7 Aralık 2008

Bayern Münih:2 Hoffenheim: 1



"%99 Hoffenheim.! Bütün köy burada.!" diyor pankart..(gayet eglenceli bir yaklasim)

Adamlar kendi kendileriyle dalga gecebildigi vakit bir baskasi ayni konu üzerinde cok fazla duramaz.. Ragnick, futbolculari biz kandiriyoruz burada 1,5 milyon insan yasiyor diye hafiften sakaya alirken transfer isini bizzat makaraya aliyor nüfusun brezilyada bir apartmanda yasadigi benzetmesi ile..



Mac aslinda futbolseverlerin yeteri kadar ilgisini cekti.. Ilginc olan ayrintilarin basinda Beck'in Ribery'i oyle veya böyle durdurmayi basarabilmesi geliyor. Weiss -ki macin iyilerindendi- ile beraber o kanatta sergiledigi uyum ve Ribery karsisinda tutumu yine Bayern macinin iyilerinden olan taze milli Comper gibi Alman Milli takimina göz kirpti..



Macin bir acidan belirleyicisi Michael Rensing oldu. Iki takimin da bir puani hakettigi oyunda Salihovic'in yüzde yüzlük pozisyonunda gole izin vermeyip gayet bilincli bir sekilde topu Toni'nin kafasina atip son saniye golünün hazirlayicisi oldu..



Toni, o kadar kacirdiktan sonra biraz da sansinin yaver gitmesi sonucu Bayern icin ne kadar degerli oldugunu bir kez daha gösteriyordu..



Kenarda böyle heyecanli bir adam durdugu vakit inanin bana kaybetmek iki kat daha zor hale geliyor Bayern icin.. Takimi degil izleyenleri bile motive ediyor Klinsmann.. O heyecanini kaybettigi gün yenilecektir sadece ve bu acidan baktigimiz vakit tam Türkiye Süper Ligine göre bicilmis bir kaftan. Zira burada her hafta koltugu sallantida olurdu muhtemelen... O hirsla aynen Terim gibi basaramayacfagi hicbir sey olmazdi. Sadece böyle adamlari rahat birakmayacaksin, sürekli koltugunu sallayacaksin, hoop olm kötüsün diyeceksin.. Terim'in milan dönüsü o rehavetinde neler oldugunu hepimiz biliyoruz.. Klinsmann da sezon basi gayet rahatti, aha gitti denildigi her an galibiyete dogru götürdü takimi. Hoffenheim karsisinda kötü degildi gayet de iyi bir Bayern vardi ama Hoffenheim kaybetmeyi kesinlikle haketmedi..



Bugün Schalke menajeri Müller cok ciddi elestiri bombardimani altinda.. Misal Hertha macinda Spiker yine döktürmüs Lincoln mevzusu yüzünden.. Bu adami yok yere verdiler hala oyun kurucu ariyor schalke gibisinden.. Bir baska önemli elestiri noktasi teknik adamlar üzerineydi.. Müller zamani Slomka'nin gönderilmesi.. Rangnick ise Müllerin yine takim menajeri oldugu dönemde kovuldu.. Fenerbahce ile ayni grupta yer alip bir üst tura ve hatta ceyrek finale ciktigi zaman dilimleri.. Simdi Hoffenheim'da.. Son derece bilincli hareket ediyor,güzel konusuyor ve iyi bir teknik adam. Aldigi oyuncularin geldigi yere bakarsaniz inanilmaz bir dogru transfer politikasi icerisinde olundugunu göreceksiniz.. Gelisme budur.. Gercekten budur.. Nedir ?

Bundan iki yil önce Bayern Münih'in rezerve takimi ile Arenada degil de önemsiz maclarini oynadigi Grünwalder stadinda Hoffenheim hakkiyla kaybetmisti maci ama bugün Arena'da lider ciktigi Bundesligada yine kaybetri belki ama haketmedi kesinlikle.. Üstelik Arena'da.. Sadece Bayernin degil tüm almanyanin gözü kulagi olabilecek bir macta.. Sadece iki yilda..



