2 Şubat 2009

Bundesliga Notlari.!



Toni Kroos, Leverkusen'e kiralik olarak gitti.. Kiralamayacagiz filan derken Leverkusene gitmesinin en önemli sebebi oyuncunun bizzat kendi istegi olmasi. Bayern'de sans bulamiyor ve bulacaga da benzemiyordu isin acikcasi. Ofansif olarak iki kanat var oynayabilecegi.. Ribery birisini tapuladi ve diger tarafta ise aday cok.. Simdilik birinci Alternatif Schweinsteiger, akabinde Hamit o da olmazsa Sosa.. Baska da ofansif olarak orta sahada yer alamaz ve fakat Bayer Leverkusen de durum farkli. hucum futbolu oynuyorlar ve üc farkli pozisyon var, ücünde de Kroos oynayabilir.. Yüzde yüz onun icin dogru bir tercihtir bu ..



Mahir Saglik da ayni sekilde benzer problemlerden dolayi Karlsruheye kiralandi. Dogru bir tercih.. Mahir'in su anki wolfsburg kadrosunda kendisine yer bulmasi imkansiza yakin.. Grafite gibi gol canavari orada durur ve Dzeko gibi bir baska önemli isim var iken yedek kalacak idi.. Karlsruhe'nin kötü gidisine ilac olur mu bilnmez ama Freis ile iyi bir ikili olabilir orada.. Biz de daha cok seyretmis oluruz mahir'i..



Gekas'i Porstmouth'a satan Leverkusen onun yerine kimi aldi ? Nürnberg'den Angelos Charisteas. Gekas'in yerini dolduramaz o kesin.. ve fakat bu adamin su haliyle nasil Bundesligada kendisine is bulabildigine inanamiyorum ben.. Nürnberg'e ikinci Bundesligada ne yapmis da buraya aliyorlar ? Her daim transfer politikasini begendigim leverkusen takimindan beklemedigim bir sacmalik.. Canli canli da seyrettim bu adami ben.. Vicdanimi sizlatiyor bu.. Bunlar dahi futbolcu oldu biz olamadik diye icim icim gidiyor bazen..



Yoshito Okubo.. Fena degil simdilik. Ilk macinda bana göre göz doldurdu bu capun. Tam ayrintilari da söyle: 2 milyon euro bonservis.. Cok yakin zamanda Wolfsburg'un ilkonbirine girecektir kendisi.. Güzel bir orta saha.!



Bayern Klinsmann'in cok arzu ettigi oyuncu olan Anatoli Timostschuk ile anlasmis diyorlar, kesinligi yakinda belli olur. 29 yasinda ve iyi bir oyuncu. Kalite.. Belki de Bayern kendisine kaptan aliyor, kim bilir ? Su kesin ki Van Bommel seneye yok.. Ukrayna'nin son dönemlerde yetistirdigi en önemli isimlerden.. Bayern ile Zenit'in transfer mentalitesi birbirlerine benzer idi. Her ikisi de kendisini ispatlamis isimlere yönelirler, risk almazlar ve bu iki mentalitenin kesisimi de Timostchuk.. Zira o sizi yaniltmaz, sorun cikarmaz.. Bir baska ayrinti cok önceden beri istiyordu ve alamamasinin o zamanki nedeni de oyuncunun inanilmaz istekleriydi. öyle bir sözlesme ki parasindan ziyade ortaya koydugu maddeleri Bayern gibi bir klubun bile karsilamakta zorlanmasiydi, sonunda bir sekilde orta yolu buldular ama icerigini merak ettim ben o sözlesmenin..

14 yorum:

pclion dedi ki...

Eren Derdiyok'u almalarını bekliyordum ben Leverkusen'in, garip bir transfer gerçekten...

Borges dedi ki...

Ugur, Leverkusen aldi Eren'i. Cok ugrastilar devre arasi getirmek icin ama is sezon sonuna kaldi.. Gekas'a ilk yari boyunca is düsmedi, yüksek ihtimal bir kac maclik icin cok fazla paradan cikmak istemediler sanirim.. Ama bir sakatlik Leverkusenin bu hatasini pahaliya ödetebilir..

