17 Kasım 2008

Eren Derdiyok.!



Ben cok begenmistim Avrupa Sampiyonasinda.. Baktim ki tek begenen ben degilmisim. Bundesliga klupleri pesinde uzun süredir.. Ve yalniz da degiller bu yildiz avinda. Ve fakat Leverkusen ile iliskiler derinlesiyor, menajeri Volker Struth labadia-Voller ikilisine yakinlik duydugunu belirtmis. Hoffenheim da keza pesinde.. Merak ediyorum kac para ödenecek klubune.. Pazarliga baslamislar olursa ocak olmazsa yaza Leverkusen de olacaktir diyorlar.. Yakin zamanda burada görürsek sasirmayacagiz ve belki de kendisini gelistirebilecegi en iyi klup onu bekler durumdadir.. Su durumda benim favori kluplerim Bremen,Hoffenheim,Leverkusen'dir. Eren de gelirse Leverkusen bir sira öne atlar..

14 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Berbatov tarzı forvetlerden Dimitar'ın bir alt versiyonu olan Benzema ve devamında biraz daha düşürürsek çıtayı Eren Derdiyok gelir.Man City Basel'den Caicedo'yu almıştı geçen devre arası, eğer Eriksson kalsa idi Eren'e de niyetli olduğuna dair haberler çıkmıştı.Euro 2008 dönemi Arsenal'e imza atacağı dahi yazıldı, şimdilerde Barcelona'ya gol atınca adı Euro 2008 dönemindeki kadar sesli anılmaya başlandı transfer hikayelerinde.

Wembley'de İngiltere'ye golü de vardır Eren'in.Eğer City menejeri Mark Hughes bu geçmiş transfer hedefini gerçekleştirmeyi düşünür ve pazarlık parada tıkanırsa Alman kulüplerinin pek şansı yok.:)

Borges dedi ki...

Noat Samisa: Her yerde yalniz olmadiklarini, pek cok avrupa klubünün pesinde olduklarini yazip ciziyorlar zaten.. Bu yüzden Alman klupleri yalniz degil ve fakat piyasa artmaz ve on milyon euronun-ki gecmez- altinda kalirsa bitirir benim leverkusenim, man city'de yüksek ihtimal iki yil sonra yirmiye ancak kapar:))

Mesele su ki yasi genc ve gelisimi henüz tamamlanmamis bu acidan Leverkusen,Hoffenheim cok iyi onun icin.. Benim fikrim ise su asamada nereye gidecegi ? pek cok yetenek gördüm silinip gitti.. Silinmeye müsait yapisi var, dogru klubu secerse cok cok ismini duyariz gibi geliyor bana..

Noat Samisa dedi ki...

City'nin ortamı nispeten sıkıntılı görünse de Mark Hughes iyidir.Rahat bırakılırsa istatistiğe oynadığı iddia edilen Robinho'yu bile adam edebilir.Eren ile benzer bir oyuncu olan Jo'yu aldılar, olimpiyata gitti, sakatlandı; gözden çıkardıkları Vassell'e mahkum kaldılar, Galler U-21 Ched Evans'a muhtaç oldular falan.Şimdi bolluk var, eğer merakla beklenen ''Arap'ların ara transfer dalgası''nda inada binmez ise ben Eren'de ısrarcı olunacağını sanmıyorum.Ha, inada binerse bakarsın Leverkusen'i de satın alırlar. :)

Leverkusen demişken Stefan Kiessling diyorum, merekla takip ediyorum.

Borges dedi ki...

:)))))

Kesinlikle Leverkusen'i de satin alabilirler.. gecenlerde o malum arabimizin gecmisine göz attim, süphesiz ki alirlar.. Ben israrci olunmasi konusunda, yetenegi fark edip daha erken hareket etme konusunda Sansli görüyorum Leverkusen'i.. Baska acidan hep bu tarz anlayisa sahip insanlar yildizlara yönelir.. Bu yüzden Eren'de bir israr beklemiyorum..

Jo'yu merak ediyordum.. ve aslinda Wagner Love gibi adam durur iken neden Jo diye hep sormusumdur ben..

Kiessling ise inanilmaz bir sistem oyuncusudur. Forvet arkasi oynatiyordu skibbe ve yeni yerini cok sevmisti. Savasci derim ben ona.. Defansif orta sahadan daha önemlidir takimin savunmasinda dahi.. o denli güzel bir adam ve yer yer muhtesem estetik golleri de oluyor.. Nürnberg'den beri takip eder izlerim gelismesini.. Cok isterdim su Galatasaraya..

Alper Öcal dedi ki...

Eren Derdiyok benim de cok begendiğim bir oyuncudur. Geleceğinin çok parlak olduğuna katılıyorum.

