7 Şubat 2009

Galatasaray - Kayserispor: 1-1



Bunu bekliyordum ben. Bu Lincoln nefretinin yayildigi günlerde, hicbir sekilde hakemlere itiraz etmeyen Lincoln'un Erman Toroglu tarafindan hedef gösterildigi zaman eksi sözlüge de yazmistim, bugün de gerceklesti.

Bu Selcuk Dereli'nin degil didik didik televizyonda degil cocuklarin izledigi zaman diliminde dahi yasaklanmasi gereken insanciklari reyting ugruna program program dolastiran televizyon piyasasinin emeginin sonucudur.

Milyon tane mac izliyorum ben, bugün bu altinci macim ama is Türkiye Süper Ligine geldi mi degisiyor.. On iki dakika oynanmis, topun sahada kaldigi süre bir dakika ya vardir ya yoktur, iste burada anliyoruz Avrupa'yi terk ettigimizi..


Ben altini cizerek bir daha geciyorum Türk hakemlerinin mac icerisindeki insiyatifi ellerinden alinmistir. Hakeme kalsa böyle gudik bir sari kart göstermeyecek, lincoln bu kesin atar kendisini gibi ermantorogluvari düsünmeyecektir ama ona kalmiyor. Niyeti kötü degil dogrunun pesindedir muhakkak ki ama iste sorun dereli degil her aksam milyonlarin en kucuk noktasina kadar Hakemi tartismasidir..

Normal kosullar altinda ne Hincal Uluc'un garip söylemlerini ne de Erman Toroglu gibi henüz daha insanca konusmayi beceremeyen, iki cümle kurmasi dahi mucize olup analiz adi altinda bi yigin sacmalik sunan adami buraya konu yapmamiz gerekiyor ? Degil iste. Mesele Türk Futbolu ise ülkedeki cogunlugu etkileyen, Hakemleri dahi bir benzerinin herhang ibir yerde bulamayacaginiz sekilde gariuplestiren bu insanlarin toplamidir. Temizlik burdan baslamali..

Bana göre türk futbolunun önündeki en büyük engel gereginden fazla icibos hakem kararlarindan baska hicbir seyin konusulmadigi futbol programlaridir.. Ikinci kez tekar etme geregini duyuyorum.

Mac icin söylenecek cok fazla sey yok. Lincoln atilinca defans olarak yine ayakta kalan Galatasarayin hücümda gerekli varligi gösterememesi eksi olarak hanesine yaziliyor ama bir cümle de Arda Turan icin..

Arda Turan, lider karakterli futbolcudur. Galatasaraya kaptan olmasi gereken isimdir. Bu konu üzerine yazacaktim aslidna. Özellikle saha icerisinde insiyatif almasi, mücadeleci ruhu, yenilgiye karsi tahammülsüzlügü gibi süper özellikleri olan futbolcudur Ve fakat Avrupayi filan düsünmesin. Su kosullarda kendisi yetenekli futbolcu degil performans futbolcusudur. Ilk maclardaki Arda Turan'dan eser kalmamistir, bu Avrupa Sampiyonasi performansi icin de gecerlidir. Bu kadar cok top ezer mi bir insan.. Kewell'in yoklugundan beri her mac kendi kanadinda oynuyor ve üstelik müsait durumda onun üzerinde top aliyor, yüzde sekseni sonuc vermeyen aksiyonlarla dolu. Su an icin akli varsa asla ve asla Avrupayi düsünmesin.. Hem Galatasaray ona uygun hem de biz memnunuz ondan..

Kac mactir sakat, kac mactir yoktu kadroda görünce deli gibi sevindik, girer girmez Baros'a attigi no-look pass o maci seyretmek icin ekstradan vakit yaratma nedenim idi. Düsürüldü, sari karti yedi, refleksif bence cok da masumane bir harekette ikinci sari kart, bu daha cok güzel gecen bir günün bana attigi bir kaziktir, bütün keyfimi kacirdi gitti. Sonra mac zaten bayik bir sekilde gecti.

