27 Kasım 2013

İlkay'a ne oldu?


Bazıları der ki sakatlıklar öncesi Dortmund'un yaşadığı savunma problemlerinin yarısı İlkay'ın yokluğundan kaynaklanıyor. Bir diğeri Ocak'ta Real Madrid'e imza atacağını dile getiriyor. Arsenal'da Ocak ayı transferinde İlkay'a alacağı dedikodu olmaktan çıktı zira bazı bahis siteleri 1'e 5 veriyor. Geriden öndeki dörtlüyü besleyecek daha güzel adam yoktur belki. Lakin bazıları da diyor ki İlkay'ın sakatlığı kariyerini dahi sonlandırabilir.

Son dönem sırt ağrılarından şikayeti vardı. Üstelik uzmanlar net bir teşhis de koymuş değil. Günlük hayatı dahi zorluyan, tek başına ayakkabısını dahi giyemeyecek durumdaydı. Şimdi biraz biraz kendisine geldi ama dikkatli olmak gerekiyor. Sakatlığı ciddi. Geri dönüş için net bir zamanı ne doktorları ne de İlkay verebiliyor. Sadece bütün gün yatmak zorunda olmaktan kurtulmuş, günlük hayatı normale dönmüş.

Transfer dedikoları

İlkay'ın kontratı 2015'te bitiyor. Dortmund sakatlık öncesi üç kez görüşme yaptı ama bunlar daha çok ortamı yoklamak üzereydi. Yazın İspanya ve İngiltere'den önemli kulüpler İlkay'ın kapısını çalmış. Bunlardan birisi de geçtiğimiz günlerde AS'a kapak olacak derecede ciddiyet kazanan Real Madrid. Watze diyor ki "Bizim belki de en iyi ilişkide bulunduğumuz kulüp Real Madrid. Bize haber vermeden böyle bir şeyi onlar yapmaz. Ayrıca bize başvuruda bulunan başka kulüp olmadı". Öte yandan İlkay bu dönemde sözleşme üzerine konuşmak istemiyor. İyileştikten sonra önce Dortmund.. Sonra diğerleri.  Lakin ikinci devreye yetişir mi onu dahi kimse bilmiyor. Yöneticiler Hummels, İlkay ve Schmelzer'in ikinci devrenin ilk maçına hazır olacağını söylüyor. İlkay'ın çekincesi ise geri döndükten sonra yeniden aynı yerden sakatlanmak...

Bence..

İlkay'ın Dortmund'ta kalması gerekir. İlkay önceden de iyi bir oyuncuydu ama böyle değildi. Hiçbir zaman dar alanda sıkışık pozisyonda 30-40 metreye ayağa paslar atacak oyuncu olarak onu görmedik. Ofansif orta sahanın muazzam bir defansif orta sahaya dönüşünü izledik. Zamanında ben "İlkay Nuri'nin rolünü beceremez" demiştim. Becermeyi bırakın, ondan da iyi oldu.  Çok değerli ve çok faza piyasası var yurt dışında. Madrid'inden Arsenal'ine ve hatta Barça'sına kadar.. Ama onun yeri Dortmund. Bazı oyuncular bence bazı kulüplere ve hocalarına bağlı olmaları kariyerleri açısından çok daha iyi.

1 yorum:

delorean dedi ki...

Son paragraf çok doğru. Ben de İlkay'ın Nuri'nin yerini kapatacağını düşünmüyordum. Bir süre de alışamadı zaten.Şimdi tartışmasız Nuri'nin kat kat üstünde dünya klasında bir oyuncu.Sakatlanmadan önceki formu ile dünyada ilk 5 orta saha arasına girerdi iddia ediyorum.Çok yazık oldu gerçekten.Ne zaman döneceği belli değil,dönse formuna kavuşabilecek mi belli değil.Umarım kariyerini etkilemez bu sakatlıklar.