12 Nisan 2009

27.Hafta Bundesliga.!



Bayern Münih - Eintracht Frankfurt : 4-0

Her seye ragmen söylenilen sudur: E tabi, Frankfurt, Barcelona degil.. Yani Bayern karizmayi feci sekilde cizdirmis, iyi oyun sonrasi bol gollü farkli galibiyeti de cok bir seyi degistirmemistir. Mac basi Klinsmann'in ismi okudugunda feci bir isliklama da mevcut idi bu sekilde basladi..

Klinsmann cok fazla bir degisiklik yapmamis gibi gözükse de tek basina Lucio'nun gelisi cok seyi degistirebiliyor. Bayern barca karsisinda ileriye cikamadigi icin hucum gücünü test edemedi bile.. Bunun da önemli nedenlerinin basinda Barca'nin yaptigi inanilmaz pres oldugu kadar bu prese karsi eli ayagi tutulan defans oyunculari.. Ama iste onun ilaci da su yukaridaki adamdir, geldi ve cok seyi yerine oturttu akabinde basladi Ribery Show..

Tek basina mac alabilir, rahatlikla bir takimi tek basina sürükleyebilir yeter ki ona ayak uyduran birileri olsun.. O cokca zaman bu takimin en az üc dört tane daha iyi oyuncu ve hatta meslektasini kirmayi göze alip kaleciye ihtiyaci var derken bugün onun yanilmadigini görüyoruz.. Keza ayni seyleri Luca Toni de sik sik tekrarlamistir zira biraz sakatliklar bas gösterince yerine onayan Ottl,Lell gibi orta sinif takmi oyunculari sizi bu sekilde yari yolda birakir..



Hamit, kötü oyununun cezasini cekecek gibi duruyor. Benim kafamdaki en önemli soru isaretlerinden birisi Hamit-Klinsmann iliskisi olmustur. Zira Klinsmann'in Ribery-Toni disinda vazgecilmezi milli takimdan da biliyoruz ki Klose-Schweinsteiger. Hamit, bu sene sakatliklarla bogustu ve her seferinde henüz tam iyilesemeden saha cikip kötü performansinin kurbani oldu. Tam oldu derken yine sakatlandi.. Barca macinda oynattigi fazla defansif orta sahasi ile Schweini yine forma giydi, simdi ise Hamit yine yedek.. Bir baska yedek oyuncu ise hala Rensing.. Rensing, yetenekli bir kaleci iken karakter olarak "yeterince" olgunlasamadigindan varolan yetenegini sahaya ve takima yansitamiyor.. 34 yasindaki Butt, cok daha sempatik ve daha önemlisi cok daha güvenilir idi. Misal mac sonu söyle aciklamalar yapiyordu:

"insan, sezon boyunca oynamasa dahi gerektigi yerde sorumluluk almaktan kacinmamalidir. ben oynamadigim zamanda dahi her zaman calistim, gerektigi zaman takimin diger bölgelerine yardim icin elimden geleni yaptim.. Simdi benden Lider olarak bahsediyorlarsa, sorun degil, onu da olurum"

VelhasilRobery'nin uzaktan attigi güzel gol bir yana, Luca Toni'ye verdigi pasi muhtesem bir voleyle kaleye yollar iken Toni, cok da sevinemiyordu aslinda Bayernliler..Önlerinde en azindan karizmayi kurtacak bir mac var, simdiden basarilar.. Klinsmann, herhangi bir hezimeti kaldiramayacak sekilde sinirda tehlikeli gezintiler yapiyor simdilik..



Hoffenheim - Bochum: 0 -3

Bugünün tüm maclarinin arasinda beni ve her hafta oynanilan 13'deki tek basarisiz sonuc budur. Yani benim tahmin edemedigim gelisme budur ya da oynamaya cesaret edemedigim süprizimdir baska acidan.. Sadece 8 mac galibiyet yüzü göremeyen Hoffenheim'in kendi sahasinda 38 bin kisi önünde maglubiyet görecegini ve hatta 3 kirmizi ile az daha maci tatil ettirecek noktaya gelecegini hic düsünmedim..