Mac aslinda her bakimdan güzeldi ve birisi galip gelecekti. Salhovic atamadi, Toni bir sekilde atti. Baska acidan beraberlik belki de olmasi gerekendi.. Obasi'nin sakatligi ciddi sorundu Hoffenheim icin. Aslinda daha buyuk sorun burnu buyumus Ibisevic'in bencilligi.. Rekor kiriyor, 18 gol atmis. Nazarimda siradan bir golcüdür, hepsi o. Demba Ba da kesinlikle siradan bir golcüdür ve fakat sistem adamidir, 9 numaradir, Hakan Sükürdür. Hoffenheim'in attigi golde Weiss'a nasil siper olup dört kisi arasindan topu veriyor farkettiniz mi? iste budur 9 numara, muhtesem goller degil.. Ama bir daha tekrarliyorum bu takimin para edecek yetenekleri Obasidir, Eduardo'dur.. Kanattaki muhtesem genci Beck'dir.. Bayern macinin güzel adami taze milli Comper'dir.. Bu goller sonrasi Ibisevic'e milyon euro akitacak olana simdiden aciyorum..

6 yorum:

Sheed dedi ki...

2007'deki ligapokal maçlarından biriydi galiba, yine rakip bayern'di.. o maçta çok beğenmiştim beck'i.. bu maçtaki gibi bindirmeye pek fırsat bulamamıştı o gün, zira çok daha hareketli bi ribery vardı önünde.. ama göstermişti kumaşını.. şimdi bakınca stuttgart pişman olabilir onu bıraktığına..

maça gelince ilk 20 dakika bayağı bi göz zevki vardı, sonra weis-van bommel ikilisi başta bi kavga halini aldı oyun.. tek bildiğim şey sahada yenilgiyi hak eden bi hoffenheim olmadığıdır.. sen obasi'yi tutuyorsun ama keşke onun yerine salihovic'i izleseydik dedim ben ekran başında..

toni de dünyaları kaçırdı, keşke onu da kaçırsaydı.. adam ayaklı antipati..

ha son sözüm de rensing'e.. bremen maçı sonrası travmanın etkileri mi bilmiyorum, belki sen de dikkat etmişsindir.. saçmasapan bi müdahalesi var yanılmıyorsam obasi'ye, bi yan topta.. sonra hakemden kart istemesi var, suçlu tamamen kendisiyken.. olmuyor, neuer ve adler'e karşı kredi kaybediyor gözümde.. dikkat..

Borges dedi ki...

Salihovic kesinlikle begeniyorum ama atladigim bir kac bir sey daha var. Bir önceki hafta Selim Teber muthis oynamisti.. Ama iste göremedik onu.. Bunun disinda Rensing gercekten kaldiramiyor BAyern'in kalesini, tavirlarinin toplaminda psikolojik sorunu varmis gibi bir durum söz konusu..

Yetenek konusunda cok emindim ben kendisinden ama karakter olarak gözümde benim de düsüs yasiyor, Adler ile hicbirisini kiyasa dahi sokmam ben, bir seviye altindadir, bugün yine bunu göstermistir Adler.. Karakter olarak degil kaleciler arasi bu sene bütün bundesligist futbolculari arasinda en begendigim insnaogludur Adler.. Ama iste Rensing keske biraz daha baska olsaydi cunku o da gercek bir yetenek ama bu gelismeyi nasil devam ettirecek o merak konusudur. Kahn, sey demisti dünyanin en iyi kalecisi oldugum günün aksaminda iki saat daha fazla antrenman yaptim..

Ben salihovic'in frikiklerini de cok tutarim ki post olarak ayriyetten eklemistik buraya.. Güzel adamdir kesinlikle ve fakat toplamda üst düzey ve sadece "yetenek" olarak bakildiginda obasi ve eduardo ayrilir hepsinden diyorum..

Sheed dedi ki...

adler'i ben de yukarıda tutarım, hemen hemen aynı jenerasyonun parçası olduklarından öyle söyledim.. yoksa neuer'i bu ikiliyle kıyaslamam bile mesela.. 2005'te hollanda'daki turnuvadan beri geliyorum diyor adler zaten.. yine de bayern'in kalesini devralmak başka bi şeye benzemez, ondan beklentiler de hepsinden daha yukarıdaydı dolayısıyla.. bunun sonucunda şimdiki gibi bi psikolojide olmasını anlayışla karşılamak lazım biraz da.. belki adler'i zorlayacak bi seviyeye gelebilir 1 numaralı kazak için bi gün.. belki..

salihovic biraz daha düz topçu haklısın ama cuma gecesi öyle bi adama ihtiyacı var gibi geldi bana hoffenheim'ın..

