15 Ocak 2008

Alex'in yoklugunda Galatasaray


Alex'in yoklugunda Fenerbahcenin hali ortada. Dökülüyor.. Bilmem kac mactir Lincolnu olmadan oynayan Galatasaray ? oyle ya Lincoln,Linderoth,Ayhan,Hasan Sas ve bir dönem Sabri-Arda'nin yoklugunda Galatasaray takiminin kötü oyunu cok buyuk bir sorun olmustu. Teknik adama güven duyulmamaya, kovulsuna kadar getirdiler isi. Peki bu yasli kurt sezon basi firtina estirmemis midir ? Defansta sorun yasar iken hemen herkes -ben dahil- "Serveti neden oynatiyorsun" diye teknik direktörlüge soyunmamislar midir ? Bu adam ayni kabzimalligi sergileyen Hakan Sükür'e ilk defa sabreden, katlanan ve bugunku basarisinin mimari degil midir ? Bu yuzden Hakan Sükür ona karsi saygim sonsuzdur herseyin basi odur demiyor mu ? Ayni sekilde bir yeni Hakan Sükürümüz de Servet Cetin degil midir? yasi musait degil o baska. Sakatlar olmadigi zaman ligde iyi oynasak dahi Avrupa maclarinda sorun yasadik oyle degil mi diyorsunuz.. Oyle degil diyorum ben de. Defansin yerlesmesi icin Feldkampin ya da herhangi bir teknik adamin yapabilecegi bir sey yok. Zaman ister.. Ne yapsaydi Servet Cetin'i mi kesseydi size uyup. Bugun onu alkislamak güzel ve kolay olani, her daim yapilan.. On bes milyon sakat var takimda, abuk subuk seyler denemek zorundaydi. Linderoth sag kanatta oynamaz diye bik bik ötüyoruz ama onun sakatligindan bihaber olup daha az yorulmasi, oyunu kuracak adam eksikliginde bir nebze olsun care olur diye zorunluluktan sag kanat oynatildigini bilmiyoruz.. Fatih Terim ilk yilinda ciddi defans problemleri yasamamis midir ? 8 tane oyuncunun ilk defa bir araya geldigi yerde defansin sip diye oturmamasi dogal bir sonuc degil midir ? Terim ile ilk iki sezonunda kac kere Helsinborg facialari yasadik hatirlayaniniz var midir ?

Kalli, sakatlik ve benzer problemler olmadan basladigi sezonda firtinalar estirmemis midir ? Sonrasinda gelen kötü oyunun baska bir aciklamasi olabilecegini neden düsünemezsiniz ? Tüm sakatliklarin orta sahadan olmasi gibi bir ayrintinin üzerinde neden cok az insan durur ? Adam yasli,futbola uzak kalsa sezon basi boyle hazirlayip oynatabilir mi bu takimi ? Keza ayni sekilde onca sakata ragmen sezona boyle bir giris yapabilir mi? Insanlarin buyuk bir kismi hala inanamiyor ve basariyi daha cok lideki son bes macta galibiyet almis olan Rizespor'a bagliyorlar.. Üc korner golü konusulur velakin kacan da yüzde yüzlük onlarca gol ayrintisi girmez. Susic kadar objektif olup hakkini vermek istemez, zira cok bilmis otoritedir, yanilmayi kabul edemez ve mutlaka baska baska seyler olmustur, sizler yanilmazsiniz..

Abdullah Avci iyidir, güzeldir ama 8 yeni oyuncunun katilimi ile yeniden sistem kurmak her babayigidin harci degildir. Avci, Kalli sonrasinin adamidir. Düsünün ki Abdullah Avci teknik adam idi. En az Feldkamp kadar basarili oldugunu düsünelim, Su durumda su kadar elestiri sonrasi kalabilir miydi takimda ? Devre arasi Galatasaray takimi sil bastan yapmak zorunda olmayacak miydi ?

Bakin, yeni kadrosu ile lige hazirlandi. Lincoln da Linderoth da olmadan takim yine firtina estirdi. Ama su durumda su eldeki kadrodan üc adamin sakatlanip ayni basariyi gösterememesi olagandir.

Bir elestiri noktasi vardir yapilmasi gereken.. Bu kadar adam neden bu takimda sakatlaniyor ? Bunun disindaki tüm kararlarinin bir aciklamasi vardir, detayina sahip oldugunuz zaman hakli bulursunuz, pek cok durumdan bihaberseniz "hadi be yasli bunak" der gecersiniz..

Azicik sabir..

Hiç yorum yok: