2 Şubat 2009

Yeni Ibisevic: Sanogo.!



Ibisevic'i sevemedim ben.. Sakatligi ise mutlaka ki problem ve baska acidan talihsizlik.. Bu denli formda olan oyuncunun su zamanda sakatligina üzülüyor insan.. Hoffenheim icin yeri kolay bir sekilde doldurabilir bana göre ve Sanogo iyi bir tercih.! Hoffenheim'da sorun olacak isim olasi bir Demba ba sakatligidir.. Cumartesi günü Sanogo gol atti ve fakat bakin o gol nasildi ?



Oyun acisindan Bundesliganin en iyisi kimlerdir ? Leverkusen,Hoffenheim, ilk devrenin ilk bes alti haftasini saymazsak Bayern Munih, Keza o devrenin ilk yarisina bakarsak Bremen.. Bu takimlar hucum futbolu oynarlar ve oyun olarak iyi oldugundan dolayi forvetler cok fazla pozisyon yakalarlar.. Oyun olarak yine iyi bir futbol ortaya koymalarinin yaninda sistem takimlarinin sistem ici görevleri geregi son vuruscular cok fazla gol atarlar.. Sistemin ürünü olan gollerin son vurusculari istatistik olarak büyütür iken gereginden fazla da bir "abarti" söz konusu. Baska acidan golcüler bunlarin disinda da varliklarini bize hissetirmeliler. Grafite mesela.. Ya da Helmes, ayni sistemin bir baska parcasi olsa da Ibisevic'ten kat kat daha iyi bir golcüdür.. ibisevic ise formda bir "düz" oyuncu. Yeri dolmamasi gibi bir sorun bana göre yoktur, Sanogo sacmalamazsa pek ala onun yerini doldurabilir, yeter ki Hoffenheim bu iyi futbolunu sürdürsün o vurus yapabilecek isimler her daim mevcuttur o kadroda..

5 yorum:

LeFoot dedi ki...

Demba Ba'nın pası müthiş. Sanogo'nun Hoffenheim'da nasıl bir performans göstereceğini çok merak ediyorum.

Marsilya onun yerine Brandao 'yu tercih etti. Pişman olacaklarınıı düşünüyorum.

jose dedi ki...

Sevgili Borges;

Hoffenheimin senin bakış açına göre alabileceği en uygun isim Sanogoydu diyebilirmiyiz peki?

Borges dedi ki...

Mourinho: En uygunu mu onu bilemiyorum iste.. Ama Sanogo cok iyi bir tercih. Misal Galatasaraydaki Milan Baros cok uygundu, böyle bir oyuncu gerek buraya.. Keza Sanogo,Demba Ba, Kiessling gibi oyuncular da Galatasaray'a uygun özellikle pozisyon zenginligi saglayan saglam 9 Numaralar..

Konu Hoffenheim ise varyasyonlari Eduardo-Obasi-Salihovic-Weis'larla muhtesem olan takimin son vuruscu eksikligi.. Sanogo da bence bu acidan acigi rahatlikla kapatir, üzerine ekstra goller de atar. Sorun su: Adam sorunlu biraz.. Yeteneginden kimsenin kuskusu yok ama sorun cikartmasi olasi.. Takimin ahengini bozma ihtimali de var, bu acidan sadece sakincali biraz ama Rangnick adam edecegim demistir sanirim..

jose dedi ki...

Nacizane bilgiler için teşekkür ederim..

cikkoleite dedi ki...

Oyun acisindan Bundesliganin en iyisi kimlerdir ? Leverkusen,Hoffenheim, ilk devrenin ilk bes alti haftasini saymazsak Bayern Munih, Keza o devrenin ilk yarisina bakarsak Bremen..
Bence bunlara Hamburg´u da eklemek gerekiyor.Sanogo´nun golünde Cagdas cok kolay düsmüs tabiki pozisyon faul ama Bundesliga´da oynayan bir defans oyuncusu daha güclü olmali ben o pozisyonda Demichelis´in oldugunu düsünüyorum Sanogo o golü o kadar kolay atamazdi.Hoffenheim düsüse gececek bu düsüs Ibisevic olsa da olacakti cünkü formu 2. yari ile birlikte artan Hamburg,Leverkusen gibi takimlarla basa cikmalari zor olacak.