Noat Samisa dedi ki...

Gekas'ı kiraladı Portsmouth, sezon sonu bonservis alım opsiyonu var.Lovenkrands da bir diğer Bundesliga-EPL geçişini yapan forvet, onun da transfer şekli aynı.

Bir de Borges, Wolfsburg galiba Makoto Hasebe'den bayağı bir memnun kalmış olacak ki bir Japon futbolcu daha transfer etti.Sen beğenmişsin ilk maç itibariyle, ama benim bildiğim kadarıyla Yoshito Okubo çok yönlü bir forvet oyuncusu.Wolfsburg ilk maç için onu orta sahada kullanmış olabilir ya da Magath hakkında farklı düşünüyordur?

Borges dedi ki...

Okubo icin Hakkinda hicbir fiktim yok, ama kumasi iyi derler ya, öyle. Hasebe'de memnun oldugu kesin.. Zira geldiginden beri hemen her mac onu bir sekilde sahada gördük biz.. Üstelik Wolfsburg'un kadrosu da oldukca genistir.. Devre arasinda gelmisti, basarili transferlerden birisi olarak göze carpiyor Wolfsburg'da..

Muhtemelen forvet'in sagina soluna eklemlenebilir olusu nedeniyle alindi. Grafite tipik 9 numara iken yari forvetimsi ortaha özellikleri olan oyuncu gerekiyordu.. magath onu Hakan Sükür'ün Arifi seklinde kullanacaktir sanirim..

Lövenkrads, begenemedigim oyunculardandir benim. Yüksek ihtimal Iskocya macerasi nedeniyle Ingilterenin yolunu tuttu zira Müller'in en anlamsiz transferlerinde basi cekiyordu, cok bi verim alinamadi burada..

gekas evet kiralik gitti, satis opsiyonu ile beraber.. Form tuturursa oynayabilirde, cok da kötü oldugunu dusunmuyorum yalniz Leverkusende bir daha forma giyebilecegini sanmiyorum..

pclion dedi ki...

Bu arada Mahir'i kiralayan Karlsruhe fantezi insanı Dino Drpic'i de kiralamış. Severim Karlsruhe'yi, ligde tutunmaya çalışıyorlar gibi...

jose dedi ki...

Sinan Kaloğlu hakkında yakın zamanda bir post gelirse memnun oluruz Borges:)

Fuzzy Logic dedi ki...

ben sanirim futboldan zerre kadar anlamiyorum. Bir Charisteas bir digeri de Sanogo. Ben bu adamlarda ne bir yetenek ne bir vizyon, ne de baska birsey görmüyorum arkadas. Lakin bu adamlari transfer eden adamlara bakiyorum Doll, Schaaf, Ragnick, Völler. Hepside futbolu bildiklerine inandigim adamlar ama nedir bu adamlarin yukarida ismini zikrettigim elemanlarda gördügü ama bizim göremedigimiz. Hele o Charisteas aman allahim o ne kazmadir, o ne sapsaldir. Iddia ediyorum kendisi Yunanistan siniri disinda bes paralik top oynayamaz ama kardesim adamda ne toraman arka varmis. Sanirim Otto "bu herifi alin oynatin lan, iki topa vursun bana lazim" felan mi diyor ne diyor, saglam piyasa yapmis almanya da. Yunanistanin hakan sükürü diyecegim ama hakan sükür inanilmaz futbolcu bu adama bakinca. Niye sinirlendim bilmiyorum ama gicik oluyorum bu elemana, yolda görsem kafa göz dalacam

Borges dedi ki...

Fuzzy: Abi sanogo'ya haksizlik ediyorsun. Sanogo gercekten yetenek ama onun sorunu baska..Problemli sadece.. Karistiyas avrupa sampiyonu oldugunda Schaaf'in ücüncü tercihi bile degildi Bremen'de.. zaten Schaaf bir sekilde saliyor böyle kazmalari parlatip parlatip bundesligaya:)

Fuzzy Logic dedi ki...