Linderoth bir daha tekrar etmekte fayda var, kendisine geldiginde bu ülkenin en iyi önliberosu oldugunu da gösterecektir bizlere. kendisine gelmesi her ne kadar yillar sürse de ben bu bekleyisin artik kazanc olacagi kanisindayim.

Skibbe 3-5-2 filan oynamiyor, Sag kanat sorunu cözebilmis degil. Bu sekilde 3-5-2 olmaz. Sag kanadi yok takimin ve orasini forvetlerden birisi veyahut Lincoln ile doldurma pesinde ve bu olmadigi vakit Sabri tek basina bir kanadi savunmak durumunda kaliyor ki ne kadar hata yaparsa yapsin su kadronun o bölgedeki ilk tercihi olmasi gereken futbolcudur üzerinden geyik ceviren milyon galatasarayliya ragmen..

Sol bekte Mehmet Topal tercihi pek de beklenilmeyen olarak gecenin ikinci Süprizi. Skibbe, muhtemelen hucum futbolunu oynayacak ve bekleri de orta sahada kullanacak idi ya da Mehmet Güven'e yer acmak icin düsünülmüs olmasi da ihtimal dahilinde.. Kimse fazla siritmasa da tehlikeli bir düsünce idi..

Ilk defa bu kadar cok sinirlendim, bu yüzden olsa gerek saglikli bir mac analizi mümkün degil.. Hakeme de kizmiyorum sadece canimi feci yakti, bilsin.

*Lincoln'un ikinci sari karti icin lütfen PcLion'un su postuna bakiniz efendim..

15 yorum:

pclion dedi ki...

Benim maç analizi de çok farklı olmadı borges, sinirliyim ama kime? Sadece hakeme mi, sanmıyorum ama fena daraldım açıkçası. Bu mücadele beraberliği haketmemişti...

Borges dedi ki...

Ugur valla ben yenileyim yahu, hic sorun etmem. Misal bitsin mac 2-3. Iyi oynasin heyecanli olsun ya da berabere bitsin, ama bu maci katletmektir baska bir sey degil.

PIERREMANU dedi ki...

Ekilenlerin biçildiği gün.

Sencer Yücel dedi ki...

iki ayrı başlık çıkmış bu yazıdan. ilk bölüm baya kapsamlı bir tartışma konusudur.

adminato dedi ki...

"Hakeme de kizmiyorum sadece canimi feci yakti, bilsin."
borges

Adsız dedi ki...

Futbol ilginç oyun gerçekten.. Esasında canı yanan Kayseri'ydi.. Hiç bir Gs'li dostun değinmek istemediği gibi 2 net Kayseri penaltısını vermedi, hakemin formasına kanını süren Baros oyundan atılmadı..

Nedense blog sahibi arkadaşlar bahsetmiyor bundan..

Diğer bir bahsedilmesi gereken de Mehmet Topuz ve Ragıp gibi her Fb maçında canını dişine takan, hakemle oynayan futbolcuların Gs maçlarında neden süt dökmüş kediye döndüğü..

Ve elbette Tolunay'ın geçen yılki Fb maçı sonrası hakeme "aşağılık ve zavallı" demesinden sonra bugün aleyhlerine daha fahiş hatalar yapan Dereli için ağzını açmaması..

Futbol böyle bir oyun işte bu ülkede..

Borges dedi ki...

Sebastian Bach: Bak su yukaridaki yorum yaptigin taraftarlik postuna. Biz fanatik mi takiliyoruz..? Penaltiya gelirsek Baros'u ittirmesi de penaltiydi.. Ama anliyorum ki Fenerbahcelisiniz.. Bu gibi yorumlarla gidersek buradna cikamayiz.. Evet dogru, bütün hakemler, kayseri filan hep fenerin aleyhine calisiyor, ondan son saniyeye kadar yüklenip pek de islerine yaramayan bir puani gs'den aliyorlar.. Biraz gerizekalilar, ya da ne yaptigini bilmiyorlar sanirim ?

biraz dogru düzgün yorumlayin yahu..