Eren'in amcaoglunu da Fenerbahce icin yazistigimiz cesitli maillistlerden tanirim. Hem ondan hem de baska kaynaklardan Fenerbahce'nin sezon basinda Basel ile 4 milyon €'ya anlastigini biliyorum. Velakin isin icine etnik seyler girdigini duyduk ve transfer gerçekleşmedi. Bunu gunahkar ogullar basligiyla da yazmistim Lambuja'da.

Borges dedi ki...

Alper, o postunu okumustum. Akabinde ben arastirma yaptim o postunla ilgili ama benzer minvalde tek bir haber göremedim.. Bununla ilgili ayrintilar var midir baska ? Etnik kökeninden dolayi ayrimciliga ugradigi gibi.. ?

bir bakima dogru olabilir misal Eren Derdiyok cok acik bir sekilde soyle dedi: biz -murat yakin ile beraber- aslinda türkiye milli takiminda oynamak istiyorduk ama kimse secmeyince kendimizi gösterme sansi acisindan Isvicre'nin davetini kabul ettik gibi..

Noat Samisa dedi ki...

Sevgili Alper Öcal'ın yazısından sonra bir şeyler eklemek isterim.Bahsettiği ''etnik şeyler'' konusu şu sıralar Beşiktaş'ta mütemadiyen forma giyen Ekrem Hayyam Dağ için de transferi sürecinde söylenmişti.Lambuja blogda üç gutbetçi çocuğu için bahsedilen ve varolduğu iddia edilen bölücü örgüt ilişkisinden Ekrem için de satır aralarında bahsedilerek ''kulis haberi'' sıfatıyla Beşiktaşlı'ların önüne sunulmuştu, Sağlam'ın siyasi kimliğiyle çeşitli platformlarda bu durumu bağdaştıranlar olmuştu.Büyük ihtimalle yalandı, doğru olsa bile çok uç bir mesele bu.Ayrıca çok da hassas bir konu.

İsviçre için oynamak ve gurbetçi taraması programı kapsamında ''Malik Fathi'nin Arap sanılması'' olaylarını karşılaştırırsak, akl-ı selim galip çıktığında yine ulusal takım sorumlularımızda bulunur suç.Fenerbahçe'nin bahsedilen ''cayma'' durumu tamamıyle akıldışı bana göre.Ama inanırım, doğruluğunu teyit ederim ki böyle şeyler ülkemizde yaşanmaktadır.

Alper Öcal dedi ki...

Bunlar komik şeyler aslında ama Eren'in kökeni Kürt. Tunceli, eski adıyla Dersimliler. Bundan eminim. Bilmediğim şey ise Eren'in ailesinin örgüt ilişkisinden ötürü siyasi mülteci olarak İsviçre'ye göçüp göçmediği. Eğer göçtüyse de bu bağlantının devam edip etmediği.

Fenerbahçe transferi sözkonusu olduğundan benim aldığım istihbarat yönetimin bundan dolayı bu işten vazgeçtiği.

Belki hiç alakası yoktur, ama böyle bir söylentinin ortaya atılması halinde çıkacak polemiklerden ve yıpratılma ihtimalinden ötürü korkmuş da olabilirler.

Bunu da ancak transferin yetkili ağzından öğrenmek mümkün.

Ama ne olursa olsun komik ve ayıp şeyler bunlar. Ailesinin olsa bile Eren'in böyle bir duruşunun olduğuna zerre ihtimal vermiyorum.

Adsız dedi ki...

bir sorum olacak. r.betis-santander maçında santanderin neden betis forması giydiği hakkında bir bilgisi olan varmı acaba

rıza yaşar dedi ki...

eren için leverkusen doğru kulüp olmayabilir, zira orada helmes ve kiessling gibi çok kaliteli ve genç iki oyuncu var iken eren çok fazla forma şansı bulamayabilir, misal dortmund ya da hamburg gibi forvet sıkıntısı olan kalburüstü takımlara gitse daha iyi olur kanaatindeyim.

Adsız dedi ki...

Genoa,Palermo ve Napoli de teklif götürmüş ama Eren Leverkusen'i tercih edeceğini belirtmiş.

Adem dedi ki...

Alper, eğer ailesinin böyle bir bağlantısı gerçekten olsaydı Eren'in söylemleri çok farklı olurdu. Buna inanıyorum. Çünkü örgütle ilişkisi bu düzeyde olan insanlar çocuklarına koydukları isimden tutun da her konuda radikal oluyorlar.

Her ne olursa Olsun, Bizzat Eren'in ağzından da duydum, bu adam Türk millî takımında oynamak istiyordu. Bu ve bunun gibi nice süper çocuğu Fatih Terim yüzünden kaçıracağız ya, ben ona yanıyorum. (Kayahan'a saygılar)

Adsız dedi ki...

google'da birşeyler aranırken tesadüfen okudum yorumları birşey düzeltmek istedim.
beşiktaş'ta oynayan ekrem kürt değildir araptır.o yüzden pkk ile ilişkisi olamaz.

herkese saygılar

Borges dedi ki...

tesekkürler (adsiz).!