7 Aralık 2012

Gerd Müller vs Lionel Messi


Sonuç itibari ile Messi maç başına atılan gol konusunda Müller'i geride bırakamadı. Bu ayrıntı çok fazla önemsenmiyor. Aynı şekilde Klose de yakında Mülller'i geçecek.. Adamın 62 maçta attığı golü 127 maçta henüz Klose atamadı ama rekoru kıracak işte..

Bir de şu var; O zamanın koşulları başkaydı geyiği. İyi de o "başka" olan koşullarda gol atmak kolaysa ya da basitse neden diğerleri de atamamış? Müller ya da Maradona da bugünkü tekniğin yardımıyla bebe yaşta eğitilse nasıl olurdu sorusu da cevap bulamaz. Rekor.. rekordur. 

Bazı kriterler dahil edilebilir. Adam San Marino ile yedi kez karşılaşmış 30 gol atmıştır başka ama dönemin koşulları geçersiz. Rakipler v.s önemlidir ki burada Müller misal Klose'ye fark atar. Zira Almanya'nın en zorlu maçlarında sahne almıştır Gerd Müller.. Dünya Kupası finali iyi bir örnek.. Meksika 70'de 10 golü var ki hepsi oldukça zorlu rakiplere karşı.. 

Messi bugünün en iyisi. Biraz daha ilerlerse sanırım tüm zamanların da en iyisi olabilme şansına sahip. Bu çok başka bir detay..

Bir de Marca'nın iddiası var. Müller'in şu golünü kendi kalesine olarak kayıt ettirmek istiyorlar.. Kararı siz verin..

2 yorum:

cesc dedi ki...

Rekor rekordur. Kesinlikle. Messi'den başka kime yakışır sanki bu rekor, kırsın.

O zamanın şartları, bugünün bilmem nelerine falan hiç girmemek lazım zaten. "Messi rekoru kırmış" diyerek bir sohbet açıldığında, "Bu Barcelona'da oynasaydı Müller daha fazla atardı" diyenlerin ağzının ortaya yerine vurmaktan çekinmeyiniz!

Eser Değirmencioğlu dedi ki...

Müller ve onun gibiler olmasaydı ondan sonra gelenler kimden ilham alacak veya küçüklüğünde kimleri izleyip onlar gibi olmak isteyeceklerdi?..

Müller futbol tarihinin bir gerçeğidir ve onu geçmek yürek ister...