12 Kasım 2008

Saclar..



Norbert Dronia.. 78 yilinda Duisburg'da forma giydi.. Saclarin garipligi ise on üzerinden üc. Biyiklar da tamamlayici öge.. Kenarlari firfirli da üzerine düz fön cekilmis sanki.. Güzel, cok güzel hatta.



Michael Eggert.. 1972 'de varolmus bu sac modeli. 10 yil inanilmasi güc ama bu sac modeli ile Bundesligada oynamis,Nürnberg ve Bochum takimlarinda.. Tiftik kecisi gibi.. Yüksek ihtimal tipi,biyigi, saci bir bütün olusturdugundan ellesmemis.. Yasamda her insan bir sekilde öne cikmayi ister, baska türlü burada anilir miydi ki ? Birazicik sakal aslinda cok seyi degistirebilirdi ama.. on üzerinden dört bucuk garipligi haketti nazarimda.



Günther Keute.. Inanamiyor insan, bakip bakip duruyorum. Futbolcu degil de Yesil Cam'in kötü adami gibi.. Saci ile biyigini bir düsünüp degerlendirirsek on üzerinden bes veririm garipligine.. Gecmis güzel de o kadar da degil'in resmedilisidir arkadas..



Norbert Nigbur.. Milli de olmustur bu kaleci, bakmayin siz sacina, basina.. Alti kez bir numarali formayi sirtina gecirmistir. Ve fakat Michael J. Fox'un "TeenWolf"unun cikisi burada yatar.. Aslan kaleci derken yanlis anlamis arkadas.. on üzerinden alti.



Dirk Hupe..

Bir karisim, bir sarinin siyaha calmasi... Bu fotolar arasinda biraz normale dogru kayma olsa da yine de on üzerinden en az ücü haketmistir garipligi. Bu tikilerin köpekleri finolara benzemis sacinin modeli..



Harald Konopka.. Su haliyle 353 Bundesliga maci cikarmistir.



Günther Schäfer..

Burada söz konusu sadece saci degil ifadesi ile bir bütün olusturan vucudunun bas kismi. Kusura kalmayin ama "ebeni zikecem birazdan" der gibi bakisi söz konusu. Tanimiyorum seni günther ama tanimak da istemiyorum. hic dost canlisi degil. Stutgartlilarin idolü olabilirsin ama benim bu sacla bu bakisin oldugu yerde zor..



Taninmis bir yüz.. Eike Immel. Taninmis olmasinin bir nedeni de forvet oyunculari su haliyle korkutmasidir.. bire bir de basarili oldugu kesin.



Löw devrim yapti dedigimiz zaman inanmiyorlar.. Ursula ablamiz anarsizmin o muhtesem masalinda demisti, Devrim yapamazsiniz, devrim olabilirsiniz ancak diye.. Iste Löw önce devrim oldu, sonra.. Bu arada kendisi arkasina aldigi söhreti ile beraber en seksi alman spor adami kategorisindedir..



Souleyman Sane.. Nürnbergli futbolcu halen Almanyadadir.. irkciligi en cok hissedenlerdendir, ilk siyahi futbolcularin arasindadir ve Yeboah ile beraber en cok pisligi onlar karsilamak durumunda kalmislardir.. Saclari icin tek kelime etmiyorum.. Resim her seyi söylüyor, on üzerinden dokuz. Bilmesem peruk derdim.



Thomas Kempe.. Yeni yani daha. 1992/93 sezonundan.. Bir baskasinin saclarina bir baskasinin yüzü eklemlenmis gibi geldi sanki ama gercek bu malasef..



Gernot Alms..

özürlü gibi bakmasini gectim, o sac ve biyik kombinasyonunu özene bözene yaratmisliktan ziyade salmis kendisini.. Baska türlü olusmaz böyle bir görüntü.



Mike Werner..

Uzun Sac, küpe.. üc günlük sakal.. Biyik. Parca parca moda olanlari bütünlemis ama olmamis gibi sanki.. hepsini gecin, Günther Keute'ye bir daha bakin.. Sanki bir yerden hatirladiniz hatirlayacak gibisiniz.. öyle güzel, öyle tanidik bir sima ..

6 yorum:

selaminko dedi ki...

Harald Konopka'yı görünce Earl Hickey i hatırladım. Dolayısıyla My Name Is Earl dizisi ve sonra da Samanyolu TV'deki taklidi Hakkını Helal Et ya da Benim Adım Ahmet geldi. Sabahtan beri gülüyorum. Saolasın sen bizi güldürdün Allah da seni güldürsün.

giggle loop dedi ki...

Günther Schäfer..çok zorladım Luis Enrique'nin saçlarını sarıya boyatıp perma yaptırmış hali.
Norbert Nigbur.. Chewbacca'ya benziyor.
Her bakışımda hah en kötüsü bu diyorum, sonra bidaha bakıyorum, kararımı değiştiriyorum.

Adsız dedi ki...

konusu, materyali ne olursa olsun. bu tip foto-yorum larından büyük keyif alıyorum.

çok güzeldi.

Alper Öcal dedi ki...

Ahahaha.

Şu hasta halimle 1 saattir gülüyorum. ciğerlerimi püsküreceğim birazdan.

Müthiş bir post olmuş, Konopka yorumuna yıllar boyu gülerim :))

Tekrar sağol Orhan, uzun zamandır bu kadar gülmemiştim :)

Borges dedi ki...

Alper Gecmis olsun.. Daha yeni kalktim ben, aman sen dikkat..

Nice gulec gunlere diyelim efendim..

Alper Öcal dedi ki...

Sagolasin.

Pastirma yazi, sonra soguk carpti bizi.

Bilmukabele efendim.