13 Kasım 2008

Galatasaray - Kayserispor 1-0



Galatasaray pek de haketmedigi halde üc puani aldi kupada. Ha bu üc puani takan var midir orasi baska. En azindan gencleri gördük misal uzun zamandir göremedigim Tevfik Köse'yi gördüm, 1860 Munih macinda gördügüm oldukca teknik sol acik Ferdi'yi de tekrardan izleme sansina eristik, Aydin Yilmaz doksan dakika mac cikardi filan.. Bu gibi ayrintilarin disinda yine de güzel mac olmustur. Tonla gol kacirilmis golün sonunda haketmedigi halde son dakika golüyle -Ki ofsayt gibiydi- Galatasaray galip gelmistir..

Macin genelinde her iki takim da cok iyi pozisyonlar buldu. Kayserispor'un gollük pozisyonu daha fazlaydi. Sansizlik ve Aykut'un kurtarislari etkili oldu. Mehmet Topal ile baslanmasi dogruydu zira Galatasarayin bu defansini ancak ve ancak Topal ve Ayhan'in yüksek formu kurtarabilir.. Meira arkaya gecince Tolunay Kafkas affetmedi ve uzun toplarla ceza sahasina dogru yöneldi. Bu sanirim her daim cekilecek olan sikintidir. Hem Bu ikili araya atilan toplarda cok fazla pozisyon veriyor, Emre ile bu biraz unutulmustu ama gelin görün ki sezon basi sikintisi yine kendisini gösterdi. Bu durumda yapilacak olan orta saha ile defansin birbirlerine yakin bir sekilde oynamasi ve aradaki mesafenin korunmasi olacaktir.. Ilerleyen zamanda nasil olacak görecegiz.

Toplamda Galatasarayin iki büyük sorunu vardir. Birincisi defansin arkasina atilan toplarda yasanilan sikinti yani defans, ikincisi Baros veya daha genel Forvet..

Futbol bir bütündür. Forvet sorunu defansdan kaynaklidir daha cok.. Defans yeteri kadar güvenli olmadigi icin defansif orta sahalari ikilemek durumunda kaldiginiz zaman Baros da yalnizliga dogru kulac atiyor.. Etkisiz kaliyor.. Baros, Kiessling, Sükür,Demba Ba gibi forvetlerin "önünde-saginda-solunda" oynayabilecek güzel bir adamdir ve fakat tek forveti becerebilecek konumda degil. Eger ki Ayhan-Lincoln ikilisi yeterli olabilseydi ihtimal odur ki Karan ile güzel bir ikili olabilirdi ama bu durumda tek forvete kaliyor ki onun yerine Karan cok daha akilli bir secimdir bana göre.. Keza tersi de mümkün. Bu ikisinin basmasi sonucu tek bir defansif orta sahanin yeterliligi de söz konusu olabilir.. Hoffenheim'in Obasi'si gibi bir adam gerek..

Futbol Galatasarayda gercekten gariplesiyor.. Daha bir yil önce tüm takim basan,kosan, prese bogan ama teknik yetersizlikten ötürü fazla pozisyon bulamayan bir yapida iken, o baski icerisinde yildizlasacak ve fakat hepsi birden ayni takimda oldugunda pozisyon bulma sikintisi yaratacak ölcüde sorun cikaracak oyuncularin bol oldugu bir takima dogru yol aldi..

Aydin Yilmaz da henüz ilkonbir'in futbolcusu olmadigi aciktir. Sakatliktan cikti ve biraz daha zamana ihtiyaci var. Su zamanda yorulan takimin atesleyicisi olarak ikinci yari girmesi daha mantikli. Ferdi'yi ben 1860 Munih macinda da begenmistim, süper oynamadi ama teknigi üst düzeydeydi.. Bir kac kere daha izlenmesi gerekir ve fakat umutluyuz..

Kayserispor cok iyi bir takim. Bugün cok iyi oynadilar, en önemlisi avrupa takimi gibiydiler.. Ayaga paslar ki defanstan cikti toplarin cogu.. Aghahowa zaten biz Cm 00/01 fanlari icin unutulmasi mümkün olmayan isimdir. o ve n'diaye ikilisini kim unutabilir ki ? Toplamda iyi bir takim ve cok iyi bir oyun anlayisi mevcut. Galatasaray karsisinda ortada bir mac olmasina ragmen rakibinden cok daha net gol pozisyonlari bulmus, cok da hakki olmayan bir yenilgi ile sahadan ayrilmislardir. Ve fakat Türkiye Süper Ligi'nin gelecegi adina umut verecek ölcüde güzel bir mac cikardilar..

7 yorum:

neretva dedi ki...

Koy yanına tsigalko'yu arkalarına da mark kerr'i...Üfff püfff. Bi adam bir sezonda 30 asist yapar mı be kardeşim. CM'nin gerçek hayattaki hayal kırıklığıdır Mark Kerr. Uyumayan insan modeli ve CM.

Borges dedi ki...

:))

Tsigalko'yu sevmem ben, daha dogrusu büyük takim oyuncusu degildir kucuk takimlarin büyük golcüsüdür.. hayvanoglu hayvan ayagina alir almaz sut cekerdi.. yani ortalamasi hep 12 ye 6, 13 e 7 gibidir bu yüzden iki gol atsa da skorsuzlugun sebebidir.. Misal crespo on kat iyiydi gibi.. Özledim valla, simdi yeniden kurup ucuncu ligden yukari dogru ciksam mi ki ?

Fuzzy Logic dedi ki...

Efsanesin CM 00/01

neretva dedi ki...

Yaw öyle diyon da Milan'da 25 gol sallamışlığı var adamın...Ama sonraki sene ara ki bulasın beyfendiyi...

Adsız dedi ki...

yalnız bahsedilen oyun cm 00-01 değil cm 01-02.kanaatimce tüm zamanların en iyi oyunudur :)

Borges dedi ki...

Neretva: Gol atmiyor degil ki.. atiyor ama golü nasil atiyor ona bakmak gerek.. takim toplamda kaleye 20 sut cekerdi, 18'ini tsigalko.. ikisi de gol olurdu kimi zaamn 3-2 yenilirdik.. toplamda zarar vericidir Tsigalko der ve adsiz arkadasa da hak veririm son versiyonu 01/02 ama biz o döneme kadar her versiyonunu oynamistik.. Cassano bari de yildiz idi basladigimizda..

çagdas dedi ki...

Ya sabır. Daha bu gece sildim FM 08 ve FM 09 demoyu. Kurduracaksınız bana 00/01 veya 01/02 yi o olacak :)