15 Eylül 2012

1 Gol Sevincine 2 Sarı!


Muazzam bir maç oldu ve Schalke'de olduğu gibi son saniyede yine güldü Hannover. Slomka'nın bu yeni ve farklı Hannover'ini ilerleyen günlerde bir daha değiniriz ama burada çok ilginç bir hakem kararı söz konusu..

Uzatmanın dahi son saniyelerinde gol gelince Macar oyuncu Huszti resimde görüldüğü gibi hem formasını çıkardı hem de tribünlerdeki tellere çıktı.

Sizce hakem ne yapar?

Sarı kart.. Ki onu yaptı. Sonra bir daha sarı kart ve kırmızı.

Burada tellere çıkmasını "sarı" ve formasını çıkarmasını da "sarı" olarak gördü tek bir hamlede... Aynı anda çift sarı çıkmış oldu ve kırmızıyı yedi.

Sorum şudur; Böyle bir olaya daha önceden şahit oldunuz mu? Aynı anda uyarı vermeksizin çift sarı kartı gören bir oyuncu? Deniz Aytekin bir ilki mi başardı aynı anda çift sarı kart göstererek yoksa sizin bildiğiniz var mıdır böyle bir başka olay? Nicki olmayanlar her zaman olduğu gibi mail atarak da yorumda bulunabilirler..

Markus Merk "Deniz Aytekin, kuralı uyguladı, doğru karar" dedi. Deniz Aytekin "Benim de hoşuma gitmedi ama kural bu" dedi.. E ben de diyorum; bu kural bu zamana kadar neredeydi? Bir başka yerde uygulanmadığını düşünüyorum..

12 yorum:

dt.ibo dedi ki...

Saçmalamış gibi gorunuyor.
Özellikle bu sezon başında FIFA ve/veya Bundesliga MHK sı tarafından hakemlere ekstra bir talimat verilmediyse çok saçma hem de.
Gole giden oyuncuya savunmacı tükürse hem bariz gol şansından, hem de tükürmekten 2 kırmızı kart mı çıkaracaktı peki?
formayı çıkarmak da tribünlerle kucaklaşmak da sportmenliğe aykırı davranış kapsamından ihtarı gerektirecek ihlale girer ve kanımca birinin değerlendirilmesi gerekir

Borges dedi ki...

dt.ibo: Ben ve sanırım herkes aynı şekilde düşünüyor. Kurallar açısından durum nedir irdelemek gerekiyor zira hakem böyle bir kararı vermeden önce muhtmelen bunun içeriğine bir göz atmış olması gerekir.

Çok ilginçti..

dt.ibo dedi ki...

http://www.tff.org/Resources/TFF/Images/000002012/TFF/MHK/egitim/futbol-oyun-kurallari-2011-12.pdf

arama kısmında 120. sayfa veya kitabın 118. sayfasında gol kutlaması ile ilgili bilgiler var. bence hakem size twitterdan yazdığım kuralla ilgili bir birleştirme yapmış kafasında.
muhakkak tartışılr bu durum ve otörler birşeyle söyler onları da blogdan paylaşırsanız seviniriz

Mehmet Reşit dedi ki...

İlker Yasin'in "hem gol hem penaltı"sı gibi olmuş.

Kural ne der, bilmiyorum ama; "karar doğru" diyecek olursa, rakibine sarı kartlık bir faul yapan futbolcunun, aynı esnada topa elle de müdahale etmesi gibi daha muhtemel durumlarda ne olacağını da açıklamalı.

r7 dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=y7J6oa_8xMs&t=2m7s

Ali Aydın ın yönettiği 2002 Fenerbahçe-Galatasaray maçı. Oktay-Bülent pozisyonu. Aynı pozisyonda iki hareket de değil alkışlamaktan çift sarı kart..

İşin ilginci 11 kişiye gol atan Fenerbahçe 7 kişiye gol atamayınca, lig sonuna doğru ikili averaj nedeniyle(İlk yarıda Sami Yen' de oynanan maç GS 2-0 FB bitmişti.) erken havlu attı.

Mehmet Reşit dedi ki...

Yalnız, linkte verilen pozisyonda Ali Aydın, araya girip ilk sarı kartı verebilmiş; ikinci sarı kartı, uyarıldığı halde devam ettiği için veriyor.

raul dedi ki...

keşke türkiye'de olsaydı böyle bir olay,1 ay muhabbeti dönerdi:)

mustafa arslan dedi ki...

Almanya'nın Telegol'ü bunu bir hafta konuşur. Sahi var mıydı orda öyle bir şey :)

Beni,m fikrimse kuralın söylediği muhtemelen bu zira tribüne tırmanmak sarı, forma çıkarmak sarı. Kuralda bunlar ayrı ayrı yazıldığına göre ayrı ayrı ceza verilmesi normal. Ha kural doğru mu tartışılır ben hakem açısından baktım.

Celal Abbas dedi ki...

Bu kuralın esas amacı uyarmak değilmidir. cezalandırmak sonuçtur. Bak Kural kitabına göre hata yaptın seni uyarıyorum ve sana sarı kartı gösteriyorum demektir. Aynı anda arka arkaya 2 sarı kart gösterme durumunda direkt kırmızı karta eşdeğerdir. Sarı kartın amacı olan oyuncuyu uyarma yada bak dikkat et kısmı 2 sarı kart arasında gerçekleşmediği için bence doğru değildir. hakem hata yapmıştır.Oyuncunun kendisinin uyarıldığını bilme hakkı vardır. uyarıldığını bilirse kendine çeki düzen verme fırsatı olur.

Basar dedi ki...

Bana bu kural kadar saçma bir kural gelmiyor.

Futbol en çok seyirciyi çeken spor dalı. Taraftar var, sevinç var, coşku var... Ne oluyor o forma çıkartılınca? Kime ne zararı var?

Serkan Öztürk dedi ki...

Forma çıkarmanın cezalandırılması ile ilgili şuradaki habere göre; Fowler'ın formasının altındaki "İşten çıkarılan 500 liman işçisine destek verin." yazısı bu kurala neden olmuş.

http://www.emekdunyasi.net/spor/yorum-analiz/8797-uefaya-forma-cikarmayi-yasaklatan-adam-robbie-fowler

EsseGessE dedi ki...

GAziantepspor-Beşiktaş maçında da ANtep'in ilk golünü atan eleman da formayı çıkardıktan sonra tribünw sarıldı ama sadece sarı kart gördü