27 Şubat 2012

23.Hafta Bundesliga!



Şampiyonlar liginde oyundan çıkarken hocasının elini sıkmadığı için konu edilir iken golden sonra böyle de bir görüntü verdi. Boşverin bu geyikleri diyor Bayern familyası bize.

Robben'in yeteneği bana göre Ribery'den daha fazladır lakin Ribery'nin futbol aklı inanılmaz ve bu artısı nedeniyle Robben'in önüne geçiyor. Schalke maçında iki gol atmasının dışında verdiği gollük pasların akıl dolu oluşudur onu inanılmaz yapan. Tek başına Schalke'yi dağıttı, daha başka bir açıklaması bu maçın yok.Bu sezon onuncu golünü atarak çift haneli rakama ulaştı ki geride bıraktığı dört sezon içerisinde sadece ilk geldiği sezon 11 gol atarak bu barajı aşmıştı. Dahası bu sezon bu üçüncü dublesi. Yine geride bıraktığı sezonlar içerisinde toplamda iki kez duble yaptığını hatırlatalım. Bu sene Bayern'in vurucu gücü Frank Ribery..


Mohammed Zidan. Bundesliga tarihi içerisinde devre arası yapılan transferlerin hiçbirisi bugüne kadar dört maçında dört gol atmayı başaramadı. Bir dönem Klopp'un en sevdiği olan Mainz'da bir başka oynayan Zidan yine kendisini burada buldu. Dört maçta dört gol ki inanılamz.. Mainz da Tuchel ile beraber toplamda en farklı galibiyetini aldı.Üstelik atılan goller öyle organize ki hayran kalıyorsunuz..


Kral Otto ilk maçında yenildi.

Berlin maça çok iyi başladı ve hatta Rafael'in topu çizgiden son anda çıkarıldı. Arkasından bir gol daha kaçınca Berlin'in de tadı tuzu kaçtı. Augsburg hak ederek üç puanı aldı ki bu memleketimin takımı Bundesliga tarihi içerisinde ilk defa üç gol atmayı başardı. Sebebi de Berlin defansı.. Oy anam oy.. Öyle kötü öyle kötü goller yedi ki inanılmaz. Bu hafta beni yanıltan en büyük maç bu oldu.Berlin'in hücum hattı Bundesligaya hayli hayli yeter. İki tane güzel golcüleri var Ramos ve Lasogga gibi.. Bir yanda Rafael diğer tarafta Ebert derken ön taraf çok iyi.. Lakin öyle rezil bir defans var ki lütfen yutuptan yenilen gollere bir bakın.. Freiburg'un da bu hafta defansı döküldü ama bu hepsinden kötüydü.. Rehhagel önce burasını düzeltmeli ve savunmanın hücumun aksine düzelmesi zaman alıyor.


Bu karşılaşmanın sürpriz bir sonuç ile biteceğini düşünmüyor değildim ama alt skorla tamamlanması bana sürpriz oldu. Bremen 15.kez topu direğe nişanladı. Bu sezon Bundesliganın en fazla direğe isabet ettiren takımı.Normal koşullarda Pizarro'nun atacağı goller kaçtı ve sadece maçın son iki dakikasında kaçırılanlar dahi inanılmaz.

Golü atan Alexander Esswein'i çok beğeniyorum. Çok önemli zamanda çok önemli goller atması bir yana bu maç içerisinde Pekhart'a hazırladığı pozisyon var ki inanılmaz. Sol kenarda sürpriz işler yapıyor ve onun da geleceği parlak.. İkinci devrede atılan beş golün dörtdünde bu oyuncunun payı var.1990 doğumlu genç yetenek kesinlikle gelecek vaad edenler arasında..


Skora aldanmayın. Hoffenheim tam anlamıyla Wolfsburg'u deplasmanda dağıttı ki bekleniyordu bu.

Markus Babbel iyi bir teknik direktör. Berlin'den gönderilmesi başarısızlığı nedeniyle değil sözleşmesini uzatmadığı için oluşan tartışma ortamında görevine son verildi. Hoffenheim'a beraberliklerle başladı ve henüz yenilmemiş iken ilk galibiyetini de Hoffenheim deplasmanında aldı. Firmino ilk maçta iki gol atmıştı ve burada da golünü attı.Toplam 6 Bundesliga golünün üçünü Wolfsburg'a attı.. Maç normal koşullarda 1-5 filan bitmeliydi.. Haftaya da rakip kim bilmiyorum ama durdurulması çok zor bu takımın.Ritmi yakalamış..


Dortmund arka arkaya 7.kez galip gelerek kulüp rekorunu egale etti. Bunu 4 kez başardı ve hepsi de Klopp ile gerçekleşti.Henüz daha 8 galibiyet arka arkaya tarihinin hiçbir döneminde almadı. İkinci devrede ilk altı maçını kazanan ikinci takım oldu zira bunu daha önceden 1998/99 sezonunda Bayern başarmıştı. Gladbach evinde 15 maçtır kazanmıyor ve bu da kulübün son 17 yılın en iyisi.Daha da ilginç olanı ise Hamburg 8 maçtır dışarıda kaybetmiyor ve bu da Hambrug'un tarihinin ilki. Köln yine tarihinde ilk olarak yeni yılın evinde oynadığı ilk üç karşılaşmayı kaybetti. Gerçekten bir kriz içerisinde ve Podolski'nin dönüşü de şimdilik onlara yetmemiş gibi duruyor.Ligin herkesi yenebilir ve herkese yenilebilir olup da en dengesiz takımı olan Stuttgart ilk defa bu sezon üst üste iki kez evinde kazanmayı başardı ki Freiburg'un defansif hatalarıdır biraz da skoru şiriren.. Son olarak Ya Konan'ın golünü mutlaka izleyin..

1 yorum:

flyingdupe dedi ki...

lewandowski 'nin attığı gol muhteşemmiş, aynı şekilde yanlış hatırlamıyorum umarım, Hildebrand felaket toplar çıkarmış, insan değil dedim. refleksler inanılmazdı. bundesliga maçlarını izlemek feci keyif veriyor bu aralar.