Ya aslinda ben Sanogo hakkinda iyimserdim Karlsruhe'de halil ile iyi bir sezon cikardi aslinda lakin kendisi Hamburg'da efsane bir sezon da cikardi, eleman birak rakip kaleye gol atmayi rakip kaleye giden golleri de kaleden cikardi ki bu belki acaip bir komplo teorisi gibi gelebilir ama ben bu elemani alman futbolundaki onemli bir atilima engel olmus adam olarak görürüm. Söyle ki, Doll ile cok iyi bir sezon cikaran Hamburg'un takib eden sezondaki en büyük hatasi Barbarez'i gönderip Luboja ve Sanogo'yu gol umudu olarak transfer etmesi oldu, bu iki elemanin felaketin de otesi performaslari hem Doll'u hem de Hamburg'u yedi malesef. Halbuki Hamburg o sezon bir onceki sezonun performansini devam ettirebilseydi Bayern'in hanedanliginda önemli bir delik acabilirdi cünkü cok akillica geliyorlardi. Ha bu noktada denilebilir ki: "ama o sezon Bayern degil Stuttgart sampiyon oldu". Evet ama Stuttgart'in sampiyonlugu acikcasi cok planli programli bir calismanin urunu olarak degil, yeni yerlestirilmis taslarin inanilmaz uyumu ve performansi sebebiyle, bir diger deyisle biraz sansa gerceklesti ama eger Hamburg bir sene önceki saglam yapilanmayi bahsettigim sezon da sampiyonluk potasinda gecirebilseydi, cok kalici bir birliktelik soz konusu olabilirdi.

Neyse belki ben biraz abartiyorum ama ne bilyim kanim isinmadi.

Not: Aslinda Sanogonun Hamburg dan Bremene gecisi de bana enteresan gelmisti ama gerek Schaaf gerekse ilk haftalardaki ibisevic vari beklenmedik performansi bana "hadi lan" dedirdi ama sezonun geri kalaninda beni yine yaniltti

Borges dedi ki...

Fuzzy: Halil ile beraber Kaiserslautern'deydi de biliyorsun zaten sen..

Doll, benim de hep iyimser bir sekilde yaklasip umutla bekeldigim güzel bir teknik adam idi. Hamburg'u da ipten aldi aslinda ama bir sonraki sezon biraz da erken pes etti.

Sanogo ise Hamburg'da sezona firtina gibi basladi. Ilk üc bundesliga macinda atti, Sampiyonlar Liginde Arsenal'e yenilse de takimin tek golünü atti, atti da atti.. onuncu haftadan sonra kaldi öyle, ne bir gol ne bir asist, tüm sezon yaptiklari da bunlardan ibaret oldu. Anlamak mümkün degil ama su ki Yetenekli bir golcü, attigi gollerden de görebiliyoruz.. Bir baska acidan sorunlari olan futbolcu,güven vermiyor, ne zaman ne yapacagini bilemiyoruz, neden formsuz oldugunu da..

Ben ise o komplo teorisine katilmiyorum aslinda. Hamburg son bir kac sezondur iyi aslinda, Stevens ile de iyiydi, birakmak durumunda kaldi karisi yüzünden.. Simdi bu kaosun icerisinde yine de tas gibi takim görüntüsü veriyor.. Bence ellerinde cok iyi para var su an icin, saglam transferlerle su konumundan daha da ileriye dogru gider.. Streit'i almis Schalke'den Jong yerine ki iyi bir secim.. Daha 4 oyuncu kadroya almislar son gününde transferin.. Ben umutluyum, büyük takim olmuslardir her zaman da buyuk kalacaklardir..

cikkoleite dedi ki...

Van Bommel Timoskschuk icin "yedek kalmak istiyorsa gelebilir" diyordu onlarin rekabeti cok zevkli olacak.Beraber oynarlarsa vay rakip orta saha oyuncularin haline :)

SozenE. dedi ki...

