bir parantez açmak gerekir.

Müller sahanın en fazla koşan oyuncusu olur iken 28 sprint ile en yakın rakibine iki katı bu konuda fark attı. Gol atamadı belki ama Ribery ve Robben'in alanının boşalmasına yardımcı olmakla kalmadı en fazla kaleye şutu çeken insan oldu. Sadece skor üretme konusunda sıkıntı çekti. Tam anlamıyla forvet arkası pozisyonunun hakkını verdi. Oyun zekası tekniği ve içgüdüsel olarak doğru yerde olması onu ve haliyle Bayern'i farklı kıldı bu akşam..

Hamburg ise orta çizgiyi geçtiğinde ben onlara gol yazdım ama yine maçı Bayern kazandı. Kadro istikrarı ve dengesizliği söz konusu. 4-2-3-1'den vazgeçmeyerek Son'u mutlaka ilk onbir tutup Gökhan'ın diğer kanadına da Jansen'i oturtsa dahi Petric olmadığında net bir merkez forvet bulmaları gerekir. Hem Petric'in hem de Guerrero'nun aynı anda sakatlanması talihsizlik olsa da bu denli bilinçsiz ve kendine güvensiz takımın toparlanması bir hayli zaman alır..



Çekilen şutları gördüğünüz zaman sonucun aslında biraz da beceriksizlikten bu şekilde olduğunu anlayabiliriz. tarihi fark olabilirdi. Bir de elbette Robben farkı.. Attığı gol muhteşemdi. Her maça damgasını vuruyor ve bu dünyada onu bir Mourinho taktiği bir de sakatlık durdurabiliyor. Yüzde 70 ile sahaya çıkmasına rağmen yine o.. İnanılmaz bir oyuncu ve gerçekten kelimelerimiz yetmiyor artık..

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

eğer ribery ve robben sağlam ise kroosun neden orada oynatıldığına anlam verememiştim.