3 Şubat 2009

Sivasspor - Galatasaray: 1-1



Heyecan acisindan müthis bir macti. Penaltilarla elendi Galatasaray..

Galatasaray acisindan ele alayim ben.

Takimin ideal onbirinden su oyuncular yok.

Santchis
Lincoln
Baros
Servet Cetin
Kewell
Sabri
Ayhan

Kaleci teknik adamin tasarrufu olsa da onbir oyuncudan yedisi sahada yok. Keza yokluklarina varliklarindan daha cok alisik oldugumuz

Linderoth
Hasan Sas
Serkan Calik
Ugur Ucar.

Ve yukaridaki dörtlü önemli degil, önemli olan ilk listedeki yedi ismin sahada olmamasi. neden ? Sakatliklar..

bir basarisizlik var ortada ve dogru noktaya egilmek durumunda Galatasarayli taraftarlar. Bu yedek takimin performansi beni cok fazla ilgilendirmiyor isin acikcasi. Bu takimin iskeleti Kewell-Baros-Lincoln üclemesine siir yazdilar, Ayhan'a üc yillik sözlesme imzalatacak performansi ile olustu.. Dolayisla üzerine gidilmesi gereken durum neden bu kadar cok sakat oyuncunun olmasidir. Bunda pay teknik adamin antrenman sistemi midir, oyuncularin lakayit tavirlari midir Galatasarayin saglik ekibinde midir ya da olusturulan kadro türkiye süper ligine göre degil midir nedir üzerine gidilmesi gerekir..

Baska acidan sakatliklar Kalli döneminde baslamisti, 18 kisiyi bulamadan deplasmana gidiyordu ve Hakan Sükür sik sik bunu birlik beraberlik duygusunun olusmasi adina dile getirmisti. O dönem Lincoln,Linderoth, Hasan Sas, Emre Güngör ve pek cok sakatlik yasanmisti.. Skibbe ile bu ivmelendi. Bunun cok ciddi bir analizine girisilmeli.

Su kadro eksikligi ile degil Galatasaray, Barca, Man U olsa cöker.. Ribery olmadan bes hafta küme düsüyordu Bayern, Christiano Ronaldo'suz Man U ilk haftalarda bocaladi, daha dün Racing Santander karsisinda Messi'siz o bu yilin muhtesemi Barca yeniliyordu az daha.. Buraya bakiyoruz.. Bir kisi degil en üstten en degerli ilk bes oyuncu.. Arda,Meira,Topal elde kalan saglam oyuncular ve bu oyuncularin verimli oyunu nedeniyle uzatmalara giden Sivas maci..

Istediginiz taktik varyasyonlarini ve cesitli elestirileri ortaya dökün, bir takimin ideal onbirinden alti kisi cikardiginiz vakit hala tam takir gitmesi su devirde pek mümkün degil, ince ayar analizlerin hemen hepsi su noktada gücün bosa harcanmasindan baska bir sey degil. Mehmet Güven nerede sut cekecegini algilayabilse, ilkonbire girerdi, Nonda-Ümit formda olsa Baros oynamazdi, A'yi alin B'yi koyun diyemecek durumda iken nasil bir analiz mümkün olabilir ki ? O Nonda'yi altimis kusuruncu dakika da bombos pozisyonda sagina vermek var iken sut cektigi anda cikartilmali desem kimi oyuna alirdik ki ?

Ne zaman olur bilmiyorum ama biraz daha derinlikli bir arastirma ile Skibbe analizi yapmayi düsünüyorum her acidan..

Sivasspor'u yari finale kaldigindan dolayi kutluyoruz efendim. Amma velakin Galatasarayin tüm gücünün disarida oldugu bir dönemde Alisamiyen'deki yüzde yetmislik rakibe top oynattigi icin, bu kadro eksikliginde penaltilarla maci aldigi icin ben Bülent Uygun'u dahi ilan edemiyorum, Petkovic'in kaleci durusuna güzelleme yazilabilir en fazla.. Yazilacaktir da bol bol..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

küçük bir düzeltme barcelona az daha zaragoza ya degil racing santandere yeniliyordu.Zaten zaragoza 2.ligde ve kupada eşleşmediler.