Sonuc itibari ile bu blog yazari Hakem kötü niyetliydi demiyor, hakem su takimi kolladi da demiyor, hakem kötüydü, hakemin kosullari da cok kötü.! hatalar olsa da macin keyfini kacirdi, keske adam gibi bir mac olsaydi da GS 3-4 yenilseydi. buna raziydim, benim tüm mac keyfimi götürdü hakem..

Bütün takimlar FB'ye karsi diyelim de herkesin gönlü hos olsun.. Besiktasli gelirse FB'yi besiktasli yapsin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bazen oluyor bu. keyifli bir maç izlemek istiyorsunuz. sonra işinize yarayan yada yaramayan bir hakem kararı oluyor ve maçı orada bitiriyor işte yenilmekten falan daha çok koyuyor insana. hatta karar doğru olsa bile canınız sıkılıyor

bana kadıköyde cisse'nin atılmasında olmuştu bu. veya şampiyonlar ligi finalinde lehmann'ın kırmızı kart görmesi..

maçı izlemedim zaten de, 4-3-1-2 oynuyorsa galatasaray bu dizilişte ardaya yer yoktur zaten. üçlüde oynayamaz, savunma bilgisi, pozisyon alması bu seviye için yeterli değildir. 1 olamaz delgado alex lincoln yaratıcılığı yoktur....
4-2-3-1 olsa o olur veya 4-4-2...
bu sefer de lincoln'e yer açman lazım. ona uysa baros'un sağ öne atılması lazım. orada da onun performansı düşüyor.

neticede baros tek forvet oynamayamıyorsa, baros, lincoln, arda birbirleriyle çakışıyorlar bence. hele daha kewell da yok. bir de 100 yılın kadrosu deniyor. oyuncuları yanyana yazarsan öyle olabilir de pratikte uygulanabilirliği yoksa o kadronun neye yarar.

Borges dedi ki...

Jessie: Hakem karari isime yaramasi, yaramamasi degil. geriye düsürebilir takimi bir penalti filan ama on kisi ve lincolnsuz bir mac benim icin agir.. Trabzon macinda atilmisti, sesimiz cikmadi hakeme.. Ama buradaki ucuz..

Yok ben öyle düsünmüyorum pek.. Arda, Lincoln-baros ile cok iyi oynar, belki Kewell geldigi vakit problem yaratabilir toplamdaki takim savunmasi adina.. Onu da tek forvet ile halledebilir ama daha buyuk sorun sag kanatta gs'yin kimseyi oynatamamasi bu da arda-kewell cakismasina neden oluyor..

Bordeux macinda Linderoth da oynar, Skibbe de dogru bir tercih yaparsa Avrupanin en formda takimlarindan Bordeaux'a karsi gücünü gösterebilir diyorum mesela.. Ama dedim ya, mutlaka sakat.. Ya Meira, Ya Balta,Lincoln,Kewell , Sabri.. Sakat da sakat.. bir degil iki degil .. MAc öncesi yine gitti, gecen mac öncesi de gitmisti bir kac kisi. Bu bence su an icin en buyuk problemi bu takimin..

bu kadro henüz tam kadro sahaya cikamadi bile.. Cok iyi kadrosu var. GS kimsenin dikkatin ipek cekmiyor da HAsan Sas'i ariyor, Sag kanadi yok takimin.. Bu da yarim 3-5-2'yi zorunlu kiliyor, o sag kanadi alip ortayi güclendiriyor, lincoln'a serbestlik taniyor ama Sabri cöküyor öbür tarafta.. haliyle sorunlu bir dizilis, sorunlu bir sistem..

Linderoth'un dönüsü cok seyi halledecektir, ah bir de Hasan Sas dönse..!

Bolat dedi ki...

Bu ligin hakemleri cok kötü. Her takimin cani yaniyor. Dün aksam da Galatasaraylilarin cani yandi haliyle...