Bolat dedi ki...

Ibisevic hakkinda söylediklerinize katiliyorum sevgili borges. (Vay anasini kavga ederek basladik, simdi su muhabbete bak:)..). Bazi takimlarin sistemi o kadar oturmustur ki, tesbihte hata olmaz, essegi koysan forvete artik gol krali cikartirsin. Bunun baska örnekleri de vardir. Mesela Ganea, Stuttgart ile gol krali olmustu yanlis hatirlamiyorsam, ama Hagi'li Bursa'da hicbir varlik gösteremedi. Ailton Bremen ile gol krali olmustur yine 2003-2004 sezonunda. Onun da ne oldugunu cok iyi biliyoruz. Gekas vardi, Bochum ile galiba firtina gibi esiyordu vs.

Ibisevic de esasinda vasatin üzerinde bir futbolcu degil kesinlikle. Zaten Hoffenheim onu Aachen'den daha cok kadro derinligi icin trasnfer etmisti. Obasi'nin sezon basinda olimpiyat takimda olmasi nedeniyle idi galiba takima gec katilisidir bugün Ibisevic'ten bu kadar bahsettiren.

Öte yandan, Obasi ile söylediklerine de katiliyorum ama Eduardo'nun cok özel bir oyuncu olduguna nedense bir türlü ikna olamadim. Yanlis hatirlamiyorsam 9 milyon dolar veya euro neyse artik transfer etmisti Hoffenheim onu. Her durumda cok büyük bir transferdi. Ama bence, en azindan benim beklentimin cok altinda kaldi. Diyelim bir Diego'nun yaninda hicbir anlam ifade etmiyor mesela.

Obasi ile de kücük bir anektod: Kendisini Hoffenheim'dan evvel Schalke istemis ama pahali oldugu icin alamamis. (Tabii Hoffenheim'in 6 milyon dolara aldigi Obasi'nin Schalke'nin o paraya veremecegi icin degil de Obasi o parayi etmez diye düsündükleri icin vermediklerini düsünüyorum, zira bu sene Farfan'a 10 milyon verdiler.).

Rangnick ile ilgili de birseyler söylemek isterim. Kendisi Hitzfeld'den sonra benim en cok sevdigim futbol adamidir Almanya'da. Arkalarindan da Jürgen Kloop gelir. Sadece futbol bilgisi degil, belagati ve zekasi ile de kendisi ayri bir yere koyar rahatlikla Rangnick ve bence cok büyük hocalardan birisi olacaktir.

Borges dedi ki...

ahmtblt: Hemen her söylediginize katiliyorum, Eduardo icin sadece biraz daha zaman.. Ben potansiyeli görüyorum baska acidan henüz aciga cikamadigini da biliyorum ama 7 milyon euro'nun hakkini verecek bir adamdir.. Maksimunumu henüz kestirebielcek düzeyde de degiliz ama ikinci bundesliganin ikinci yarisinin son maclarinda benden "tamamdir" notunu almis adamdir..

Keza Gekas da ayni sekilde.. Kötü golcüler degil misal Patrick Helmes de sistemin ekmegini yiyen golcü olarak göze carpsa da her ikisinden de(ibisevic-gekas) iyidir derim ben.. Cok daha yetenekli ve golcüdür Helmes, ama iste Ibisevic..

Rangnick ile Klopp saha disi tavirlariyla benziyorlar.. Klopp kadar sevilmiyor bizim Profesor ama ben onun kadar seviyorum isin acikcasi..

Obasi icin o bilgiyi okumustum zaten ve 5 milyon euro diyorlar.. Nedir ki bu para onun icin ? Bir de isi artik mucizeden cok paraya vuruyorlar, en kolayindan Wolfsburg Hoffenheim'in üc kati para harcamistir ama..

Unknown dedi ki...

Son cümleden yola cikarsak Ibisevic Fener'e göz kirpiyor diyebliriz.