Borges Selamlar,

Toni Kroos'un Leverkusen'e kiralanmasına sevindim.

Kendisini birkaç izleme fırsatı bulmuştum, geçtiğimiz senelerde. Alman futbolcu stilinden daha öteydi sanki. Şuradan yaklaşalım. Bayern'de genç bir Alman olmak, sıradışı bir psikoloji sayılabilir. Werder Bremen, Schalke veya Borussia Dortmund'da çok iyi oynarsınız, yıldızınız parlar ve sonunda Bayern Münih'e transfer olursunuz. Bu bir hedeftir. Yani seviye atlama şansınız vardır; ama Bayern'deki Genç Kroos'un durumu farklı.

Frank Ribery, Hamit Altıntop ve Bastian Schweinsteiger'in arkasında kalıyordu, fazlasını yapmak adına şimdilik çok da fırsatı yoktu. Hani, Bayern'de görev almaktan öte de hedefi olamazdı kısa zamanda. Bu yüzden, kariyerinde tıkanıklık yaşayabilirdi. Neyse ki, iyi bir kriz yönetimi oluşmış ya da oluşturmuş. Leverkusen oldukça iyi bir tercih, Kroos adına. Ofansif karakteri sağlam olan Leverkusen'de aktif roller alacağını ve seviye atlayacağını tahmin ediyorum. Önümüzdeki sezonlar için Bayern'e dönme yolunda, sağlam bir referansa sahip duruma gelecektir.

Şöyle bir sorum var bu noktada. Kroos, iki veya üç yıl içerisinde, göstereceği gelişim ile birlikte Bundesliga dışında, mesela Premier League, kariyer sahibi olabilir mi? Sanki, Ada'ya uygun bir karakter gibi, diğer Almanların aksine.

Sevgilerimle,
Eray.

Borges dedi ki...

Sevgili Eray;

Kroos kardeslere bir proje gibi ele alinip yaklasim sergileniyor. Almanlarin yetenekli iki kardes futbolculari Diger-kucugu- de özellikle bugünlerde Rostock'da (forvet) oldukca formda.. her ikisinin arkasinda isbilen babalarinin önerileri var..

Ben onu ilk kez Bayern formasi giydiginde Cottbus karsisinda tribünden izledim, sonradan girdigi oyunda iki güzel asist yapmisti tam arkasinda bulundugum kaleye.. Arda Turan gibi, insiyatifi ele almaktan cekinmeyen yapisi ile göz doldurmustu acikcasio yasinda. Marin ile ikisi almanlarin genel oyuncu profilinin biraz uzaginda ve fakat uzun zamandir izleyemiyoruz dolayisla katetmesi gereken gelisimin neresinde bilemiyoruz, iki sene önce "cok büyük yetenek" derdik simdi Leverkusen formuna göre bir analiz mümkün..

Dedigimiz gibi ofansif yönü güclü Leverkusen tam da ona göre bir takim.. Üstelik rekabet konusunda da yeteri kadar rakibi de var, büyük takimdan geldin gir oyna diyecekleri bir durum da söz konusu degil..

Almanya ici Bayern'de ilkonbir baslayip o takimin degismez parcasi olmak aslinda yeterince büyük bir hedef, özellikle silinmeye yüz tutan yetenekler arasinda adi gecmeye basladigi su günlerde.. Ama iste kariyer planlamasini nasil ve ne sekilde yapacagi oldukca önemli oldu ve dogru bir tercih.. Potansiyeli icin daha cok izlememiz gerekir, simdilik "yetenek" acisindan her takimda oynayabilecek durumda diyoruz, bu devrenin sonunda daha güzel bir analiz mümkün elbette..

Saygilar.

Fuzzy Logic dedi ki...

Karlsruhe nereden cikti yaw? FCK yazacaktim Karlsruhe yazmisim. Pardon.

Karlsruhe'nin durumunu da cok uzuluyorum, Ne olacak bu takimin hali? yine düsecek bunlar ya, hem de bagira bagira