Borges dedi ki...

düzeltiyorum hemen :)

Adsız dedi ki...

osman şenher bile senin kadar optimist değil be borges.tamam, skibbe'yi seviyorsun, anladık ama olmuyor işte bu adamla. ve hiçbir zaman olmayacak da.. tıpkı şimdiye değin olduğu gibi.

Bolat dedi ki...

Evet Bülent'i asla sisirmemek gerek, bu basari ile kesinlikle dahi filan da ilan edilemez, ama öbür taraftan ne kadar eksik olursa olsun, Galatasaray'i kupa disina itmis olmak, bir anadolu kulübü icin takdir edilesi bir performanstir. Tüm ekibiyle; kalecisinden, hocasina, menejerinden, taraftarlarina cok büyük alkis Sivasspor...

Borges dedi ki...

Tenör: Osman Senher'in ne dedigiyle ilgilenmiyorum 1. Ikincisi bu oyun skibbe'yi cok fazla elestirecek bir konuma sokmaz, Baris bozuklugu söz konusu ama idare eder.. Lig lideri, eksiklikler önemli vesaire. Ama ben yine teknik adamin da elestirilebilecegi bir baska alana dogru yönelim olmasi gerektigine inaniyorum. Skibbe'ci degilim arkadasim, insanlar kararlar verir, dogru veya yanlis. Bunlarin üzerinde duruyoruz.. hatali da olabilir, yanlis da. Daha en basindan kararimi verip ona göre oynamadan, eyleme gecmeden yorum yapmiyorum ki, yapanlara selam olsun.. Iste bu yüzden bir skibbe analizi ve görüsleri yayimlanacaktir.. Benim elestirdigim skibbe, kalli olsun teknik adama yaklasimdir daha cok..

ahblt: Sivas'in bir basarisi var, bu kesin. Bunda Bülent Uygun'un da payi var bu da kesin.. belki de özellikle anadolu kluplerinin dikkate alip derin analizler yapilmasi gereken bizim hic hoslasmadigimiz karakterinin bile bu basarida payi vardir, ama su üc maci baz alarak konusursak ortaya cikan dahiligi kabul etmiyorum..

alperensaylar dedi ki...

kesinlikle katılıyorum yazdıklarına. biz de mesela bir dönem alex olmadan oynayamıyorduk, gerçi artık varlığı ile yokluğu farketmiyor ortada bir takım olmadığı için:))
maçı izlemediğim için genel olarak galatasaray ile ilgili birşeyler yazcam;
galatasaray'ın ve skibbe'nin süreye ihtiyacı var bence. eğer skibbeye 1-2 sene sabredilir ve kadro biraz daha takviye edilebilirse(özellikle istikrarlı bir sağ bek ile) o özlediğiniz 2000'in takımına yaklaşılır ve hatta daha da ötesine gidilir.

delgado dedi ki...

skibbe'ye yöneltilen eleştirilerin "anlamsızlığına" inanamıyorum, bu adam rotasyon yapmamakla suçlandı bir ara. galatasaray ali sami yen'deki steaua maçını kazansaydı bugün bu eleştirilerin kaynağı olmazdı, o maçtan sonra herkes bir hata aramayı - noksan aramayı kendilerine misyon edindiler diye düşünüyorum. galatasaray ligde kötü derseniz, ki değil, 1.olması mı gerekir illa galatasaray'ın, veya her maçta her anadolu kulübüne hem iç sahada hem deplasmanda üstünlük mü kurması gerekir, kadrosu türkiye standartlarının çok çok mu üzerinde galatasaray'ın. değil, basının pohpohlaması bunlar. olsa bile, oynanılan adı futbol, playstation pes 2009 değil. on tane tek bilinmeyenli denklem oluşturmuyor bir maçın, bir sezonun gidişatını.