12 Haziran 2012

İbrahim Altınsay'ın İstifası


İsmet Berkan'ın röportajını okuyordum. Zorla İbrahim Altınsay'ı yönetime almışlar ama ondan tam gün mesai istiyorlar, bu yüzden de bir miktar para vermeyi de teklif ediyorlar. Altınsay da ben Beşiktaş'tan para almam diyerek buna karşı duruyor diye devam ediyordu söyleşi.

Böylesine samimi bir Beşiktaşlı ve futboldan anlayan bu adam istifa etti. Eğer duyduklarımız doğruysa İbrahim Altınsay, Van Gaal demiş diğerleri Erikson

Sıklıkla derim; Bir takımın başında olsam takımın başına getireceğim ilk isim Louis Van Gaal olurdu. Hele ki Beşiktaş'ın bugün belki de en çok ihtiyacı olan isim Van Gaal olurdu.

Aylığı pahalıdır. Bu kesin.. Lakin Van Gaal sıklıkla şöyle der: Benim kadar kulube para kazandıran başka bir teknik direktör yoktur.. Hatta Arena'yı Ajax'a ben yaptırdım gibi geyikleri de vardır. En son Bayern Münih'te kavga ediyordu transfer yaptırmamak için..

Van Gaal yıldız yaratır. Thomas Müller, Badstuber.. Hatta İniesta. Bakın İniesta genç takımdan gelip Brugge'a karşı Barça formasıyla Şampiyonlar Ligi oynamıştır. Amatördeki Thomas Müller, Şampiyonlar Ligi finali ve Dünya Kupası görmüştür, Van Gaal nedeniyle.. Dönüştürür; Bastian Schweinsteiger..

Alkmaar'ı dört yıl içerisinde inişli çıkışlı grafiği ile tarihindeki ikinci şampiyonluğu kazandırdı Bayern'e gelmeden önce. Ajax'ta kazandığı Şampiyonlar Ligi'ni Bayern'de kazanamadı ama ligi ve kupayı o sezon kaldırdı. Üç final, iki kupa..

Demek istediğim şudur; Van Gaal, gençleri dünya yıldızı yapar, transfer yapmadan eğitimci kimliğiyle takım inşa edip Şampiyonlar Ligi oynar, bazen kazanır bazen finalde kaybeder ama mucizeyi başarmak onun işidir. Sadece bu adama para verip gençlerle devam etmek hocanın da işine gelirdi.. Van Gaal ile çalışmış olan kulupler her zaman kar yapmıştır. Barça'da Bayern'de Alkmaar'da.. Ona verilen ücreti misli misli geri ödemiş bir adam, kazandırdığı itibar da inanılmaz.

Bugün hem Almanya hem de Bayern Münih onun kurduğu sistemin devamı şeklinde oynuyor. Bunu Löw de kabul eder Heynckes de.. Ufak tefek ayrıntılar söz konusu sadece..

Bunlar önemsiz.. Sven-Göran Eriksson'u getirmek değil mesele.. neden böyle bir teknik adamı takımın başına getiriyoruz sorusunun cevabını veremeyecek olan insanlar karar verici konumda. Bunun değişmesi çok zor.. Altınsay en azından denedi, ben onun yerinde olsam sanırım denemezdim bile.. Orada mümkün değil barınmak.. Fatih Terim dahi onca kariyeri, başarısına rağmen "sportif direktör" olarak zorlanıyor pek çok konuda.. Diğerlerinin yaşaması çok zor..

5 yorum:

monochrome dedi ki...

altınsay'ın projesi ekonomik kalkınmadan daha değerliydi benim için. çünkü uzun vadede, yönetimin yapacağı en büyük ekonomik kalkınma planından daha iyi bir kalkınma yapısı kurmaya yönelikti. van gaal olur, rangnick olur, tigana olur hepsi ayrı ayrı özelliklerle aynı sisteme oturtulabilirdi. hocanın ismi cismi bile önemli değildi, altınsay'ın o görevde kalması kilit roldü.

bu kadar büyük ekonomik krize girilmese denenme ihtimali bile yoktu bu ülkede. ekonomik kriz bile sevindirici bi hal almıştı nerdeyse. ama olmadı.

altınsay'ın arkasında duramayan yönetimin şu durumda gelecek hocanın arkasında durmasını nasıl bekleyebiliriz ki artık?

Celal Abbas dedi ki...

diyoruz ya kulüplerdeki yönetimler uzun vadeli planlar yapamıyor diye. Fikret Orman yönetimi yapıyor. Daha şimdiden Aradıkları Teknik Adamın özellikleri aslında Belli. Kriter şu kovduğumuzda en az tazminatı kime veririm. Hatta Excelde bir kolonda her hocanın kovulduğunda tazminat değerlerinide yazmışlardır. ilk bu kritere göre sıralama yapıyorlardır. bu kriterde önemlidir düşünülmelidir ona göre sözleşme yapılmalıdır ancak hocanın seçimini etkilememdir.

Fikret Orman değer kaybetmeye başladı farkında değil. Önce Rüştü sonra Nihat çıkışı bence ona olan güven ve prestij kaybına neden oldu. en azından ben böyle hissettim. Bu iismleri medyanın taraftarın önüne atmak. hiç hoş değil.

Bakkal hesabı diyorum ben böyle küçük hesapların adamlarınaa. Belki biraz ağır ama öyle. Uzun vadeli plan yapamıyorsunuz uzun vadeli planın sonuçlarını hesaplayamıyorsunuz.

CaRtMaNtR dedi ki...

sven goran eriksson'da çok kariyerli bir hoca elbette ama gerçekten masada van gaal ve eriksson isimleri varken sadece maliyet açısından eriksson isminin tercih edildiği bir ortamda vizyonsuzluk had safhadadır bence.

shadowturk dedi ki...

DAHA ÖNCE SKİBBE'NİN AYKUT KOCAMAN'A YARDIMCI OLMASI GİBİ BİR FİKRİM VARDI.BU YAZIDAN SONRA DA ŞÖYLE Bİ FANTEZİ DÜŞÜNCE ORTAYA ATAYIM.VAN GAL HOCA, AYKUT KOCAMAN YARDIMCISI VE AYNI ZAMANDA DİREKTÖR, MENEJER NE OLACAKSA OLUP HOCALIKTA STAJINA DEVAM ETSİN VAN GAL'İN YANINDA.BU HALİYLE TEKNİK EKİP BİRAZ ZAYIFA KLAIYOR BENCE FENERBAHÇE'NİN.

pascal dedi ki...

Basketboldaki şampiyonluğa bile sevinemedim altınsayın istifası yüzünden. yeni yönetim gözümde itibar kaybetti. levent erdoğan'ın barındığı bir ortamda böyle değerli bir adamı barındırmadılar.yazık.