16 Kasım 2008

13.Hafta Bundesliga: Top 11.!



Dortmund-Leverkusen-Bremen domine etmis gibi duruyor.. Tremmel toplamda 8 kurtaris yaparak burasini haketti. Santa, bir defans oyuncusu, ücüncü maci ücüncü golü anasini satim. Keza Subotic toplamda besinci golünü atti ki ikinci Bundesliganin en pahali oyuncusu demistik, Klopp eski ögrencisini her ne pahasina olursa olsun transfer ettirmisti ki karsiligni görüyor.. Ben Hoffenheim'da öne cikacak iki isim var demisimdir her daim.Carlos Eduardo-Obasi. Bu ikisi gün gectikce agirligini koyuyorlar.. Diego, Diegodur.. Ribery ile beraber almanyanin en iyi orta sahasidir. Bücür Hajnal atilan dört golün ücünün asistini yapip geriye kalan o tek golü de atarak muhtesem bir performans cizdi. Aslinda bir gol daha atti ama hakem ziyan etti ofsayt diye.. Kiessling.. Ne cok isterdim Galatasarayda olsun. Su galatasaraya ilac gibi gelirdi.. Dzeko karambolden gol atti ama daha cok Grafite'nin attigi golde insanüstü cabasi ile suraya kendini koydurmustur..

HANNOVER - BOCHUM 1:1
STUTTGART - BIELEFELD 0:0
LEVERKUSEN - SCHALKE 2:1
HERTHA - HAMBURG 2:1
DORTMUND - FRANKFURT 4:0
COTTBUS - KARLSRUHE 1:0
M’GLADBACH - BAYERN 2:2
HOFFENHEIM - WOLFSBURG 3:2
BREMEN - KöLN 3:1

Hannover cok buyuk bir hata yapti o da sudur ki Enke'ye cok fazla güvenip yedek kaleciyi önemsemediler.. Bir kaleci kac mac yatirir bir takimi ? Hoffenheim fark atmisti gecen haftalarda, aslinda sadece kaleci kurbaniydi yoksa yenebilirlerdi Hoffenheim'i. Bu hafta hem Bochum hem de Hannover kaleci kurbani oldu ve fakat Hannover'in kendi kalesine gol atan bir kalecisi var ki..

Stuttgart darbogazda. Klup ici sorunlar da var. Veh sürekli isyan edip duruyor.. Zor bir takimdir Bielefeld ve gecemediler. Hitzlsperger doksan dakika bankta bekledi ama sorun cikarmayacagini deklare etti. Bielefeld kadrosu cok iyi degil ve simdiden atak yapmis durumdalar.. Harnik,Buckley ile filan görüsmelere baslamis ama derim ki Harnik ne kadar güzelse Buckley'dan adam olmaz artik. Ekmegi yendi onun..

Hoffenheim macini ise anlatmiyorum, seyredin.. Macin sonlarina dogru topuklarla giden atagin osfayt ile kesilmesi var ki yine de izlenmeye deger, keza Eduardo'nun muhtesem frikigi.. Yine Mehmet Scholl'u andilar, zira sadece o vururdu eskiden boyle.. (Ona ait cok hos bir video var, orada görülebilir yarin belki yarinda da yakin) Bu arada Löw tribünde.. Akli varsa Eduardo'yu alman yapar, oynatir milli takimda..


(6:56'da topuk show)

Cok güzel mac diye bekledik Leverkusen Schalke'yi. Güzel de oldu ama ben daha güzelini beklemistim. Leverkusen, bu sene sampiyon olursa sasirmam.. barnetta cok güzel oynadi.. yüzde 70 ikili mücadele kazanma orani ki cok daha fazlasiydi gibi.. Bugün Ayhan'in kacirdigi golden daha beterini Kuranyi kacirdi ki onu o her daim yapar.. Hala Oyun kurucu ariyorlar bu arada. Kiessling muhtesem, Vidal muhtesem ve Agusto.. Eduardo ile beraber cosan on numaralar..

Hertha.. Sanirim benim bu sene tutturdugum ilk Hertha maci. Hamburg orada 1997 senesinden beri kazanamiyor.. ve yine emin degilim ama evinde ikinci galibiyetini aliyor dengesiz takim. Hamburg cok azimli basladi, Petric yarim rovasatasini da takti ama Pantelic'siz Berlin costu bi kere.. Domowtschiski'yi bekliyordum golünü atti, cok basit gibi görünse de golcü vurusu gerceklestirdi aslinda ve üc puani yazdirdi hanesine..

Dortmund maci icin sunu soyleyeyim sadece. Bu hafta Bremen ile en garanti mac idi teknik adamlarin gelecegi veya takimin icinde bulundugu durum acisindan.. Bu macin adami ve her seyi Karlsruheden satin aldiklari macar Hajnal.. Kornerden Frikikden takimin uzun boylu yetenekli defanslarini bulusturdu ve bir de kendisi atti.. Hepsi bu.

Gladbach'da iki sifir öne gecilmesine ragmen macin verilmesinin tek nedeni Klosenin de sonrasinda üzerinde durdugu yeteri kadar yardimlasilamamasi. Daha gercegi sudur Bencillik ama bu sefer Klose de bombos pozisyondaki Ribery'e vermeyerek ayip etmistir belki ilk defa.. Keza Toni.. Öyle geliyor ki takim ici dengeler biraz bozulmus durumda.. Nerde o Hitzfeldki bütünlük.. Hans Meyer karizmasi devam ediyor..


Bremen Köln macini seyremedik ..

4 yorum:

dchetin dedi ki...

ibiizeviçç nedir ya? bildiğin ibiş işte.

giggle loop dedi ki...

Leverkusen kısa boylu teknik cm tabiriyle amfrlc doldurmuş takımı, Helmes ile Kiessling de oyunu rakip sahada tutunca çok tehlikeli olabiliyorlar.bir şekilde gol atabiliyorlar yani.Ama yeni stad planları yok mu?BayArena güzel kutu gibi falan ama küçüklüğü sırıtmaya başladı artık bence.

Tomas Hanjal'a selam olsun. kısa boylu amc o da.

http://notboringarsenal.blogspot.com/search/label/Tamas%20Hajnal

Borges dedi ki...

Hajnal iyidir.. Karlsruhe'de cok iyiydi burada da oturuyor yavas yavas.. Öldürücü paslarin adamidir, kontra futbolunun bana göre en önemli isimlerindendir.. Frikikcidir de.. bir sene öncesi Macaristanda yilin futbolcusu da secilmisti. Güzel adam aldilar..

Leverkusen ise dengeyi bu sefer tutturmus gibi. Yani Augusto, öyle gibi ama Barnetta görüldügü gibi oynun her iki yönünde de basarili. Simon Rolfes muhtesem bir defansif orta saha.. Vidal var ki nereye koyarsan oynar.. Toplamda oyunun her iki yönünü kotarabilen oyuncu sayisi fazlaoldugu vakit ancak hucumsever bir futbol anlayisi ortaya cikiyor yoksa dört atip bes yiyorsunuz ki sansi yok..

bir stat olacak cok kucuk ve siritiyor kesinlikle.. Stadi yeniden yapilandiriyorlar 2009 yazina bitecek deniliyor bakalim..

giggle loop dedi ki...

öldürücü pas atan futbolcunun hastasıyız zaten. araya topu stoperleri birbirine vurdurur böyle paslar.
stadyum bilgisi için de sağol,yakışır güzel bi stad