24 Ağustos 2011

Weidenfeller ?



Bir önbilgi olarak şunları söyleyeyim: Almanya'da pek çok insan Löw'ün eşcinsel olduğuna inanır. Keza aynı dedikodular Lahm için de geçerlidir. İkilinin aynı yerde tatil yapması dahi konuşulmuştur filan.. Ya da Ballack'ın menajerinin ima ettiği eşcinsel birliğin de işaret ettiği Löw v.s. Gerçi Klinsmann'dan Jansen'e kadar bu dedikodular her futbolcu için yapılır lakin a Löw başı çeker Lahm da evlenmesine rağmen bunlardan kurtulamamıştır. Fanatik Bayern'li arkadaşım Lahm'ın düğünü düzmecedir ve yöneticiler ya da futbolcular da katılmamıştır der ama bunları bugünlük bir kenara bırakalım. Vaziyet bu..

Şimdi Löw Adler'in sakatlığında kaleye uzun zamandır formda olan Weiedenfeller yerine Hannover'in gerçekten yetenekli kalecisi Ron Robert Zieler'i geçirdi. Weidenfeller delirdi elbette ve şunları söyledi..

"Sanırım benim saçlarımı kestirmem filan gerekir ya da biraz daha "narin" olmalıyım. Daha önce de dilimin ucuna gelen pek çok kötü söylem vardı, hep tuttum kendimi. Şimdi de söylemesem daha iyi.. Belki daha gençlerin kampında daha pek çok genç kaleci vardır"

Bu pek çok blogda orda burda homofobik bir açıklama olması bir yana Löw'ün eşcinselliğine bir gönderme olara yorumlandı. Weidenfeller'in diyesi odur ki Löw performansa göre değil de başka başka kriterlere göre milli takım seçimlerini yapıyor.

Elbette feysbuk sayfasında amacının insanların kişisel değerlerine saldırı olmadığını ve daha çok performansına rağmen milli takıma seçilemeyişindeki haksızlığı dile getirdiğini söyledi. Ben yorum yapmıyorum ama biraz "çirkin" bir itiraz olduğunu düşünüyorum..

Biraz daha narin "zierlicher" olmalıyım'ın nasıl bir açıklaması olabilir ki?

4 yorum:

delorean dedi ki...

Weidenfeller haklı ama biraz ağır konuşmuş.Bu kadarına gerek yoktu.Löw, Hummels'i de zar zor kadroya aldı şimdi mecburen oynatıyor.Weidenfeller'i almamaya yeminli galiba ya da aralarında bir olay yaşanmış biz bilmiyoruz.Weidenfellerin son 2.5 yıldaki performansının karşılığı 3.kalecilik bile olamıyorsa denecek laf yok.

Borges dedi ki...

delorean: Weidenfeller biraz geçmişte yarattığı algının cezasını çekiyor ve Zieler ise gerçekten çok yetenekli bir kaleci. Diyelim ki hakkı yenmiş olsun-doğrudur wiesenin önündedir- yine de bu açıklama talihsizlik.. Toplumsal algıya oynamış ama hoş olmamış.

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Sahada bana futbol orgazmı yaşattığı sürece, saha dışında nasıl orgazm olduğu ile ilgilenmiyorum. Kimse de ilgilenmemeli. Weidenfeller haklı. Ancak hakkını futbol ve kelime hafızasının zeki cümleleriyle araması gerekirdi. O kelimeleri "hafifmeşrep" ithamlar için harcaması hem zekasını, hem hakkını zayıflatmış.

delorean dedi ki...

Misli'deki Leverkusen maçı yorumuna katılıyorum abi.Dortmund'un o maçı alma ihtimali çok az.Götze de büyük ihtimalle oynamayacak.İlkay konusunda da hak veriyorum.Orta sahada çok bariz bir eksiklik gözüküyor.E peki bu takım şampiyonlar liginde de oynayacak.Bence transfer yapılmalı ama yapmayacaklar bunu da biliyoruz.Yazık olmaz umarım bu güzel takıma.