5 Aralık 2013

Mesut


11 maç 3 gol 6 asist 33 gollük pozisyon yaratımı.


Cardiff maçında kötüydü. Yine de bu o maçı iki Mesut Özil asisti ile hanene 3 puan yazdırdığını gerçeğini değiştirmiyor. Sunderland maçından Norwich maçına kadar pek çok maça etki etti.

Yalnız bence en önemli katkısı takıma kazandırdığı ruh ve özgüven oldu. Onun gelmesiyle Arsenal'de her oyuncu kendisini şampiyonluğun bir numaralı adayı olan takımın futbolcusu gibi hissetti. Mesut çok kritik noktalarda ufak dokunuşlarla üçer puanları da kazandırdıkça Wenger'in dediği gibi her galibiyette daha güçlü oldular.

Orta saha kalabalığı, yerden kısa paslar ile bebaber sahte dokuz kaçınılmaz oluyor. Başka türlü boşluk bulmak çok zor. Üstelik Bendtner ve Giroud gibi ceza sahası içi forvetleri gezginleştirmek durumunda kalıyorlar ki bu konuda özellikle Giroud inanılmaz. 

Avrupa'da üç takımın pek çok farklılıkları olsa da ortak paydaları mevcut. Bayern München, Juventus ve Arsenal. 

Bu üç takım oyun içerisinde net bir forvet kullanmıyor. Beklerini ileri çıkarıyor, forvetlerini geri çekiyorlar, oyunu önde kuruyorlar. Ceza sahası ön çizgisi ile orta saha çizgisi arasına 8-9 oyuncu sıkıştırıyorlar. Üçü de geriye yaslanmış kabalık savunmayı kendilerine has çözümlerle aşıyorlar. Bayern gegenpressing, Arsenal da aynı şekilde ve fakat Juventus ise dönen topların karambolünde ikinci hücumlarda, ribauntlarda işi bitiriyor ki Pirlo bu açıdan çok önemli bir isimdi. Orta sahaların (Pogba,Vidal, Marchisio) arkasına sakladığı Pirlo'nun öldürücü vuruşu ikinci akınların yeniden organize edilmesi esnasında gerçekleşiyordu. 

Hülasa keyif veriyorlar ama en başta Mesut Özil.  Cardiff maçında onu oyunda tutan Arsene Wenger Mesut'un ne olduğunu ve neler yapabileceğinin farkında. Ben ilerleyen zamanda Wenger etkisiyle daha da farklı bir Mesut izleyeceğimizi düşünüyor ve heyecanlanıyorum.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

İktisatçı Wenger 7 gün içinde Everton, Napoli, Manchester City ile kapışacak.

Kaleciyi saymazsak takımın yarısını ikinci 11'den seçmiş.

Sagna yerine Jenkinson (Sagna'nın sakatlığı varmış, zorunlu)
Gibbs yerine Nacho
Wilshere yerine Flamini
Arteta yerine Rosicky
Giroud yerine Bendtner (Bendtner en son ne zaman gol attı hatırlamıyorum ama akşam hemen attı)

oynadı.

Arsenal yarı yarıya ikincil kadro ile Hull City'yi zorlanmadan 2-0 yendi.

Bizimkiler de en az yarı yarıya çıktıkları kupa maçlarında döküldüler. Trabzon, Fener elenmişler. GS penaltılarla geçmiş. HEYHAAAAAT :) Arsenal'in rakibi Hull City premier ligin 12.si. Hull, geçen hafta Liverpool'u tokatladı.

Bizimkilerin rakipleri bir alt ligin dahi en güçlülerinden değiller. Fethiye lig sonuncusuymuş örneğin.

Hull özellikle ilk yarıda, ikinci yarının da çoğunda ancak pipetle nefes alabildi.

Maçın adamı Remzi'ydi bence, bizim Aaron Ramsey.Özil yine harikaydı. Maçın 2. adamıydı. Üzerinde bir gram emeğimizin olmadığı bu futbol sanatçısı ile ne kadar gururlansak az. Arsenal onunla artık daha da zeki.

Arsenal'in golleri (ilki Bendtner, diğeri Mesut'tan) o kadar güzel ve hızlı organizasyonlarla geliyor ki o gole sadece golü atan ve asistini yapan yazmak biraz haksızlık gibi.

geç bile kalmış olduğumu anladığım ve 1-2 ay önce aldığım kararla artık Türk futbolunu takip etmiyorum, medyasına da tıklamıyorum,kafam rahat, amacım en azından benden 1 kuruş kazanamamaları. Yine de aradan geçen huzurlu zamana rağmen bazı yerleşmiş duygular kolay silinmiyor. Akşamki tempolu maçta top o kadar çok oyunda kaldı ki, dakika 25'ken bir ara 45+'lar oynanıyordur zannettim.

bu sene şampiyon olurlarlar umarım. gerçekten yakışır.

moneywise dedi ki...

Sanirim fazla Fenerbahce izleyemedigin icin,o 3'luye Fenerbahce'yi sokmamissin,ki en cok da juventusa benziyor.Juve maclarini pek izlemiyorum yalniz bayern ve arsenal top cevirmede daha israrlilar. Ersun yanal kaleye daha hizli gidilmesinden yana.Ama Ozellikle hucuma cikislardaki alinan pozisyonlar ayni bayern ile.2 stoper kenarlara acilip ortalarina on liberoyu alarak oyun kuruyorlar.

Borges dedi ki...

Fenerbahçe'yi de bu sene fazlasıyla izledim. Bir Fenerbahçe yazısı yazılabilir belki. Orada bu konu daha ayrıntılı işlenilir. Benzeşmiyor değil ama burada özellikle Arsenal-Bayern arası ön alan oyuncularının yakınlığından doğan kısa pas organizasyonu kendisine has.