Iki takim arasinda "hedef" farki var her seyden önce. Elbette Ibisevic,Gustavo ve bir iki önemli oyuncunun sakatligi söz konusu ama bana göre sorun Hoffenheimli dahi kendisini görmeyen futbolcularin yakaladiklari hedefi kendilerine "yeterli" görüyor olusudur ve fakat bunun yaninda Bochum alt siralarda cok önemli bir ligde kalma mücadelesi veriyor ve alacagi üc puanin önemi cok büyüktü. Suskun adam Sestak, üc golün disinda kaleciye de kirmizi kart cikmasini saglayarak bu maglubiyetin yaraticisi oldu..

Gol atamiyor Hoffenheim.. Tam takim cikamiyorlar sahaya, Salihovic geldi derken bu sefer haftaya Eduardo cezali... isleri cok zor, UEFA en azindan bir hedef olmali onlar icin artk ve kazanmaya baslamalilar.. 12'ye kaldik sayelerinde..


Yine bir misimovic ortasi ve yine bir Dzeko golü..

Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg: 1-2

Gladbach oynadi, Misimovic-Dzeko ikilisi golü atti. Gole kadar olan bölümün aciklamasi budur. Hoffenheim'da durum belki cok baska ama Magath kendisine Bundesliga sampiyonlugunu bile cok yeterli görmüyor, beraberligi yedikten sonra cildirmasi var ki gol gelse dahi Magath sakinlesmemistir.. Dokuzuncu galibiyetini üst üste alirken teknik adamda en ufak bir rahatlama olmamasi da bu isin sirridir derim ben..

Kötü oynadiginiz maclari dahi alabilmenizin yegane yolu sistem takimi olmaktir. En kötü sartta dahi isleyebilecek bir sisteme sahipseniz sonuc kacinilmazdir. 1-0 sonrasi aslinda cok sans yakaladi ama iki farka biraz da "Disiplinsizlik" sonucu ulasamadi ve iste teknik adam burada devreye giriyor.. Ve bir kirilma noktasi da Gladbach'in golü kacirip ayni sekilde ayni insandan kendi kalesine golü yemesidir ki bu Wolfbsburg yarista demektir. Tahminim Bayern ile Wolfsburg arasinda Sampiyonluk yarisinin gececegidir.. Gladbach ise rakiplerinin kazandigi su hafta tek kaybeden oluyordu..

Schalke, Karlsruhe'yi yendi ve Karlsruhe golü yine atamadi yani listede iki basamak daha atladi.. Halil sakatlandi ki iyi oynuyordu.. Dortmund, Berlin'i yendi ve Voronin de gereksiz kirmizi kart ile isleri zorlastirdi. Bizim ailecek en büyük öngörümüz Hertha bu konumunu koruyamacak zira buraya iyi futboldan ziyade biraz da futbol sansi ile gelmis olmalaridir. Ki Friedrich gibi bir adam yoktu sahada ve etkisini Hanke'nin kafa golünde hemen hissettirdi.. Simdi Favre, Voronin yoklugunda Pantelic'e dogru kosacaktir.. Dortmund bu sene evinde yenilmedi ve fakat bu senin istisnasi olabilecek sekilde evinde yendi.. Zira beraberlikten gecilmiyor Klopp'un karnesi. Evinde nasil yenilsin yahu ? Düsünün ki dokuzuncu ile onbirinci mac yapiyor seksen binin üzerinde seyirci statta.. O seyirciyi gecip gol atmak kolay midir ?

Hic beraberligin olmadigi 7 macin görünümü söyledir:

Bor. Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 1:2
Bayern München - Eintracht Frankfurt 4:0
Hannover 96 - Hertha BSC 2:0
FC Schalke 04 - Karlsruher SC 2:0
1899 Hoffenheim - VfL Bochum 0:3
Energie Cottbus - Arminia Bielefeld 2:1
Borussia Dortmund - 1. FC Köln 3:1

Ve ben beraberlik hakkimi da Stuttgart-Hamburg macina kullaniyorum.!

Hiç yorum yok: