22 Ağustos 2011

Mainz-Schalke 2-4



Müthiş bir maç oldu. Hocaların hikayesi her daim burada takımların önüne geçiyor.

Tuchel'in Ulm'daki futbolculuk döneminde hocası Rangnick idi. Üç yıl çalıştı onun yönetimi altında ve defansın değişmez oyuncusuydu. Hikayeyi biliyorsunuz genç yaşında sakatlandı ve 25'inde ikinci şansını arar iken bugün rakibi olan takımın teknik adamı Rangnick onu teknik direktörlüğe yöneltti. Hatta Mainz onu takımın başına geçireceği sırada Rangnick yardımcı olarak Hoffenheim'a aldırmak için baya bi uğraştı.. Nerden bakarsan bak usta-çırak hikayesi..

Lakin..

Tuchel'in Rangnick'e karşı inanılmaz bir üstünlüğü var. 4 kez Hoffenheim'ın başında iken karşılaşmış ve her seferinde de Tuchel galibiyet ile ayrılmış.. Nitekim ilk yarı da böyle başladı.

İki farkı yakaladı Mainz. Schalke'nin kenarları çalışmadığı gibi kenarların merkeze olan uzaklığı Holtby'i yalnız bırakması bir yana Jurado ve Moravek'in formsuzluğu bu kötü ilk yarının sorumlusuydu.

işte tam burada iki hocadan iki farklı hamle geldi. Rangnick her iki kenarını da yeniledi. Jurado ve Moravek çıktı genç yetenek Draxler ve Farfan oyuna girdi. Bu doğru bir değişiklik iken bunu daha da doğrulatan bir başka hamle de Tuchel'den geldi. Savunması da bir hayli iyi olan Risse'yi çıkarıp kontradan gol bulma olasılığını arttırmak için Choupo-Moting'i oyuna soktu. Bu oyuncunun savunması yoktur ve Farfan ise savunulmak için en az iki kişiye ihtiyaç duyuyor..

Çıkan iki kenar oyuncusunun yaptığı ortalar 4'de 1 iken giren yeni iki oyuncu 11'i buluyordu. Özellikle Farfan çokca ikili savunmaya maruz kalsa da maçı koparan isim oldu aslında. Sol kenardaki Stieber'in çıkarıp Kirchoff'u merkeze koyup Stieber bölgesine de Soto'nun kaydırılması ise Farfan'ı durdurmaya yetmedi..

Kenarlar işliyor ve diğerleriyle mesafesini kısaltıp bir bütün olmanın ilk meyvesini Holtby-Draxler ile verkaça girip Raul'u kaçırtarak güzel bir hücum sonrası farkı bire indiriyordu. Akabinde Farfan ve kornerler sonucu 33 dakikada dört gol buldu Rangnick'in takımı..

Velhasıl taktik savaşını bu sefer usta kazandı. 2-0'dan deplasmanda 4-2 maç aldı.

Çok beğendiğim sol bek Fuchs 90 dakika boyunca ıslıklandı. Zira geçen sene Bochum'dan kiralık olarak alınan ve Tuchel'e söz vermesine rağmen Schalke'ye imza atan eski oyuncusunu affetmedi taraftar. Güzel olan ise onca yuhalanma sonrası son altı golünde olduğu gibi yine frikikten doksanda golünü atmasına rağmen hesap kesmedi, sevinmedi Fuchs.. Saygı duydu eski takımına..

Elbette soru şudur: 33 dakikada Mainz'a 4 golü atan Schalke kendi evinde Helsinki'ye yemeden üç golü atabilecek midir?

3 yorum:

el fenomeno dedi ki...

Abi bu Holtby için ne diyosun.Alman ümit milli de döktürüyodu Mesutla beraber ama sonra bi türlü çıkış yapamadı.Adam olur mu dersin bundan?

Borges dedi ki...

el fenomeno: Yetenekli. Geçen maçın 13 km ile en çok koşanı. Tamamen teknik direktör bağımlısı. Geleceği hangi teknik adamın delinde olacağına göre değişir.. Rangnick adam eder onu zira karakteri de var sevimli güzel çocuk.. Magath kalsaydı sonu yoktu mesela orada:)

el fenomeno dedi ki...

:) Benim 3 senedir ne olacak diye merakla beklediğim adamlardan biri.Geçen sene de fena oynamadı Mainz'da ama bi Schürrle gibi çıkış yapamadı diye düşünüyorum,tabi sen daha iyi yorumlarsın bunu.