Ve bu hatasi Lincoln'e gösterdigi ikinci sari karti. Ilk sari kart bana kalirsa son derece dogru ve esasinda yukardaki Obasi'nin pozisyonuyla cok benzerlik tasiyor. Lincoln düsmek icin gecebilecegi rakibinin ayagina kendi ayagini takiyor, Kayserili oyuncu cekmek istedigi halde o temasin kurulmasinin önüne gecemiyor. Sonra da birakiyor kendini yere. Bence tartisilmaz dahi bu karar. Ama ikinci kartin ben de pek cok burdaki yorumcular gibi cok agir oldugunu düsünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

linderoth'un dönüşünden bu kadar umutlusun da, en önemli kozu, fizik güç olan bir adamın 2 sene top oynamaması, nasıl döneceği, ne zaman gerçek linderoth olacağıyla ilgili bir ipucu vermiyor mu?

Borges dedi ki...

ahblt: Lincoln pozisyonunu birden fazla izledigim zaman net penalti diyemiyorum ama yine de temas var, Sarki kart olasi, biraz da agir. Ama ikinci sari karti cok ucuz..

Jessie: Önemli kozu nedir biliyor musun Linderoth'un ? Ofansif yönü bütün defansif orta sahalardan daha iyi olmasi benim icin, bir oyuncuya nasil basacagini cok iyi bliyor, Dün Arda'ya attigi pas yeterlidir.. Defansif olarak da Hem Ayhan'dan Hem Mehmet Topal'dan iyi olmasi.. Elbette sevinmiyorum bile bu dönüsüne.. her an sakatlanabilir gibi duruyor benim gözümde, umutlu degilim cok..

Kapali Ust dedi ki...

Maçın kalitesini, Turkcell Süper Ligi'nin marka değerini yükselten Lincoln'un bu kadar ucuz kartlarla oyundan atılmasına tepki göstermemek, üzülmemek imkansız bir futbolsever olarak. Dünkü maçta Lincoln'ü oyundan atmak için futbolu sevmemek, futboldan anlamamak veya Galatasaray'a antipati duymak geçerli sebepler. Dün akşam gelinen noktanın en büyük sorumlusunun Turkcell Süper Liginin marka değerini yükseltmek için en çok çaba sarfetmesi gereken Lig Tv'nin anlamsız hakem yorumcusu olması da tam gülermisin, ağlarmısın durumu. Yazık oluyor, kaybedilen sadece Galatasaray'ın 2 puanı değil, sahada adalet dağıtmak adına Türk futbolu katlediliyor, şiddet körükleniyor, yazık gerçekten yazık.

stalker dedi ki...

çocukken hınç alma biçimleri vardı, masumca. oohh canıma da değsin, misal. en içten şekilde canıma dda değsin diyorum :) gs-bjk maçından sonra gsli arkadaşlar ama öyle ama şöyle diye kırmızı kartı haklı göstermeye çalışmışlardı. al işte.. sana olduğunda sen de mızmızlık yapıyorsun, kabullenmek istemiyorsun.
bu da zorunlu ek: selçuk dereli çok kötü bir hakemdir. aynı cüneyt çakır gibi.. bunlara takım fark etmez, çnkü oyunu bilmiyorlar, kuralları yanlış yorumluyorlar vs..
kayserinin penaltılar da güzelmiş..

Borges dedi ki...

stalker: Lincoln ile Delgado hemen hemen ayni örnegin iki ismi. Cok benzer gercekten kartlarin sacmaligi. Ama ben Delgado konusunda kararin sacmaligini da dile getirdim, sacma bir kural hatasi ve hic geregi yoktu, dedigin gibi belki de bu sekilde daha iyi anladik ki benim inanir misiniz bilmem ama o dönem Delgado atilmasini da tuhaf karsiladim, macin icine ettiler kendi adima.. Dokuz kisi kalmis, abuk subuk bir sekilde atilma sonrasi Besiktasi yenmek istemiyorum boyle bir mac da istemem..