18 Ekim 2013

Aysal ve Mancini


                              Ünal Aysal yeni teknik direktörü Mancini hakkında şöyle demiş:

"Kariyerine baktığınız zaman İngiltere, İtalya liginde çok başarılı oldu ama Şampiyonlar Ligi’nde fazla bir şey yapamadı. G.Saray da onun Şampiyonlar Ligi’nde kendisini ispatlaması için iyi bir seçim."

Bu Türk basınında fazlasıyla dillendirildi: Şampiyonlar Ligi'nde başarısız..

1 Temmuz 2004'de Mancini İnter'in başına geçti. Bremen-Valencia-Anderlecht'den oluşan grubu İnter lider bitirdi.  Porto'yu da ikinci turda geçip çeyrek finale ulaştı.. Burada Milan'a elendi.

Bir sonraki sezon ise Rangers-Porto-Bratislava'dan oluşan gurubu yine İnter lider bitirdi.

İkinci turda ise Ajax'ı yine geçti. Çeyrek finalde ise "deplasmanda atılan gol" kuralı nedeniyle Villarreal'e yenildi. Nihayetinde üst üste iki sezon son 8 takım arasına kalmayı başardı.

Bir sonraki sezon ise Bayern Münih, Spartak Moskova ve Sporting Lizbon'lu grubu ikinci bitirerek gruplardan üçüncü defa üst üste çıktı. İkinci turda ise Valencia ile iki maçı da berabere bitirdi ama kendi evindeki maç gollü beraberlik olunca elendi..

Üç yıl üst üste gruplardan çıkan İnter ile Mancini dördüncü sezonda Fenerbahçe-PSV ve CSKA Moskova'lı grubu yine lider bitirdi.  İkinci turda Liverpool'a elendi.

Manchester City ile olan Şampiyonlar Ligi macerası ise belki bugün daha iyi anlaşılır. Bayern City'i evinde üstelik düşük bütçeli takımlar olan Villarreal ve Malaga ile esmiş gürlemiş Pellegrini takımın başında olmasına rağmen ezip geçti. 2004/05 sezonunun aksine Chelsea'nin masalsı şampiyonluğuna rağmen İngiliz takımları düşüşte.

Mancini Şampiyonlar Ligi'nde başarısız oldu demek için başarı kıstasını yarı final ve final olarak belirlemek gerekir. Zira İtalyan teknik adam İnter ile 4 kez gruplardan çıkarken 3'ünde de lider olarak bunu başardı.İki kez İnter ile çeyrek finale ulaştı.

City ile olan macerası ise iki ölüm grubundan çıkamaması. Bayern-Napoli-Villareal'li gruptan 10 puan çıkarmış olmasına rağmen çıkamadı. Dortmund-Real Madrid-Ajax'lı grup ise başarısız olduğu "tek" senesi..

Mancini ile Galatasaray sadece İnter'deki başarılarını tekrarlasa.. Yani efendim 4 kez üst üste katılıp 3'ünde lider olmak kaydıyla hepsinde gruplardan çıkarıp 2 kez de çeyrek final oynatsa yeter. O "başarısızlığa" razıdır pek çokları. Zira o parayla öküz alınır sonra..

1 yorum:

Berkay Tetik dedi ki...

Yazıda eksik bir şey var.

Evet grupları lider bitirdi fakat İnter'in hocasıydı. Yani İnter'in kıstası grubu 1. bitirip çıkmak değil. 1. torbadan gruplara girip 1. bitirmek başarı değil benim görüşüme göre.