17 Ekim 2013

General Bırakıyor




Ferguson'dan sonra O'nun kankası Hitzfeld de bırakıyor. Güzel adamlar bir bir kenara çekiliyor.. İsviçre'nin başında bulunan Hitzfeld Dünya Kupası sonrası teknik direktörlüğünü bırakacağını açıkladı.

O’nunla 5 yıl boyunca çalışmış olan Tarnat der ki “Bir kez olsun Hitzfeld’in oyuncularına bağırdığını görmedim”.

Böyle “klas” bir teknik adam 30 yıl sonra mesleği bırakıyor.  Mourinho’lardan, Van Gaal’lardan en önemli farkı belki de sayısız başarısına rağmen mütevazı kimliği. Belki arkasından Pep Guardiola gelir ama sayısı azdır bu insanların..

Futbolculuğu da İsviçre ve Almanya’da geçer teknik direktörlüğü de.  Jupp Heynckes o dönem Real Madrid’e aslında Hitzfeld hayır dediği için geçiş yapar. En büyük hayranı Ferguson’dur.  İlk bıraktığı zaman Manchester için teklif yine Hitzfeld’e gelir.  Demem o ki Madrid’leri, Manchester’ları yenmekten bıkmamış hem Dortmund hem Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi’ni kaldırmış bir adam.. UEFA Kupası da var say say bitmeyecek şampiyonlukları da.. 

Borussia Dortmund ile 2.. Bayern Münih ile 5 kez.. Toplamda 7 Bundesliga Şampiyonluğu.. Öncesinde giderseniz  2 kez de İsviçre’de Şampiyonluk.. Ivır zıvır kupaları bir yana..

97’de yaşadığı Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu bir yana asıl önemli olan belki de öncesinde kazandığı UEFA Kupası. Çünkü Borussia Dortmund’un başına düşme potasında geçer.  Dortmund'un öncesinde de Avrupa başarısı filan yoktur, lig başarısı da. İkinci dünya savaşına gidersiniz Dortmund'a dair başarı için..  Dortmund'u önce o çukurdan çıkarır, UEFA Kupası’nı aldırır. Kazanılan parayla da Reuter’ler, Möller’ler, Sammer’ler filan gelir. Sonrası malum.. Bayern'e gider daha fazlasını yapar.. İsviçre ile Dünya Kupası'nda daha fazlasını yapması da bir hayli mümkün.

Bundesliga’nın maç başına puan ortalaması en yüksek teknik direktörüdür. DK'sında bir sürprizle vedası daha da anlamlı olur..

Hiç yorum yok: