2 Şubat 2009

Bundesliga: 18.Hafta




18.Hafta geride kaldi ve Ikinci devrenin ilk macinin yildizlari burada..

Kalede süphesiz ki Enke var. Öyle ki Enke'nin yoklugunda Hannover cok iyi oynamasina ragmen cok fazla puan kaybetti, Misal Hoffenheim Hannover'e fark atmisti ve fakat o macta iyi oynayan Hannover'di ve üc tane bariz kaleci hatasi vardi gibi.., Simdi ise durum tersine döndü.. Schalke, bastirdi da bastirdi ve Enke, üc puani takiminin hanesine yazdirdi, süper bir Comeback.. Owomoyela, bütün istatiklerde basi cektiginden girivermis listeye.. Yillar sonra asist yapmasi bir yana en cok topla bulusan ve ikili mücadelede kazanma orani en fazla olan ve ayni zamanda hic faul yapmadan o bölgede oynamasiyla yildizlasiverdi Klopp'un Dortmundunda.. Renato Augusto yavas yavas isindi artik Bundesliga'ya.. Hafta ici müthis bir gol atmisti, Dortmund karsisinda da takimin bütün hucum güpcünü ceken oyuncuydu.. Cok fazla asist sayisi olabilirdi biraz daha sansli olsaydi Leverkusen.. Eduardo'nun iki mac yoklugu Selim Teber'e yaradi aslinda.. Ben Salihovic'i begensem de aslinda Teber'i monte ederdim Rangnick yerine olsam.. Hoffenheim cok da iyi olmamasina ragmen Teber ile parladi biraz.. Öyle ki yüzde 70 ikili mücadele kazanma oraniyla oynadi ki bu bir oyun kurucu icin cok fazlaydi.. Wichniarek, Pantelic, Petric.. Her ücü de takimlarini galibiyete sürüklediler.. Pantelic duble yapti.. Wisniyarek Bielefeld adina efsane olup cikti artik.. Bremen'i evinde yenme serefine ulastilar ki takim arkadaslari biraz bencil olmasa sonuc biraz daha farkli olabilirdi.. 11. golünü atti. Petric ise söylenilecek söz yok.. Attigi dokuz gol var, yalniz bunlarin sekizi üc puani getiren goller.. Hepsinde Hamburg bir farkla kazaniyor bu da bu golcünün degerini yukari dogru tirmandiriyor.. Pantelic-Favre cekismesi ne durumda bilmiyorum ama bu iki gol teknik adamin Pantelic konusunda cok da rahat tavir almasini güclestirecektir.. Nerede önemli bir gol atilmasi gerekir Berlin adina, orada Pantelic belirir..

HAMBURG - BAYERN 1:0
HANNOVER - SCHALKE 1:0
KöLN - WOLFSBURG 1:1
DORTMUND - LEVERKUSEN 1:1
HERTHA - FRANKFURT 2:1
HOFFENHEIM - COTTBUS 2:0
STUTTGART - M'GLADBACH 2:0
BOCHUM - KARLSRUHE 2:0
BREMEN - BIELEFELD 1:2


Hamburg: 1 Bayern Münih: 0



Bela misin kardesim basimiza gibi bir kelami Bayernliler Hamburg icin sik sik ifade etmeye basladilar.. Henüz bu sene evinde maglubiyet yüzü görmeyen Hamburg formda rakibi bayerni tek gol ile gecti.. Daha önceden de belirtmistik Arena Stadinda henüz Bayern Hamburg galibiyeti göremedi. Gecen sezon da Hamburg evinde yenilmemisti, Klose'nin son ceyrekte attigi gol ile beraberligi anca yakalamislardi, bu sezon onu da yapamadilar..

Hamburg cok fazla adamini disariya verdi.. Jong da devre arasi gitti, öncesinde de Van der Vaart' gibi önemli oyuncusunu Madrid'e satip karsiliginda aldigi Brezilyali Neves ise hayal kirikligi yaratmisti.. De Jong, Kompany,Van Der Vaartve Petric karsiliginda verdikleri Zidane gibi önemli eksikliklerini cok da iyi kapatamamalarina ragmen üst düzey performans sergilemeleri beni sasirtiyor.. Kac yildir seyrettigim Bundesligada her daim yenilmesi en zor takim olarak bellemisimdir artik Hamburg'u..

Mac baslar baslamaz Pitroipa'nin sutu cözülüsün nasil olacagina istinaden kücük bir gösteriydi. Akabinde Schweinsteiger ile sansini degerlendiremeyen Bayern'e macin Lahm ile beraber bana göre ne iyi olan eski Bayernli Piotr Trochowski'nin sutunu parmaginin ucuyla celiyordu Rensing ve artik gole kadar süren bir Hamburg baskisi söz konusuydu. Petric, ki o bu gollerin adamidir, öne gecirdigi vakit ben en azindan Hamburg'un kaybetmeyecegini anlamistim.. Reinhardt'in Toni'ye yapismasi, Klose'nin oyunda olmamasi ve gol Hamburg'a ilk devreyi önde bitirmesini sagladi..

Ikinci devre dogal olarak kapanan Hamburg, hafta ici deplasmanda Stuttgart'a bes atan formda Bayern'in baskisi karsisinda mücadele gücü ve biraz da sansin yardimi ile direndi ve üc puani alip götürdü evine..

Hamburg takiminda sistemin oturmuslugu göze carpar her daim.. Mac icerisinde 4-1-4-1 ve duruma göre 4-2-3-1 degisimleri ile Bayerni zora sokar iken her oyuncunun nerede ve ne yapmasi gerektigi artik ezberlenilmis durumda.. Bana göre cok da iyi oynamadiklarinda dahi maci kazandiran unsur sistem takimi olmalarindan kaynaklaniyor.. Isimlerin bu yüzden bu takimda önemi cok da fazla olmuyor.. Olic'un yoklugu bir güc kaybi olsa da sistemin islemesi adina asil önemli isim su durumda Piotr Trochowski'dir.. Ki cok kaliteli bir isim olsa da Fabian Ernst, artik demode bir oyun anlayisinin ürünüdür ve yenisi de iste budur: Trochowski.. Ofansif yönü defansif yönü kadar iyidir ve cok iyi bir mac cikardi..

Bayern sansizlik ve ayni zamanda hakem kararlari derken yavas yavas beliren bir baska sorun ortaya cikiyor: Frank Ribery. Stuttgart macinda denedigi ve basarisiz oldugu Panenka penaltisi bir yana en az dört bes tane dünya capinda oyuncu alinmazsa giderim gibi demecleri taraftarlar arasinda dahi sorun yaratmaya basladi. Kendisini ne saniyor, takim arkadaslarini kucuk düsürüyor, gitmek istiyorsan adam gibi söyle gibi serzenisleri beraberinde getirdi. ve fakat iste Bayernin bütün hücum günün merkezi Ribery'den olusuyor, post'a koyulan fotodaki baskinin ana sebebi de budur.. Hucumda cogalinca onu dururmak, ona baski kurmak haliyle zorlasiyor ve fakat baskinin olmadigi yerde Ribery kilitlendigi vakit Bayern de hucumda kilitleniyor, Hamburg ilk yari biraz da buna calisti ve basarili oldu..

Hannover: 1 Schalke: 0




Gercekten sansiyla kazanan takim burada.. Hannover.. Neler neler kacirmadi ki Schalke. Enke'yi haftanin kalecisi yapar iken Hannover, teknik adami Deckin hem oyuncu hem de teknik adam olarak ömrü hayatinda ilk kez Schalke karsisinda galibiyet yüzü görebiliyordu.. hali hazirda teknik kadro olarak yetersizlikleri olan Hannover cok önemli ismi Hustzti'yi Zenit'e verdiler.. Eski bremenli Leon Andreasen 'i alsalar da formsuz forvetleri nedeniyle sorunlu bir hucum hattina sahipler..

Ernst, daha cok hucumu düsünmek adina henüz hazir olmayan Kuranyi'ye yerini birakti ikinci yari ve muhtemelen akli istanbuldaydi.. Hannover'in verilmeyen penaltisi, Enke'nin muhtesem kurtarislari ve Schalke'nin kacirdigi onlarca gol ile hatirlanacaktir bu mac..

Borussia Dortmund: 1 Bayer Leverkusen: 1



Leverkusen her zamanki gibi.. Oyun olarak bundesliganin en iyi futbolunu oynayangillerden.. Yine Dortmund karsisinda cok cok üstündü ve fakat ikinci gol gelmedi bir türlü.. Frei, söyledigi gibi forvette bir numara olma yolunda hizla ilerliyor, iyi bir comeback diyelim buna biz..

Goller Frei ve Helmes'den geldi belki ama Owomoyela ve Barnetta'nin katkilari golcülerden daha fazlaydi.. Golden sonra olusan Leverkusen baskisinin sonuc getirmemesi sansizlik ile beceriksizligin karisiminin sonucudur..


Diger Maclar:

Hoffenheim, cottbus karsisinda cok iyi degildi özellikle defansinda cok hatalar yapti ama cok önemli eksikliklerinin olmasi bakimindan üc puan altin degerindeydi. Demba Ba'nin asisti de görülmeye degerdi.. Bremen, dortmund'u hafta icerisinde yenmesine ragmen Bielefeld'e üstelik kendi sahasinda Almeida'nin müthis golüne ragmen yenildi.. Formsuz oldugu cok acik ve Diego ile olan problemler halledilmezse bu daha da uzayacaga benziyor.. Son derece keyifsiz mac olan Stuttgart-Gladbach macinin önemli ayrintisi Elson olsa gerek.. Oyuna ikinci yari girmesine ragmen etkiliydi.. Sürpriz takim Berlin, Frankfurt karsisinda da galip geldi ve evinde üst üste galibiyetler alarak inanilmaz bir form grafigine ulastilar.. Hafta ici teknik adami Favre ile sözlesmesini uzatip güven tazeler iken o teknik adamin gecinemedigi isim Pantelic de ayni sekilde iki gol atar iken bir baska acidan sezon sonu gidecegini acikladi.. Pantelic 30 yasinda ve önemli bir isim, kime giderse is yapar.. Bochum, sorunlu bir baska takim Karlsruhe'yi iki sifirla gecti. Karlsruhe, Wolfsburg'dan Mahir Saglik'i son anda kiraladi.. Mahir Saglik su iyi zamaninda yedekte beklememesi ve kendisini kanitlamasi icin önemli bir firsat elde etti.. Bakalim ve görelim diyoruz..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Borges senin Henrique hakkındaki görüşlerini merak ediyorum acaba puyol un yanındaki oyuncu olabilir mi? yetenekleri gabi milito, marquez, pique gibi üst düzey oyuncularla yarışabilecek düzeyde mi?Ve bir de oyun tarzı fenomen olmus hangi oyuncuya benziyor? Edmilson diyorlar ama edmilson bence barça için yeterli değil.Görüşlerini merak ediyorum.saygılar.

Borges dedi ki...

Bradley: henrique tam anlamiyla bir potansiyeli olan genc yetenek profilini ciziyor, cok iyi bir ilk yari cikardi. Hem iceride tandemde hem de disarida oynayabiliyor, herhangi birisine benzetemiyorum, yerden cok iyi, temizleyici derler ya, öyle.. Oyunu brezilyali olmasindan dolayi geriden de iyi kurabiliyor ama eksiklikleri de var, tam anlamiyla misal barca'nin istedigi 10 milyon euroyu kimse vermez ona. Puyol'un yanina yakistiriyorum ben onu ama su haliyle degil en az bir yil daha tecrübe kazanip varolan potansiyelini isler hale getirebildigi zaman.. Su an barca da Puyol,Marquez,Caceres,Pique arasinda kadroya giremez ama dedigimiz gibi bir yil sonra cok baska olabilir..

Adsız dedi ki...

çok saol borges beni bilgilendirdiğin için merakımı dindirdiğin için . anlaşılan bizim oglan bu sene tecrube katıcak kendine. seneye barcada rotasyona gircek .zaten caceres de uyum sorununu asmıs degil. onu bu sefer kiraya vermeyi planlıyorlar.